Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορία 1 (Κατοικίες προ του 1975) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Καλησπέρα. έχω διώροφο κτίριο χωρίς Ο.Α. προ του 1975 με χρήση κατοικίας που ανήκει σε 2 ιδιοκτήτες και έχει δηλωθεί με 2 δηλώσεις με τον 4014, έχουν πληρωθεί όλα τα πρόστιμα και έχουν υποβληθεί όλα τα απαιτούμενα αρχεία κατά 4014.

1) Για την παλαιότητα έχω χαρτί της ΔΕΗ για πληρωμή εγγύησης με ημερομηνια 3/6/1975. Αρκεί? (δεν αναφέρει κάπου τετραγωνικά, αλλά το σπίτι φαίνεται ότι είναι ολόκληρο κατασκευασμένο την ίδια περίοδο)

2) χρειάζεται τώρα να υποβάλω επιπλέον αρχεία και αν ναι, υπάρχει τέτοια δυνατότητα αυτη τη στιγμή? Γιατί δε βλέπω κάτι στο σύστημα

3) Οι ιδιοκτήτες έχουν πληρώσει πρόστιμα γύρω στις 2000 ο καθενας, αυτά θα επιστραφούν?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

περίμενε να βγει πρώτα η εγκύκλιος σχετικά με τις επιστροφές (που προβλέπεται από τον 4178),  και μετά κάνε οποιαδήποτε ενέργεια  

Link to comment
Share on other sites

Οι ιδιοκτήτες βιάζονται και θέλουν να τελειώσουν εδώ και καιρό. Τουλάχιστον είναι σίγουρο ότι εντάσσονται σ αυτή την κατηγορία, το αποδεικτικό αυτό της ΔΕΗ κάνει? 

Link to comment
Share on other sites

Έχω κατοικία προ του 1975 και μάλιστα χτισμένη το 1935 περίπου.Η πελάτισσα είχε βγάλει άδεια για αντικατάσταση του ξύλινου πατώματος με φορέα οπλισμένου σκυροδέματος εσωτερικά του περιγράμματος το 2003.Το μισό σπίτι κατά λάθος της πράξης εφαρμογής είχε βγει ρυμοτομούμενο οπότε ο φορέας ήταν για το μισό ''νομίμως υφιστάμενο σπίτι''.Αυτή σκυροδέτησε εσωτερικά όλο το σπίτι και της κάναν διακοπή εργασιών από τη πολεοδομία για υπέρβαση αδείας.Διορθώνεται η πράξη εφαρμογής και παίρνει το ρυμοτομούμενο πίσω (δικό της πια δηλ).Το σπίτι αυτή τη στιγμή δεν έχει κουφώματα και στέγη γιατί λόγω της διακοπής εργασιών σταματήσαν οι εργασίες..Θέλει η γυναίκα μετά από 10 σχεδόν χρόνια να μπει στο πατρικό της.Έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα.

1)Μπορώ να το εντάξω στην κατηγορία 1 προ του 1975 κτίριο κατοικίας ή παίζει ρόλο που έβαλε φορέα εσωτερικά οπλισμένου σκυροδέματος?

2)Να το πάω με πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος για προ του 1955 το βλέπω μπελά γιατί επειδή έχει το φορέα από όσο διάβασα άμα κάνεις κάτι τέτοιο χάνεται η παλαιότητα και είναι σαν να το χτίζει τώρα ως προς τη χωροθέτηση του στο οικόπεδο και σίγουρα δε μπορεί να τηρεί τα σημερινά Δ.Οπότε δεν μπορεί να κάνει εργασίες σε όλη την οικοδομή για την αποκατάσταση μόνο στο κομμάτι που θα μπορούσε τώρα να χτιστεί...Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Οι ιδιοκτήτες βιάζονται και θέλουν να τελειώσουν εδώ και καιρό. Τουλάχιστον είναι σίγουρο ότι εντάσσονται σ αυτή την κατηγορία, το αποδεικτικό αυτό της ΔΕΗ κάνει? 

 

Όχι δεν κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρει στην εγκύκλιο 3 για περιπτώσεις αλλαγής χρήσης απο βοηθητική σε κύρια με χρήση κατοικίας Κατηγορία 1:

 

"Σε περίπτωση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης από βοηθητική χρήση σε κύρια χρήση κατοικία υποβάλλονται δηµόσια έγγραφα αποδεικτικά του χρόνου της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης.  "

 

=>Δηλαδή σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αποδεικτικά φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής που να επιβεβαιώνουν οτι η αλλαγή χρήσης σε χρήση κατοικίας συντελέστηκε προ 75 κ υποχρεωτικά το δηλώνεις ελλείψει στοιχείων σαν ημερομηνία αλλαγής χρήσης 1/1/2004, δεν μπορεί να δηλωθεί αυτός ο χώρος σαν Κατηγορία 1?

 

Σε αυτή την περίπτωση πως δηλώνεις το χώρο? Πάει Κατηγορία 5 και ΥΔΚΧ χωρίς τσεκάρισμα της αλλαγής χρήσης?

 

Επίσης το γεγονός αυτό σε εμποδίζει να δηλώσεις ως Κατηγορία 1 σε άλλο Φύλλο Καταγραφής την ισόγεια κατοικία προ 75?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχει καθόλου άδεια θα πάει κατηγορία 5 όπως το περιγράφεις.

ΥΔΚΧ χωρίς συντ. αλλαγής χρήσης.

με την κατηγορία 1 μπορούν να συνυπάρχουν σε διαφορετικά φύλλα και άλλες κατηγορίες.

Αν πχ μια κατοικία ήταν προ 75 κτισμένη και έγιναν μεταγενέστερες προσθήκες. 

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα...έχω περίπτωση κατοικίας προ του 75 η οποία ομως κατά την κατασκευή ένα τμήμα της βγήκε εκτός ορίου οικοπέδου, στο δρόμο.....μπορώ να τακτοποιήσω το τμήμα αυτό?με καλύπτει η παρ.2α του Άρθρου 2 ή η συγκεκριμένη αφορά προυφιστάμενα κτίσματα που τα έκοψε ο δρόμος και δεν έχει γίνει απαλλοτρίωση??

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λογικά αν το δεις, 

κατά την κατασκευή παραβιάστηκε κοινόχρηστος χώρος , άρα πως ο ιδιοκτήτης θα ισχυριστεί ότι έχει εμπράγματο δικαίωμα εντός κοινοχρήστου χώρου? 

Ας δούμε τι θα πουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.