Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

Θεωρώ πως είναι θεμελίωση σε διαφορετικά στάδιο οπότε σύμφωνα με το άρθρο 4§3.β μπορεί είτε να ζητήσει και 2ο αρχικό έλεγχο είτε να ζητήσει μία φορά όταν θα γίνει η θεμελίωση του Η/Χ αλλά για σιγουριά θα ρωτούσα την ΕΥΕΔ (ή πως αλλιώς λέγεται πλέον)

μίλησα με ΕΥΕΔ και μου είπαν 'τί να κάνεις τώρα 2ο έλεγχο, άστο για τον τελικό'

 

 

μίλησα με ΕΥΕΔ και μου είπαν 'τί να κάνεις τώρα 2ο έλεγχο, άστο για τον τελικό'

εχεις καποιο εμπειρια με αυτο?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε νομίζω πως μπορεί να βρεθείς σε μεγάλη κακοτοπιά αν στο πόρισμα του πρώτου ελέγχου γράψει πως έλεγξε μόνο τμήμα του κτηρίου.

 

Το ΠΕΚ μέχρι στιγμής εκδίδεται από τις ΥΔΟΜ και όχι από την ΕΥΕΔ. Αν λοιπόν ο υπάλληλος της ΥΔΟΜ έχει άλλη γνώμη, καταλαβαίνεις πόσο θα λάβει υπόψιν την προφορική απάντηση υπαλλήλου της ΕΥΕΔ.

 

Ο η/υ χώρος αποτελεί και τμήμα του περιγράμματος... Γενικά σκούρα τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι τα φωτα σας

Ελεγκτής δόμησης σε αρχικό έλεγχο κατ Β. επιμένει να μετρά το βάθος θεμελίωσης. Του είπα ότι με τη νέα ΚΥΑ καταργήθηκε ο έλεγχος βάθους θεμελιώσης, και μου απαντά ότι  ελέγχει τη θέση του κτιρίου όπως προβλέπεται κατα Χ,Υ, και Ζ.  Ειμαι κι εγώ Ελεγκτής αλλά δεν μετράω το βάθος πλέον. Πέστε μου τη γνώμη σας.

Link to comment
Share on other sites

ότι  ελέγχει τη θέση του κτιρίου όπως προβλέπεται κατα Χ,Υ, και Ζ.

 

 

Να του πεις να το ελεγξει και στη διασταση του χρονου....

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

καλό.. αλλά δεν θα του το πω μην προκαλέσω καμιά αρνητική απάντηση. Το θέμα είναι ότι μετρώντας το βάθος βγάζει οτι δεν θα με παρει το δαπεδο του ισογειου στη προβλεπόμενη στάθμη... του απαντώ θα μειώσω το ύψος υπογείου.... μου απαντά αν δεν το κάνεις θα εχω πρόβλημα.......... Τι όμως ακριβώς εννοεί ο νόμος με τη "θέση κτιρίου", ελέγχεται η Ζ θέση; η μόνο κατα χ και Υ; 

Edited by θανος_
Link to comment
Share on other sites

ας γράψει στο πόρισμα οτι στη θέση κτηρίου βρέθηκε λάθος στο βάθος θεμελίωσης, θα γελάνε και οι κοτρόνες...αν υπάρχει αμφιβολία θα πας το πόρισμα του για αμφισβήτηση στο ΣΥΠΟΘΑ, προσωπικά με τα νέα πορίσματα δεν έχω μετρήσει ποτέ βάθος θεμελίωσης , είναι ξεκάθαρο τι εννοούμε θέση του κτηρίου. Δεν νομίζω και αυτός να θέλει να ρισκάρει να περάσει ΣΥΠΟΘΑ και να βρεθεί λάθος

 

 

Παιδια τωρα οι ελεγκτες δομησης ελεγχουν με αυτα που αναφερει ο ν.4495/17;; ή με την ΚΥΑ 299/2014;;

λογικά για όσες άδειες έχουν εκδοθεί ο έλεγχος θα γίνεται σύμφωνα με την ΚΥΑ για όσες άδειες εκδοθούν με τον 4495 θα ισχύσουν τα νεώτερα (αν και πρόχειρα δεν είδα καμιά ουσιώδη αλλαγή)

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Εσείς που είστε ελεγκτές δόμησης , αν σε αρχικό έλεγχο οικοδoμής με υπόγειο  βρείτε τα θεμέλια σε στάθμη -0,50 m , αντί πχ ενός  -3,00m ή -2,00m θα δώσετε το ΟΚ ?

Edited by avgoust
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγω θα το εδινα. Ελεγχεις μονο αυτα που πρεπει να ελεγξεις.

 

Εχω δυο περιπτωσεις:

 

1. 2οροφο χωρις υπογειο. Σταθμη θεμελιωσης στα -1.5μ. Το βλεπω στο -3.5-4μ. Το λεω στη μηχανικο οτι θα εχει προβλημα στον τελικο, μου απανταει "ωχ τετοια διαφορα, ο Γιαννης θα το εκανε λαθος"

2. Ισόγειο χωρις υπογειο. Σταθμη θεμελίωση στο -0.5μ από το δρομο, με πεδιλοδοκους στο ιδιο υψος. Βλεπω και εχει καλουπωσει κοντα 2.5μ και ανιστοιχη ανισοσταθμια απο το δρομο και φαινοταν οτι εκει ηταν το φυσικο εδαφος. Του το ειπα, μου ειπε "μα θα το μπαζωσω".

 

Απο τη μια πρεπει να κρατας ισορροπιες, απο την αλλη βεβαια, πρεπει να δινεις στεγνα καποιους, μπας και βαλουν μυαλο.

 

ΥΓ. Περιπτωση με υπογειο που δεν υλοποιηθηκε το βαθος εκσκαφης δεν εχω. Αλλα αν ειναι τοσο τραβηγμενο θα το βρει ο τελικος.

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.