Jump to content

Ανέβασμα συμβάσεων με πελάτες μας στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ


Recommended Posts

Το ΤΕΕ ζητά να ανεβάσουμε στο σύστημα αμοιβών τις συμβάσεις - συμφωνητικά που έχουμε (εδώ και ένα χρόνο) κάνει με τους πελάτες μας και για το σκοπό αυτό εξέδωσε την αντίστοιχη οδηγία ( http://portal.tee.gr...ote20121129.pdf ). Τι θα κάνουμε;

 

Πως πιστεύεται ότι, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, για να είμαστε και νόμιμοι και ήσυχοι με τη συνείδησή μας; Ας κάνουμε διάλογο κι ας καταθέσουμε τις απόψεις μας....

 

Παρακαλώ ο διάλογος και οι απόψεις όλων να είναι ...κόσμιες και σε τέτοιο επίπεδο που ν' αρμόζει σε επαγγελματίες μηχανικούς, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από υψηλού επιπέδου ήθος, σέβονται πρωτίστως την επαγγελματική τους δραστηριότητα και στη συνέχεια το επιμελητήριο που τους εκπροσωπεί.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 5
Link to post
Share on other sites
  • Replies 554
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Καθαρό νταβατζηλίκι του ΤΕΕ!!!Δημιουργεί δουλειά από το πουθενά και για το τίποτα....Προσωπικά, δεν έχω κάνει κανένα συμφωνητικό για 4014 η ΠΕΑ τον τελευταίο χρόνο. Ντρέπομαι να λέω στον πελάτη (από τ

Εγώ προτείνω κανένας να μην ανεβάσει αυτό το άθλιο κείμενο, το οποίο είναι κατά παράβαση όλων των νόμων του κράτους. Κανένας νόμος δεν λέει πως έχει δικαίωμα το ΤΕΕ να ορίσει τον τύπο του συμφωνητικο

ότι έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα   -------------------------------------------------- Λοιπόν το ΤΕΕ έχει ξεφύγει από τα όρια της λογικής και αυτό υποθέτω ότι συμβαίνει γιατί από τον διεκπεραιω

Posted Images

Εγώ όπως ερμηνεύω (λέμε τώρα) την ΠΟΛ.1193/8.9.2011, θα υποβάλλω στην ΓΓΠΣ όταν ανοίξει το σύστημα, την κατάσταση με τις συμφωνηθείσες αμοιβές (όπως προκύπτουν από τις εντολές αμοιβών στο τεε και όχι από τα τυχόν ιδιωτικά συμφωνητικά)

στο δε τεε δεν στέλνω τίποτε καθόσον δεν προκύπτει από την ΠΟΛ. Αν η ΓΓΠΣ τα συγκρίνει με του τεε και δεν τα βρει να ταιριάζουν ας κάνουν έλεγχο στο τεε, Εγώ έχω τις εντολές αμοιβών και τις αντίστοιχες αποδείξεις.

Το τεε τα'χει κάνει επίτηδες μπάχαλο, ώστε να ακυρώσει εμμέσως τις εκπτώσεις...

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι το ΤΕΕ ποτέ δεν διευκρίνησε με ποιο τρόπο θα πρέπει να παραλάβει από εμάς τις συμβάσεις. Όταν πρωτοξεκίνησε αυτ'η η ιστορία σε επανειλημμένες ερωτήσεις που έγιναν στο ΤΕΕ (εγώ μόνον πήγα 2 φορές) απαντούσαν:

"Μπορείτε να τα στείλετε με fax ή με e-mail ". Τώρα λοιπόν μας εκβιάζουν μέσω της πλατφόρμας?

Εγώ όλα τα συμφωνητικά τα έχω συντάξει με βάσει τον "τύπο" που κυκλοφόρησε στο forum μας, δεν έχω πρόβλημα να τα ανεβάσω, γιατί φρόντισα να τηρηθούν και από τους δύο συμβαλλόμενους αλλά δεν μπορώ να ξέρω στο μέλλον πώς θα χρησιμοποιηθούν από το ΤΕΕ γιατί φυσικά όλοι μας κάναμε εκπτώσεις και πολύ γερές όταν χρειαζόταν (τουλάχιστον σε συγγενικά πρόσωπα) και το ΤΕΕ μπορεί να σου πει ότι έγινε έλεγχος για "ασυνήθιστα χαμηλή αμοιβή" και να τρέχουμε στα πειθαρχικά... είμαστε γα τέτοια τώρα;

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Τελικα η συμβαση-συμφωνητικο, ηταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ οταν η συμφωνηθεισα διεφερε απο την νομιμη, ή αρκουσε και η ΑΠΥ?

Link to post
Share on other sites

Κανένας νόμος δεν λέει πως έχει δικαίωμα το ΤΕΕ να ορίσει τον τύπο του συμφωνητικού.

 

Αυτό θα είναι και "θέση" μας αν για τον οποιοδήποτε λόγο το ΤΕΕ κινήσει την οποιαδήποτε διαδικασία εναντίον μας!!!!! Βεβαίως στις δικαστικές αίθουσες!!!

 

Είναι "γούστο" μου και "καπέλο" μου ποιά σύμβαση θα κάνω, τι θα γράφει, πόσο μεγάλη ή μικρή θα είναι και ποιά αποκλειστικά και μόνον εγώ θεωρώ ως προαπαιτούμενα αυτής. Αυτό που ο νόμος με υποχρεώνει είναι απλώς να έχω μια σύμβαση, που να λέει πόσα λεφτά θα εισπράξω για αυτή τη δουλειά!!

 

Προσωπικά, δουλεύω με την πρότυπη σύμβαση, την οποία έχω ανεβάσει εδώ στο site ( ...). Δεν πρόκειται ν' αλλάξω απολύτως τίποτα σε αυτήν! Θα τις ανεβάσω στο σύστημα έτσι όπως ακριβώς τις έχω υπογεγραμμένες!!!! Ακριβώς την ίδια θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ και στο μέλλον!!!! Τους ...βαρέθηκα!!!

 

Faethon11 +1 γιατί τα είπες μια χαρά!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 4
Link to post
Share on other sites

Συμφωνω και γω.

Τερμα στα νταβατζηλικια του ΤΕΕ.

 

 

ΥΓ. Τελικα το ΤΕΕ δεν μας ειπε αν πρεπει να καταθετουμε τα συμφωνητικα τα τοπικα τμηματα ή στο κεντρικο.

Πως θα συνταξουν αυτοι τις λιστες που θα πανε στη ΔΟΥ??

Σιγα μην καθονται απο το ηλ. συστημα να κατεβαζουν συμφωνητικα.

Edited by terry
  • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

Καλημέρα εγώ σύμβαση (συμφωνητικό) δεν κάνω βέβαια οι δουλειές που υπάρχουν είναι μόνο ΠΕΑ και δεν κάνω για 2 λόγους 1) Περισσότερο κοστίζει το χαρτί παρά η αμοιβή που θα πάρω και 2) Δεν θέλει να υπογράψει κανείς (Ιδιώτης) μία σύμβαση για 100-150 €, να τον βάλω να υπογράψει με το ζόρι ή να του πω να πάει αλλού.

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.