Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ευχαριστω για την υπερτχυτατη απαντηση!

 

Δηλαδη καταθετουμε το Α ΠΕΑ, το Παραρτημα VII και την αποδειξη αμοιβης και τιποτα αλλο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Την απόδειξη για το Α την κόβεις όπως πρέπει, πληρώνεσαι όπως πρέπει, αλλά ο πελάτης παίρνει τα χρήματα πίσω στο τέλος..

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζοντας αυτό, αλλά και σε τηλ. επικοινωνία με ΕΥΕΠΕΝ, πρέπει να γίνει ΥΔ για αίτηση ανάκλησης του παλιού ΠΕΑ, από τον ιδιοκτήτη και αντικατάστασής του με νέο, αφού έχουν γίνει παρεμβάσεις που επηρεάζουν το ενεργειακό προφίλ του κτηρίου.

 

Μετά, με το νέο ΠΕΑ, εντάσσεται στο πρόγραμμα για περαιτέρω παρεμβάσεις και ενεργειακή αναβάθμιση, κατά τα γνωστά.

 

 

Τους αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση; Δεν χρειάζεται να φαίνονται σε κάποια τεχνική έκθεση οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει και το πως αυτές επηρεάζουν τις ενεργειακές καταναλώσεις για θέρμανση και Ζ.Ν.Χ.; Ούτε τιμολόγια αγοράς και πιστοποιητικά λέβητα και ηλιακού; Πολύ καλό μου ακούγεται, επειδή δεν μας έχουν συνηθίσει σε καλές ειδήσεις.

 

 

Σε πρώτη φάση μου είπανε να υποβάλουμε την ΥΔ και αν χρειαστεί κάτι παραπάνω θα μας ενημερώσουν.

 

εγω εφαγα ακυρο ξερΟ ατακα και επιτοπου

με γραπτη απαντηση

 

http://prntscr.com/4paxey

 

http://prntscr.com/4paxl9

Edited by OTTO_engine
Link to comment
Share on other sites

Στην δική μου περίπτωση όμως έχουμε αλλαγές που επηρεάζουν τις ενεργειακές καταναλώσεις...

 

Αναμένουμε...

 

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι , σε περίπτωση εξοικονομώ κατ' οίκον σε μονοκατοικία που είχε παραβάσεις και τακτοποιήθηκε με τον 4014...

1)βρίσκεται σε ενδιάμεση υπαγωγή στο 4014 και θα μπεί στον 4178 και σε οριστική υπαγωγή.Εφόσον έχει πληρωθεί το πρόστιμο κ μεταβεί στον 4178 με το 15ευρω, είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε οριστική υπαγωγή η δήλωση όταν ελέγχεται για το εξοικονόμηση?

2)Στους χώρους που τακτοποιήθηκαν υπάρχουν 2 μή θερμαινόμενοι χώροι < 10% του συνόλου...θα μπορούσα να τους θεωρήσω και αυτούς θερμαινόμενους (απλή επιβεβαίωση θέλω εδώ),Όμως ο ένας αυθαίρετος χώρος 5μ2 δεν έχει επαφή με το υπόλοιπο κτίριο( το κτίριο είναι 100μ2 ισόγειο και 50μ2 υπερυψωμένο υπόγειο, ο χώρος αυτός είναι μόνο κάτω απο το μπαλκόνι και στο σημείο που είναι μπαζωμένο το υπόγειο) .Δεν τον λογίζω καθόλου στους υπολογισμούς?Κάτι έχω ακούσει οτι κοιτάνε αυστηρά τα τετραγωνικά όταν υπάρχει τακτοποίηση.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ για τους δικαιούχους του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014, 15:29
 
1
 
 
Δόθηκε λύση για την κάλυψη των απαιτήσεων όλων των υπαρχόντων δικαιούχων του «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον», από το υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενέκρινε την άμεση χρηματοδότηση του ΕΤΕΑΝ, με ποσό 100 εκατ. ευρώ, για την πλήρη αποπληρωμή όλων των δικαιούχων (περίπου 10.000 νοικοκυριών τα οποία με τη σειρά τους, θα εξοφλήσουν περίπου 30.000 επαγγελματίες), από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον».

 

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εγκριθεί από την ΕΕ, η ένταξη νέων χρηματοδοτήσεων για δικαιούχους του Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον», με εμπροσθοβαρή χρονικά τρόπο, στη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020.

 

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα να αντιληφθούν οι δημοσιογράφοι ότι δεν αποπληρώνονται "τα νοικοκυριά που με την σειρά τους θα εξοφλήσουν τους επαγγελματίες", αλλά οι ίδιοι οι επαγγελματίες.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη καταθετουμε το Α ΠΕΑ, το Παραρτημα VII και την αποδειξη αμοιβης και τιποτα αλλο?

Και Παράρτημα IV-A.

Link to comment
Share on other sites

Για δώστε καμιά βοήθεια. Έχουμε κ λέμε: 

 

Κάνω εξοικονομώ για μονοκατοικία 100 τμ. Υπάρχει μπάζωμα 50-60 πόντοι κάτω από την πλάκα ισογείου και υπόγειο 30 τμ. Πώς θα πρέπει να το χειριστώ; Δύο ΜΘΧ, ένας το μπάζωμα κ ένας το υπόγειο; Αναλυτικά κ όχι με την απλοποίηση του 1/2. Επομένως θα έχω συνολική επιφάνεια 100+30=130 τμ (η επιφάνεια του μπαζώματος δεν μπαίνει νομίζω στο σύνολο, σωστά?), θερμ. επιφάνεια 100 τμ και αντίστοιχα κ για τον όγκο. Παίζει ρόλο ότι στη άδεια το υπόγειο δε μετράει στο συντ. δόμησης, αλλά εγώ θα το εμφανίζω κ θα το συμπεριλαμβάνω στη συνολική επιφάνεια; Θα πρέπει η συν. επιφάνεια 130 τμ να συμπίπτει με τη δηλωθείσα επιφάνεια στο Ε9, ώστε να μην υπάρχει θέμα ένταξης στο πρόγραμμα; Αν το προχωρήσω με τη θεώρηση των 2 ΜΘΧ θα πληρωθώ επιπλέον κ για τους 2 αυτούς; Το υπόγειο επικοινωνεί με πόρτα με το υπόλοιπο σπίτι.

Επίσης, σε περίπτωση εξωτ. αποθήκης εφαπτόμενης σε τμήμα της κατοικίας ορίζεται κ αυτή σαν ΜΘΧ, προστίθεται η επιφάνειά της στο σύνολο κ ο ενεργ. επιθεωρητής πληρώνεται κ γι' αυτή έξτρα;

Όσον αφορά στα συστήματα θέρμανσης, εντάσσεται στο εξοικονομώ αλλαγή στο καύσιμο από λέβητα πετρελαίου σε πέλετ;

 

Τι λέτε;

Edited by γ.ταφ
Link to comment
Share on other sites

Στο Β. Επίσης στο Α δεν είναι υποχρεωτική η κατάθεση προσφορών..

Αυτο το έχω ακούσει απο παρά πολλούς αλλά πραγματικά σε όλες τις περιπτώσεις που έχω εθνική και eurobank ζητούσαν και τις προσφορές απο τους προμηθευτές... Μου κάνει εντύπωση που τόσοι πολλοί λένε το αντίθετο...

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.