Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Παλιά μαστόρια, κάποτε στους τοίχους (αμόνωτους) άφηναν ένα κενό αέρα αντί μόνωσης.

Τι ασφαλές συμπέρασμα από το πάχος του τοίχου μπορείς να βγάλεις;

Edited by hkamp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χλωμό τα 5cm μόνωση. Αν μιλάμε για θερμομόνωση στον πυρήνα της τοιχοποιίας, τότε θα έπρεπε να έχει (από μέσα προς τα έξω): 2,5cm σοβά + 9cm τούβλο + 5cm μονωτικό + 6cm τούβλο + 2,5cm σοβά. Δηλαδή δρομικός μέσα και ορθοδρομικός έξω.

Μάλλον για 2cm σοβά + 9cm τούβλο + 3cm μονωτικό + 9cm τούβλο + 2cm σοβά, θα έλεγα, δηλαδή διπλός δρομικός.

Αλλά αν υπάρχει μελέτη θερμομόνωσης και εκεί δίνει συνολικό πάχος τοίχου 25cm, τότε θα έπαιρνα τιμή του Uτοιχοπ. όση ακριβώς λέει στη μελέτη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άρα panos-vicious διαφωνείτε με αυτό που μας είπαν στα μαθήματα (τουλάχιστον σε εμάς) ότι η μελέτη θερμομόνωσης δεν είναι πανάκεια αλλά πρέπει να ελέγχουμε και εμείς αν συμφωνεί ακριβώς;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς, τεκμηριωμένα όμως, να πεις ότι αμφισβητείς την εφαρμογή της; Και μάλιστα εξολοκλήρου; Αν ναι, τότε κανένα πρόβλημα. Πάντως υπάρχει ήδη ολόκληρο θέμα για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Ναι σωστά το έχω δει σαν θέμα αλλά δεν το έχω διαβάσει μέσα με λεπτομέρεια. Θα το τσεκάρω. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις πολύτιμες επεξηγήσεις πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Η θεωρημενη μελετη κθκ απο την πολεοδομια καθως και η δηλωση του μηχανικου στο φακελο της οικ. Αδ. Ειναι απο τη μια μερια. Απ την αλλη ειναι ο καθε μαστορας και ο καθε ιδιοκτητης που στην κατασκευη μπορει για οικονομικους λογους να εκαναν οτι ηθελαν. Οι ελεγκτες δομησης και η φωτογραφικη τεκμηριωση πλεον λυνουν πολλα θεματα.

 

Απο τη μια πρεπει τεκμηριωμενα να εχεις ενδειξεις οτι εφαρμοστηκε πλημμελως. (πχ δε βγαινει το παχος, του ζητας τιμολογια και δεν τα εχει κ.α.) και απο την αλλη καποιος συναδελφος υπεγραψε οτι εφαρμοστηκαν ολα οπως παρουσιαζονται στις μελετες στην οικ. Αδ. Και ο συναδελφος στην πολεοδομια θεωρησε τις μελετες.

 

Ρητορικα:υπαρχει περιπτωση να εχεις θεωρησει μια απο τις 2 καταστασεις και να μην μπορεσεις να τεκμηριωσεις; Απο τη μια θα πεις δεν ξερω τι εχει βαλει και δεν μπορω να ειμαι σιγουρος και ο ιδιοσ δε θυμαται τι εβαλε αρα διαλεγω τη δυσμενεστερη κατασταση και απο την αλλη θα πεις οριστε η μελετη θεωρημενη, οριστε το σχεδιο και ο ιδιοκτητης λεει οτι εχει μονωση. Διαλεγεις και παιρνεις. Υπαρχουν τεχνικες να διαπιστωθει. Μεχρι να αρχισουν τις οπες στα δοκαρια η να τριγυρνουν με τιποτα πανακριβες θερμοκαμερες οι ελεγχοι του υπεκα νομιζω και τα 2 σε καλυπτουν.

 

Το θεμα ειναι να αναζητησεις μεσω τιμολογιων μελετων κλπ η να ρωτησεις τουλαχιστον ποια ειναι η πραγματικη κατασταση. Εγω οσους ρωτησα μου απαντησαν κανονικα τι ειχαν βαλει τοτε η τι δεν ειχαν βαλει. Οσα τους στοιχισαν τα θυμουνται :)

Link to comment
Share on other sites

Φίλοι μου μια άσχετη ερώτηση γιατί έχω μπλέξει με μια συμβολαιογράφο !!!! Στην επιλογή πόλη που φαίνεται και στη πρώτη σελίδα του πιστοποιητικού μπαίνει ο Δήμος που ανήκει το ακίνητο και όχι η πόλη (πχ. Αθήνα) ????? Πως την έχουν δει οι συμβολαιογράφοι ?? Εξουσία??

Edited by kosbar
Link to comment
Share on other sites

Αλλο πολη και αλλο δημος...

Οταν σου ζηταει Πολη, εννοει Πολη....

 

Το Δημο τον οριζεις σε αλλο κελι που δε φαινεται στην 1η σελιδα....

 

Δε θα σου πει η συμβολαιογραφος τι να βαλεις στην Πολη

Μην τρελαθουμε τελειως...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.