Μετάβαση στο περιεχόμενο

48 ωρη γνωστοποίηση εργασιών στην Πολεοδομία με το Αρθρο 4 παρ 3 ΝΟΚ


Recommended Posts

Επαναλαμβάνω, δεν είναι θέμα δικής μας γνώμης ή κάποιας ασάφειας νόμου ...

Εργασίες σε κοινόκτητο πράγμα απαιτούν συναίνεση, αν όχι στην ΥΔΟΜ, σίγουρα στα δικαστήρια ...

Το θέμα αφορά αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη και τους συναδέλφους του Δημήτρη ...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για την ΕΕΜΚ ρητά ορίζεται πως εργασίες σε κοινόκτητους χώρους απαιτούν συναίνεση, δε γίνεται το ίδιο και για την 48 καθώς δε συνοδεύεται από Υ.Α. με λεκτικό παρά μόνο από το άρθρο 4 § 3 του Ν.4067/12 [ΦΕΚ 79 Α 9-4-2012] όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 48 του Ν.4178/13 [ΦΕΚ 174 Α 8-8-2013]  και τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 του Ν. 4258/14 [ΦΕΚ 94 Α 14-4-2014.

Βέβαια, δε χρειάζεται καμία Υ.Α. να μας δώσει οδηγία σχετικά, είναι ευρέως γνωστό πως οποιαδήποτε παρέμβαση σε κοινόκτητο χώρο ή πράγμα απαιτεί συναίνεση. Το ερώτημα, όπως τέθηκε παραπάνω, αφορά στο τι είναι κοινόκτητο και εν συνεχεία στο αν πρέπει να έχει γνώση ο μηχανικός.  

Κατά τη γνώμη Θεόδωρε πρέπει να έχουμε άποψη επί τέτοιων θεμάτων ώστε να προστατεύσουμε τους πολίτες – εν δυνάμει πελάτες μας. Τουλάχιστον σε επίπεδο έκφρασης γνώμης.

Άλλωστε από την πλέον πρόσφατη πολεοδομική νομοθεσία όπως τέθηκες στο πλέγμα της σχετικής έννομης τάξης και αν δε γίνεται αναφορά σε ιδιοκτησιακό και ενοχικό δίκαιο.

Εκδικητικά:      

ΝΟΚ

Άρθρο 23 §5 θέματα αναφορικά με λειτουργική συνένωση,

Άρθρο 2 § 50 Οικόπεδο είναι η συνεχόμενη έκταση γης που αποτελεί αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο και ανήκει σε έναν ή σε περισσότερους κυρίους εξ αδιαιρέτου 

Κατά τον ίδιο τρόπο το ιδιοκτησιακό των γεωτεμαχίων που είναι στοιχείο για την αρτιότητα, όρος δόμησης που ενέχεται και με άλλους συνιδιοκτήτες.

Ν4030

Άρθρο 3 § 1α  

α) Αίτηση του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα με τις δηλώσεις αναθέσεων - αναλήψεων και φύλλο ελέγχου.

Άρθρο 2, άρθρο 9 κ.τ.λ.

Το ιδιοκτησιακό οπότε και οι ενοχικές σχέσεις μεταξύ των συνιδιοκτητών

Και πολλά άλλα.

Οπότε συγκεντρωτικά για να μην συστεγαζόμαστε με δικηγόρους, λέμε τη γνώμη μας και στη συνέχεια προτρέπουμε τον πολίτη αν θέλει να πάει και σε δικηγόρο προς επιβεβαίωση.

Link to comment
Share on other sites

Γνωριζετε αν μπορει να γινει καταγγελια για αμεση ανακληση 48ωρης ή ΕΕΜΚ; Παλιος μου πελατης με πηρε λεγοντας οτι ο ιδιοκτητης του δωματος κανει αυθαιρετες επεκτασεις. Κανανε καταγγελια, η πολεοδομια θα ερθει σε 1 μηνα και αυτος φοβαται οτι τοτε θα τα εχει τελειωσει ο αυθαιρετος ολα και σιγα το προστιμο που θα πληρωνει για τη διατηρηση του. Ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης εχει βγαλει ειτε 48ωρη ειτε ΕΕΜΚ για τα ματια του κοσμου. Απο τη στιγμη που κανει αυθαιρετα επεκταση, μπορει να γινει αμεση ανακληση του; μονο αυτο μπορω να σκεφτω για να σταματησουν οι εργασιες αμεσα.

Link to comment
Share on other sites

και ποιά η διαφορά

είτε  ανακληθεί είτε αν δεν ανακληθεί!

(αν τελικά δεν εφαρμοστεί το άρθρο 27 του 4178?)

Link to comment
Share on other sites

Αν ανακληθει, σταματανε οι εργασιες. Οι οποιες θα σταματουσανε μετα την αυτοψια της Πολεοδομιας, που θα εβλεπαν οτι δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.

 

Αν δεν ανακληθει, μεσα σε ενα μηνα τελειωνει τις εργασιες, αποδεχεται προστιμο ανεγερσης κ διατηρησης αμα ειναι μικρο, και δε το γκρεμιζει ποτε.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι

 

1)Για να βγει 48ωρη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας πρέπει να προηγηθεί νομιμοποίηση με ν. 4178; Στην Σωκράτους που ρώτησα μου είπαν ότι είναι απαραίτητο. Να γίνει πρώτα 4178 και μετά 48ωρη.  Έχω αμφιβολίες στο αν μετά την νομιμοποίηση βγαίνει 48ωρη ή Μικρής Κλίμακας.  Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να μην κάνει νομιμοποίηση και θέλει μόνο 48ωρη υπογράφει πουθενά ότι τον διαμέρισμα του είναι νόμιμος υφιστάμενο;  Εγώ σαν μηχανικός υπογραφέντας μόνο την τεχνική έκθεση της 48ωρης έχω ευθύνη για το ότι δεν έχει γίνει νομιμοποίηση του διαμερίσματος;

 

2) Για να βγει EEMK για τοποθέτηση ικριωμάτων για εξωτερικούς χρωματισμούς σε πολυώροφη οικοδομή θα πρέπει να γίνει νομιμοποίηση ολοκλήρου του κτιρίου;

Ευχαριστώ για την βοήθεια εκ το προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

για το 2 σκελος της ερωτησης σου στην πολεοδομία του δήμου θεσσαλονίκης δεν ειναι απαραίτητο, βγαινει η ΕΕΜΚ χωρις να ελέγχονται οι αυθαιρεσίες της οικοδομής, διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατή η 'έκδοση καμίας τέτοιας άδειας

 

όσον αφορά την 48 ενημέρωση για διαμορφώσεις εδάφους. Καλύπτει το σπάσιμο τσιμεντόστρωσης  επί εδάφους μέσου πάχους περίπου 10cm με χρήση μηχανημάτων (τσαπάκι) και απομάκρυνση των μπάζων με φορτηγό? θα κοπεί ΑΠΥ από τον χειριστή και ιδιοκτήτη των μηχανημάτων για τις εργασίες αυτές. Στην περίπτωση που η πολεοδομία κοινοποιήσει την 48ωρη στο ΙΚΑ (κάτι που δεν προβλέπεται) τι γίνεται με τα ένσημα?ποιος έχει την υποχρέωση να τα κολλήσει?

Edited by Moldovanis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.