Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα @Pavlos33 και σε ευχαριστώ για την απάντηση,

Για να απαντήσω στα ερωτήματά σου. Η αρχική δήλωση έγινε με απόσπασμα και εγώ συντάσσω νεό τοπογραφικό για συμβόλαιο. Για υλοποιημένα όρια: προς βορρά, νότο και δυτικά ( στα λιγότερο προβληματικά σημρία) υπάρχουν ξερολιθιές. Στο ανατολικό κομμάτι δεν υπάρχει κάποιο σρταθερό σημείο, παρά μόνο το συνεννοημένο όριο των δύο ιδιοκτητών. Ο τίτλος του πελάτη μου είναι μία χρησικτησία χωρίς τοπογραφικό. Οπότε θεωρώ πως και ΔΓΜ να γίνειο πελάτης μου ''χάνει'' πιο πολύ από ο,τι κερδίζει.

Βρισκομαι εντός του 7 % και ναι, με προβληματίζουν τα σημεία που βγαίνουν εκτός της ζώνης 4 μέτρων (2 εκατέρωθεν).

• Απαντήσεις 418
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Αν για παράδειγμα ο γείτονας υπέβαλε δήλωση με εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα (ενδεχομένως και προσαρτημένο σε σ.ε) γνωρίζεις ότι η δική του μέτρηση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το απόσπασμα. Στις ξερολιθιές προσοχή καθώς σε πολλές περιπτώσεις το όριο έμπαινε στη μέση (κοινό όριο η ξερολιθιά). Προσωπικά έτσι όπως βλέπω την περίπτωση δεν θεωρώ σκόπιμο να προβείς σε ΔΓΜ και με αμφίβολο αποτέλεσμα. Έχεις κάνει έναν πρόχειρο κοστολόγιο, το τι θα στοιχίσει η διαδικασία στον πελάτη; Αν δεν κάνω λάθος πρέπει μέσω επιμελητή να κάνει τις γνωστοποιήσεις ;

Δημοσιεύτηκε

Ναι, είναι ενήμερος στο τι θα στοιχίσει. Τις γνωστοποιήσεις και γενικώς την διαδικασία στο κτηματολογιο (έγγραφα κλπ) την έχει αναλάβει δικηγόρος. 

Και εγώ προς τα εκεί κλείνω, δηλαδή να μην κάνω τώρα ΔΓΜ και να το προχωρήσουμε ως έχει. Θεωρώ θα μας ενημερώσει το κτηματολόγιο για το τι θα γίνει αν προκύψει πρόβλημα με την διαφορά αυτή.

Γενική ερώτηση: Χρειάζεται να ελέγχουμε πάντα και την ζώνη συμβατότητας σχήματος ή με το εμβαδόν είμαστε εντάξει για να προχωρήσουμε σε συμβόλαιο π.χ.;

ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω, μονοσήμαντη απάντηση σε τέτοιο ερώτημα δεν υπάρχει καθώς θα πρέπει να συνδυάσουμε την έρευνά μας με άλλα στοιχεία. Τα γνωστά είναι η συμβατότητα εμβαδού (μέχρι 7%) και η κορνίζα των 2 μέτρων. Αν με ρωτάς προσωπικά, στη φάση της ανάρτησης είχα υποβάλει εμπρόθεσμα, σε 5 αγροτικά ακίνητα, αίτηση διόρθωσης ακόμη και σε αγρούς που είχαν συμβατότητα εμβαδού, αλλά το αποδοθέν περίγραμμα του κτηματολογίου, είχε σε κάποιες πλευρές μεγάλες αποκλίσεις (άλλοτε έμπαιναν μέσα τα γειτονικά, άλλοτε έμπαιναν μέσα στα γειτονικά). Σε όλα είχαν γίνει αρχικές δηλώσεις με εξαρτημένα τοπογραφικά, πολλά από αυτά ενσωματωμένα σε τίτλους. Όλες οι αιτήσεις έγιναν δεκτές ή εν μέρει δεκτές. Δεν υπήρξε απόρριψη σε καμία. Τώρα στη φάση λειτουργίας, εκτιμώ ότι για ένα αγροτικό ακίνητο με σημειακές διαφορές όπως το δικό σου, το να μπει ο ιδιοκτήτης σε έξοδα για να εφαρμοστεί με ακρίβεια το τοπογραφικό, είναι και ένα ρίσκο, καθώς δεν ξέρεις αν και οι γείτονες μετά προβάλλουν αντιρρήσεις, οπότε εκεί ίσως τεθεί "ισομοιρασμός" σε κοινές πλευρές.

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ Παύλο,

Νομίζω το πιο σωστο ίσως που μπορώ να κάνω είναι να το προχωρήσω όπως μου το υπέδειξαν, ενημερώνοντας όλες τις πλευρές για την περίπτωση που απορριφθεί από το κτηματολόγιο και χρειαστεί ΤΔΓΜ λόγω  της κορνίζας.

Δημοσιεύτηκε (edited)
Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε ΔΓΜ, εκτός σχεδίου, με δύο Κ.Ι. στο δικό μου ακίνητο, έχω μεταβολές με 2 όμορα.
Αν και το προσπάθησα, μου βγάζει συνεχώς το ίδιο: 
    • ""Τα περιμετρικά όρια των παρακάτω επιπέδων δεν ταυτίζονται με τα περιμετρικά όρια του PST_KAEK:
      • •   Layer DGM_PROP_FINAL
        232572.70,4180080.30""
      • Το σημείο αυτός, δηλώνει την ευρύτερη περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα. Όμως, προφανώς θα υπάρχει, αυτήν διορθώνω.
      • Τι λάθος κάνω;;  Μπορώ να στέλω το dxf με π.μ.
      • Ευχαριστώ.
Edited by maroudas
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα, 

Στο layer PST_KAEK πρέπει να έχεις 3 κλειστά πολύγωνα, που αφορούν το ακίνητο σου και τα 2 στα οποία επιφέρεις μεταβολή.

Ας πούμε ότι αυτά τα 3 πολυγωνα έχουν εμβαδό 100+100+100 = 300 τ.μ.

Στο DGM_PROP_FINAL πρέπει να υπάρχουν επίσης 3 κλειστά πολύγωνα, πάλι ένα για το ακίνητο σου και 2 για τα επηρεαζόμενα.

Το εμβαδόν των 3 πολυγώνων στο DGM αθροιστικά πρέπει να είναι επίσης 300 τ.μ. (π.χ. 200+50+50)

Θα τσέκαρα με quick select αυτα τα 2 layer να επιβεβαιώσω τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτά και τα εμβαδά τους. Αν το άθροισμα ταυτίζεται (και στα δεκαδικά ψηφία), θα είσαι εντάξει!

Δημοσιεύτηκε

Με λίγα λόγια: τα περιγράμματα του DGM_PROP_FINAL  πρέπει να ταυτίζονται με τα περιγράμματα των τελικών PST_KAEK. Δηλ. όλα αυτά τα περιγράμματα να είναι εντός των ορίων Κτηματογράφησης

Δημοσιεύτηκε
On 12/6/2025 at 12:28 ΜΜ, Κώστας_τοπο said:

Σε ευχαριστώ Παύλο,

Νομίζω το πιο σωστο ίσως που μπορώ να κάνω είναι να το προχωρήσω όπως μου το υπέδειξαν, ενημερώνοντας όλες τις πλευρές για την περίπτωση που απορριφθεί από το κτηματολόγιο και χρειαστεί ΤΔΓΜ λόγω  της κορνίζας.

Καλημέρα και από εμένα. Η Ζώνη Συμβατότητας Σχήματος δεν έχει θεσμοθετηθεί και προσωπικά δεν θα έμπαινα σε χρονοβόρες και ακριβές διαδικασίες να διορθώσω κάτι που προς το παρόν δεν απαιτείται.

Αν απαιτηθεί ποτέ στο μέλλον και αν θεσμοθετηθεί ποτέ η Ζώνη Συμβατότητας Σχήματος, ας γίνει τότε, που ίσως να έχουν θεσμοθετηθεί ταχύτερες διαδικασίες διόρθωσης (metavoles.gov.gr, γρήγορες διορθώσεις με συναίνεση, πιστοποιημένοι μηχανικοί κλπ - λέμε τώρα).

Το παραπάνω σκεπτικό μου, αλλάζει μόνο στην περίπτωση που η απόδοση του ακινήτου στο κτηματολόγιο δεν είναι σύμφωνη με την φύση του ακινήτου (πχ., ενώ στην πραγματικότητα έχει πρόσωπο σε οδό, να παρεμβάλλεται ιδιοκτησία αγνώστου που δεν υπάρχει, κ.ο.κ.)

• Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.