toposa Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 11:59 πμ Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 11:59 πμ Έχω μία αγοραπωλησία ενός αυτοτελούς οικοπέδου. Στο κτηματολόγιο έχει καταχωρηθεί μεγαλύτερο και εκτός απόκλισης και θέλω να αποκόψω ένα τμήμα που μου έχουν προσαρτήσει από λάθος, ώστε να είμαι εντός απόκλισης. Θέλω το κομμάτι αυτό να το αφήσω ως αγνώστου, για να μην μπλέξω με το όμορο που έχει αρκετούς ιδιοκτήτες. Το ΔΓΜ μπαίνει ως διόρθωση ορίων (και αφήνω το αποκοπτόμενο ως νέο καεκ) ή ως εγγραπτέα πράξη και κάνω κατάτμηση (δεν γίνεται βέβαια συμβολαιογραφική κατάτμηση) ; Ή είναι και τα δύο σωστά; Η γεωμετρική μεταβολή θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις.
avgoust Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 01:15 μμ Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 01:15 μμ On 13/6/2025 at 11:47 ΠΜ, ntanos said: .. Η Ζώνη Συμβατότητας Σχήματος δεν έχει θεσμοθετηθεί ... Αν απαιτηθεί ποτέ στο μέλλον και αν θεσμοθετηθεί ποτέ η Ζώνη Συμβατότητας Σχήματος, Δηλαδη μπορω σε εντος σχεδιου οικοπεδο να εχω αποκλιση πχ 1m απο το οριο του ΚΑΕΚ ?! Συναδελφε εισαι σιγουρος για αυτό ? Διοτι με δικηγορο που το συζηταγα εχει τη αντιθετη αποψη.
tetris Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 04:04 μμ Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 04:04 μμ (edited) Εμείς (οι μηχανικοί) είμαστε σίγουροι διότι το έχουμε ψάξει. Ο δικηγόρος, πού στηρίζει την αποψή του? συμπλ. να είσαι επιφυλακτικός με τους δικηγόρους, διότι δεν είναι όλοι σαν τον δικό μας εδώ Edited July 9, 2025 at 04:06 μμ by tetris
avgoust Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 05:10 μμ Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 05:10 μμ (edited) Είναι εσωτερική οδηγία του κτηματολογίου η εφαρμογή του είναι η απάντηση που έδωσαν σε δικηγόρο από κτηματολογικό γραφείο. Σε άλλη περίπτωση είπαν ότι ΑΝ κατά την καταχώρηση της πράξης αντιληφθούν ότι τα όρια είναι εκτός της ζώνης δεν θα το δεχτούν. Προσωπικά , ρωτώντας για δική μου περίπτωση σε κτηματολογικό γραφείο μου ζήτησαν γεωμετρική μεταβολή. Edited July 9, 2025 at 05:12 μμ by avgoust
giorgosv Δημοσιεύτηκε July 10, 2025 at 07:25 πμ Δημοσιεύτηκε July 10, 2025 at 07:25 πμ Συνάδελφοι, γνωρίζει κανείς στις νέες κτηματογραφήσεις που μπήκαν σε λειτουργούν πρόσφατα (νότιο Ηράκλειο, Λασίθι κλπ) ποιες είναι οι ανοχές σε σχέση με τις πραγματικές μετρήσεις για να μπορεί να γίνει συμβόλαιο;
efiga Δημοσιεύτηκε July 15, 2025 at 06:58 πμ Δημοσιεύτηκε July 15, 2025 at 06:58 πμ (edited) Καλημέρα μερικές ερωτήσεις για ΔΓΜ από νέα περιοχή λειτουργούν 1)Εαν απλα δημιουργειται νέο σημαδι πάνω σε ΕΚ μπαινει και αυτο στο ΔΓΜ ? Δηλαδη φτιάχνω πινακα του ΚΑΕΚ ΕΚ κλπ? Δεν πειράζω τπτ στο ΕΚ απλα προσθετω σημαδι 2) Τα προτυπα ΔΓΜ λένε θεώρηση του γνησιου ??? Ηξερα οτι τα ΚΕΠ κλπ δεν κανουν γνησιο σε σχεδια τι κάνουμε 3) Για ευκολία και για να γίνεται αντιληπτο το ΔΓΜ φαντάζομαι δε βαζουμε κτιρια κλπ αλλα μόνο περιγράμματα γεωτεμαχίων 4) Την αίτηση στο κτηματολόγιο την τρέχει δικηγόρος ή εμεις ? Μιλώ για περίπτωση συμβολαίου με γεωτεμάχιο εκτός απόκλισης και το ΔΓΜ θα γινει με συναίνεση γειτόνων Edited July 15, 2025 at 06:59 πμ by efiga
tetris Δημοσιεύτηκε July 15, 2025 at 10:06 πμ Δημοσιεύτηκε July 15, 2025 at 10:06 πμ 1. ?????? 2. Γνήσιο υπογραφής θέλουν οι υπογραφές ιδιοκτήτη και ομόρων στο διάγραμμα διόρθωσης, όχι το διάγραμμα 3. Διάβασε τις οδηγίες. Κτίρια (περιγράμματα) βάζουμε. Στο dxf, είναι το layer BLD 4. Την αίτηαη την υποβάλλει (τυπικά) ο ιδιοκτήτης. Αν χρειάζεται τρέξιμο ας βάλει κάποιον δρομέα... 2
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα