Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΓΟΚ και Καπνοδόχοι


konel

Recommended Posts

4 λεπτά πριν, Didonis said:

δεν κατάλαβα στο 3Χ3 τι είναι το 3.... μη μου πεις μέτρα?

Ναι, πρόκειται περί κτιστού καμινιού τρια επι τρία  μέτρα. 
Θυμάμαι τον παππού που ζούσε στο σπίτι όταν ήμουν παιδί (1970) και έλεγε στον δικό μου παππού να φτιάξουν κεραμίδια στο καμίνι. Ο δικός μου δούλευε ασβεστοκάμινα μετά τον πόλεμο.

Ο νέος ένοικος το τροποποίησε, και φέρνει ξύλα που υλοτομεί μόνος του στο βουνό, φορτηγα ολόκληρα. Το βουνό είναι ο Όλυμπος, καμία σχέση με Γιουγκοσλαβία , στην οποία αναφέρεσαι έμμεσα.

 

Link to comment
Share on other sites

Κάτι δεν κολλάει. Υλοτομεί στον Όλυμπο (με άδεια υποθέτω), μεταφέρει την ξυλεία σε αρκετή απόσταση (με φορτηγά), λειτουργεί το καμίνι για θέρμανση και ζ.ν.χ. (τροφοδοσία νυχθημερόν), κι όλο αυτό στοιχίζει λιγότερο από το πετρέλαιο???

Link to comment
Share on other sites

26 λεπτά πριν, tetris said:

Κάτι δεν κολλάει. Υλοτομεί στον Όλυμπο (με άδεια υποθέτω), μεταφέρει την ξυλεία σε αρκετή απόσταση (με φορτηγά), λειτουργεί το καμίνι για θέρμανση και ζ.ν.χ. (τροφοδοσία νυχθημερόν), κι όλο αυτό στοιχίζει λιγότερο από το πετρέλαιο???

Έχεις δίκιο. Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες γιατί μπορεί να δεχθώ πυρά ότι είμαι εθνικιστής ας πούμε.

Ο ένοικος είναι αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής, εργάζεται μονίμως παράνομα, σε εργασίες που  ενίοτε είναι μη νόμιμες. Το σπίτι βρίσκεται σε απόσταση 1000 μέτρων από το δάσος, όποτε η μεταφορά ξυλείας  είναι εύκολη.

Ενοικιαστήριο δεν υπάρχει, το σπίτι έχει άπειρες παραβάσεις και είναι αδύνατον να νοικιαστεί νόμιμα με υπογραφή επιθεωρητή. Λέβητας πετρελαίου δεν υπάρχει στο σπίτι, η θέρμανση του γινόταν πάντα με μια ξυλόσομπα που δε μας είχε ενοχλήσει ποτέ.

Είπαμε στον ιδιοκτήτη να σηκώσει μπουρί ψηλότερα από το σπίτι τους (η καπνοδόχος είναι περίπου 6 μέτρα κάτω και από την στέγη του δικού του σπιτιού) και ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν ειναι παράνομο.

Υπάρχει τρόπος αντίδρασης αλλά θα προτιμούσα να πατούσα σε κανονισμό σχετικό με την καπνοδόχο , παρά να θέσω γενικότερα θέματα που ενδέχεται να καταλήξουν άλλου.
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα,

Στην 4όροφη πολυκατοικία που κατοικώ, ο 2ος όροφος έχει τοποθετήσει τζάκι και καμινάδα, η οποία εξέρχεται από τον τοίχο του διαμερίσματος του 2ου ορόφου, διατρέχει μέρος του κλιμακοστασίου μεταξύ 2ου και 3ου ορόφου και εξέρχεται στον φωταγωγό, όπου ανεβαίνει μέχρι την ταράτσα και εξέρχεται σε αυτήν. Το τζάκι και η καμινάδα τοποθετήθηκαν πριν το 2011, από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια του 2ου ορόφου. Πρώτον, θεωρώ ότι είναι αυθαίρετη κατασκευή. Δεύτερον, σε κάποιο σημείο η καμινάδα έχει ελαφρώς «μετατοπιστεί», με αποτέλεσμα να εξέρχονται καυσαέρια και να έχει «καφετίσει» μέρος του τοίχου του κλιμακοστασίου. Δεν ξέρω αν η καπνοδόχος μειώνει την ωφέλιμη διάσταση του φωταγωγού σε τέτοιο σημείο που να δημιουργείται πρόβλημα. Η προηγούμενη ιδιοκτήτρια αρνείται να ασχοληθεί με το θέμα, λέγοντας «εγώ έχω πωλήσει το διαμέρισμα και έχω φύγει από την πολυκατοικία». Η τωρινή ιδιοκτήτρια αρνείται να ασχοληθεί με το θέμα, λέγοντας «εγώ, έτσι βρήκα το σπίτι, δε χρησιμοποιώ το τζάκι, επομένως δεν είναι δική μου ευθύνη». Δε θέλω να υποβάλλω μήνυση, γιατί οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας θα δυσαρεστηθούν και θα με «βάλουν στην απομόνωση», με το σκεπτικό ότι προκαλώ αναστάτωση στην πολυκατοικία. Δε μπορώ να αφήσω, όμως, την αυθαίρετη κατασκευή έτσι, γιατί χρησιμοποιώ το κλιμακοστάσιο συχνά και ανησυχώ μήπως η καπνοδόχος πέσει στο κεφάλι μου ή μήπως αρπάξουμε φωτιά.

Έχετε κάποια πρόταση επί του θέματος? Να επικοινωνήσω με δικηγόρο του ΤΕΕ? Σας επισυνάπτω φωτογραφίες.

20240430_172847.jpg

20240430_172834.jpg

Link to comment
Share on other sites

  Δεν ειναι,  μονον, που ειναι "αυθαιρετη" η ολη κατασκευή..

  Ειναι που ειναι..."κακασχημη" και κακοφτιαγμενη.

   Προφανως εμεις δεν θα "πιθανολογησουμε" οτι μπορει να ειναι "επικινδυνο" να πεσει ή να παρει φωτιά...

  Με τον δικηγορο σου θα επικοινωνησεις...

  Δικη σου η αποφαση.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν το στοκάρει δεν θεωρώ ότι κινδυνεύετε ούτε από πέσιμο ούτε από φωτιά.  Αν δε το βάψει με κάποια απόχρωση ώχρας ίσως ο αντιαισθητικός του  όγκος κάπως απαλυνθεί. 

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι να εξαφανιστεί πάραυτα!!! Είτε με το καλό (να συμφωνήσει να το κάνει η ιδιοκτήτρια), είτε με το άγριο (καταγγελία στην οικεία πολεοδομία, εξώδικο και αγωγή)....

Υ.Γ. Δεν πρόκειται φίλε μου να φας ομελέτα, αν δεν σπάσεις αυγά...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μερικές διευκρινήσεις:

1) Όπως παρατηρείτε στη δεύτερη εικόνα, η προηγούμενη ιδιοκτήτρια είχε τοποθετήσει την καπνοδόχο σε χαμηλότερο ύψος (!!), με αποτέλεσμα να χτυπάω το κεφάλι μου και, ύστερα από παρατηρήσεις, τελικά ανύψωσε την καπνοδόχο στο τωρινό ύψος. Υπάρχει και η τσιμεντωμένη τρύπα στον τοίχο, όπως μπορείτε να δείτε.

2) Σας επισυνάπτω ξανά τη δεύτερη εικόνα, όπου έχω τοποθετήσει σε κύκλο ένα σημείο της καπνοδόχου, που φαίνεται να έχει «ξεκολλήσει» και έχουν διαρρεύσει καυσαέρια, εξ' ου και ο τοίχος έχει «καφετίσει». Όταν το δήλωσα αυτό, κάποιοι ιδιοκτήτες άλλων διαμερισμάτων, που είναι και συγγενείς μου (!), απαξίωσαν τις απόψεις μου, λέγοντας «παίζεις με την πολυκατοικία», «δεν έχεις με τί να ασχοληθείς», κλπ. Δε φαίνεται να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η τήρηση των νόμων.

3) Επισυνάπτω και μία τρίτη φωτογραφία, όπου φαίνεται ο τοίχος δίπλα από την καπνοδόχο, γεμάτος υγρασία. Όταν δήλωσα στην πολυκατοικία ότι σκοπεύω να τον επισκευάσω, με απείλησαν ότι θα με διώξουν από την πολυκατοικία και ότι χρειάζεται απόφαση της πολυκατοικίας για να επισκευαστεί ο τοίχος. Τους απάντησα «ο τοίχος είναι 10 χρόνια σε αυτήν την κατάσταση και δεν έχει επισκευαστεί» και δήλωσαν «αυτό είναι δικό μας θέμα». Ο κοινόχρηστος τοίχος είναι εξωτερικός τοίχος του διαμερίσματός μου και φοβάμαι μήπως εισχωρήσει υγρασία στο διαμέρισμα.

20240430_172834.jpg

20240430_172809.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να πάτε στην πολεοδομία και να ρωτήσετε.  Επίσης, όλη η εγκατάσταση είναι επικίνδυνη από άποψη πυροπροστασίας.

Στη θέση σας δεν ήμουν τόσο ευγενικός. Θα ήταν το ξηλώνετε αλλιώς καλώ πολεοδομία.

Του πότε είναι η οικοδομή;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η οικοδομή ξεκίνησε να ανεγείρεται το 1979 και ολοκληρώθηκε το 1982. Δεν διαθέτει θερμομόνωση, υγρομόνωση και πυρασφάλεια, δεν υπάρχει πυροσβεστήρας ούτε για δείγμα, ενώ μετά το 2009 τοποθετήθηκε φυσικό αέριο στα οροφοδιαμερίσματα. Οι υπόλοιποι ένοικοι αρνούνται να τοποθετηθούν πυροσβεστήρες, επειδή θέλουν αναγόμωση σε ετήσια βάση, και αρνούνται να εκδοθεί πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Επίσης, είναι αρκετά αρνητικοί και στην υγρομόνωση τουλάχιστον της κοινόχρηστης ταράτσας. Όταν τους αναφέρω Πολεοδομίες, ΤΕΕ, κλπ, μου απαντούν ότι «είμαι απειλητικός και στρέφομαι εναντίον τους», ενώ χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ότι «η πολυκατοικία είναι παλιά και είναι λογικό να έχει πολεοδομικές παραβάσεις». Τέλος, η καπνοδόχος χτίστηκε πριν το 2011 (νομίζω 2009).

Edited by EmmGar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.