Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Και κάτι άλλο άσχετο. Μπορώ να δουλέψω σε επιθεώρηση στο πρόγραμμα του ΤΕΕ χωρίς να έχω το αρχείο xml για τα στοιχεία που απαιτούνται στην πρώτη καρτέλα του προγράμματος; Να δουλέψω κατευθείαν δηλαδή στο πρόγραμμα να περάσω, τα στοιχεία μου, να σώσω ένα xml από το λογισμικό μου και να φτιάξω μετά άλλο xml από το buildingcert; Η πρέπει η διαδικασία από το buildingcert να γίνει οπωσδήποτε πρώτη; 

 

Στο πρόγραμμα του ΤΕΕ μπορεί να γίνει και μετά. Κανένα πρόβλημα..

Link to comment
Share on other sites

post-34845-1370379681,5_thumb.jpg

 

 

Στην περίπτωση της εικόνας, αυτά τα δοκάρια που χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν αμπέλια κλπ θα τα λαμβάνατε υπόψη στη σκίαση; Και αν ναι πώς;

Link to comment
Share on other sites

Θα ανησυχούσα περισσότερο για τον εμβολισμό της τοιχοποιίας πάρα για τη σκίαση που προσφέρουν τα δοκάρια.

Εγκυκλοπαιδικά, τι είδους στήριξη έχουν από την άλλη πλευρά τους? Από μπετόν είναι?

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Είτε τα λάβεις υπ' όψη είτε όχι είναι πολύ χαμηλή η κατάταξη και πολύ μικρή η σκίαση. Δεν θα παίξει κανένα ρόλο στην τελική κατάταξη. .

 

Για το θεωρητικό της υπόθεσης κανονικά θα έπρεπε το τμήμα της τοιχοποιίας κάτω από το δοκάρι (0,10 πες το δοκάρι x το ύψος του τοίχου μέχρι το δοκάρι) να το προσθέσεις ξεχωριστά με σκίαση προβόλου με βάση το μήκος του δοκαριού (μέχρι την άλλη στήριξη που λέει ο yian). Και μόνο αυτό το τμήμα του τοίχου θα είχε σκίαση προβόλου γιατί έτσι αντιμετωπίζεται η σκίαση στην ΤΟΤΕΕ. Τον υπόλοιπο τοίχο θα τον έβαζες ασκίαστο.

Σε μικρό πρόβολο (όπως εδώ που είναι 10-20 πόντους πλάτος) και σε μεγάλο πρόβολο (αν είχε το 95% του τοίχου πρόβολο) πέφτεις σε λάθος με αυτή τη θεώρηση γιατί:

  1. στη μεν πρώτη περίπτωση (τη δική σου) σκιάζεται στη διάρκεια της ημέρας διαφορετικό τμήμα του συνολικού τοίχου και όχι μόνο εκείνο το μικρό κομμάτι από κάτω (φαίνεται στη φωτό που τράβηξες)
  2. στη δε δεύτερη περίπτωση ο πρόβολος σκιάζει και το υπόλοιπο 5% το οποίο υποτίθεται πρέπει να το βάλεις ασκίαστο στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ

Ανάλογα συμβαίνουν και στη σκίαση ορίζοντα (πχ με μια κολώνα της ΔΕΗ).

Συνήθως δεν λαμβάνουμε υπ όψη τόσο μικρά εμπόδια ενώ τα εμπόδια που αντικειμενικά σκιάζουν πλήρως ένα προσανατολισμό (όπως τη 2η περίπτωση που σου λέω) τα θεωρούμε οτι καταλαμβάνουν όλο τον προσανατολισμό.

 

Θα μπορούσε να έχει δοθεί μια γενική κατεύθυνση όπου αν ο λόγος του πλάτους του προβόλου προς το πλάτος του τοίχου είναι μικρότερος πχ από 0,1 να μην λαμβάνεται υπ' όψη στη σκίαση αυτό το εμπόδιο. Ή ανάλογα σε εμπόδια ορίζοντα αν η απόσταση του εμποδίου από το εξεταζόμενο κτίριο είναι πολύ μεγάλη και το πλάτος του σε σχέση με τον τοίχο πολύ μικρό (κολώνα ΔΕΗ) επίσης να μην λαμβάνεται υπ' όψη στη σκίαση. Αυτά με την τωρινή θεώρηση των σκιάσεων στις ΤΟΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Να βάζαμε μήπως και το τμήμα του τοίχου που έρχεται σε επαφή με το δοκάρι, ότι έρχεται σε επαφή με ΜΘΧ και U/2 και μηδενικές σκιάσεις;  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να το ψειρίζουμε τόσο, να βάλουμε και το κομμάτι του τοίχου πλάι στο δοκάρι με σκιά από τα πλάγια ... :smile:  :smile:  :smile:

 

 

Υ.Γ. Συνάδελφοι είμαστε μηχανικοί και νομίζω χάνουμε την ιδέα !! (κοιτάμε το δένδρο και όχι το δάσος)

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά μου αρέσει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

Ξέρετε συνάδελφοι το καλό της προχειρότητας του ΚΕΝΑΚ ?

Τα δεκάδες (λογικότατα) ερωτήματα γεννούν εκατοντάδες (λογικότατες) απαντήσεις.

Έτσι λοιπόν έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, να βρούμε την λογική (προσωπική μας) απάντηση και να μη πάρουμε μασημένη τροφή!

Αυτό δεν συμβουλεύουν οι γιατροί για την πρόληψη του Altzheimer ? :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.