Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Αμόνωτο, σε επαφή με εξωτερικό αέρα, με συντ. σκίασης 0. 

 

Να του εξηγήσεις του ανθρώπου ότι επειδή το απο πάνω του είναι άχτιστο θα χάνει σε ενεργειακή απόδοση. Αν έχει βγάλει τουλάχιστον Δημοτικό θα το καταλάβει. Δεν χρειάζεται να του πεις για εξ. αέρηδες και ΜΘΧ..

 

Όπως και να έχει αν και όταν κλειστεί το από πάνω να ξαναζητήσει ΠΕΑ, να το ξαναπληρώσει αν θέλει να αναγράφεται το Δ. Κάνε του έκπτωση για το 2ο ΠΕΑ αν θες..

 

Πάντως αν εγώ σαν ενοικιστής έψαχνα σπίτι θα το έπαιρνα υπόψιν μου πριν το νοικιάσω ότι την θέρμανση όλη θα την χάνω από την οροφή μέχρι να κλείσει το πάνω διαμέρισμα..

 

Το ΠΕΑ βγαίνει με βάση την πραγματική κατάσταση . Αν αρχίζαμε να κάναμε μελλοντικές προβλέψεις θα άλλαζαν πολλά πράγματα στην όλη διαδικασία..

 

Θα έπρεπε να βάζουμε και ηλιακούς σε αυτούς που μας έλεγαν "σε 1 μήνα θα πάρω ηλιακό, το έχω στο πρόγραμμα"

 

ΥΓ: Σκέψη λέω: βάλε σε σενάριο την ολοκλήρωση της υπερκείμενης κατοικίας... Κόστος 0 αφού δεν είναι δικό του.. win-win..

Edited by babis.lou
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ με εξωτερικό αέρα θα το έπαιρνα αφού δεν υπάρχουν κουφώματα. Απλά αυτό που ρώτησα πριν είναι ότι "δεν θα ηλιάζεται ελαφρώς από το φως που θα μπαίνει από τα ανοίγματα;". Δεν μπορούμε να βάλουμε λίγο μεγαλύτερη τιμή από 0 για τη σκίαση;

Link to comment
Share on other sites

κατοικία κατασκευασμενη 1938, αργολιθοδομή, ανοιγμενη θερμοχωριτικότητα πολύ βαριά κατασκευή δεν πρέπει να βάλω?

Επειδή είναι η πρώτη φορά που κάνω πεα με πλάκα σε επαφή με έδαφος, θα βρώ το ισοδύναμο υ από τον πίνακα 3.7. Αυτό χρησιμποιώ για τους υπολογισμούς στο πρόγραμμα του ΤΕΕ?

Link to comment
Share on other sites

κατοικία κατασκευασμενη 1938, αργολιθοδομή, ανοιγμενη θερμοχωριτικότητα πολύ βαριά κατασκευή δεν πρέπει να βάλω?

 

Ναι 370 (KJ/m2K)

Link to comment
Share on other sites

όταν η πλάκα είναι στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος χρησιμοποιείς (για αμόνωτο) τον πίνακα 3.4.β, της ΤΟΤΕΕ 

χρησιμοποιώ τον πίνακα 3.4β για να βρω το Ufb για να βρω την ονομαστική θερμοπερατότητα? ή σαν ονομαστική θερμοπερατότητα χρησιμοποιώ την τιμή του πίνακα 3.4β?

Link to comment
Share on other sites

@1975:

Όπως λέει και η βοήθεια του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ στην επαφή με το έδαφος παίρνει ονομαστικούς συντελεστές. Υπολογίζει μόνο του τον ισδοδύναμο γι αυτό απαιτείται να βάλεις το βάθος z και την περίμετρο Π ώστε να βρεί το Β' και κατ' επέκταση τον ισοδύναμο.

Σε ΜΕΑ όμως στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ βάζεις τον ονομαστικό αλλά στον έλεγχο θερμ. επάρκειας πρέπει να βρεις και να χρησιμοποιήσεις τον ισοδύναμο.

@AristidisZ:

Δεν έχει σημασία η θέση της πλάκας. Ο πίνακας έχει ονομαστικούς συντελεστές για αμόνωτο, επαρκώς μονωμένο κλπ. Εσύ θα παρεις από τον πίνακα για επαφή με το έδαφος τον συντελεστή θα προσθέσεις και το z, την περίμετρο και το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ θα υπολογισει τα υπόλοιπα.

Η θέση έχει σχέση με την πραγματική ροή θερμότητας με βάση τον ονομαστικό και την εις βάθος μεταβολή του εδάφους.

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα

  Επειδή πρώτη φορά μου τυχαίνει ΜΕΑ με τζάκι είχα μια απορία σε ότι αφορά το κέλυφος. Στο σημείο που βρίσκεται το τζάκι το κέλυφος κάνει ένα δόντι προς τα έξω. Αυτό το δόντι υποθέτω ότι το δείχνω κανονικά στο κέλυφος. Τις τρεις επιφάνειες που αποτελούν το δόντι στα σχέδια που μου έδωσαν τις δείχνουν αμόνωτες. Ως μέρος του κελύφους δεν απαιτείται να μονωθούν κανονικά κατά ΚΕΝΑΚ? Υπάρχει κάποια διαφορετική αντιμετώπιση για τις επιφάνειες αυτές? Αν και νομίζω το ότι είναι εντελώς αμόνωτες οι επιφάνειες αυτές είναι και τεχνικό σφάλμα εμένα με απασχολεί περισσότερο από τη σκοπιά της ΜΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και θα πρέπει να είναι μονωμένες, και μάλιστα με u<=umax.

Διότι, σύμφωνα με τον κανονισμό, κάθε δομικό στοιχείο θα πρέπει να πληροί την παραπάνω σχέση.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.