Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 496
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Σε πολυκατοικία το 1969 στο Χολαργό, ο φάκελος χαμένος και προχωράω σε ανασύσταση.

Έχοντας τα σχέδια από τη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών για ευκολία, παρατηρώ ότι στους ορόφους δεν υπάρχει κάποιο θέμα αλλά στο δώμα, υπάρχει μια αυθαίρετη επέκταηση κάπου 6 τ.μ.

Στην πολεοδομία (Αγ. Παρασκευή) θα απαιτήσουν να γίνει τακτοποίηση πριν μου θεωρήσουν την αποτύπωση; Σημειώνω ότι όλο αυτό το κάνω για να μπορέσει να μεταβιβαστεί ένα διαμέρισμα στον Α' Όροφο που δεν έχει αυθαιρεσία (και αν είχε θα τανε μόνο καμια διαφορετική διαμερισμάτωση, αλλά δε θα το μάθουμε ποτέ).

Link to comment
Share on other sites

Eάν η κάλυψη-δόμηση-ύψος-χρήση όλης της οικοδομής όπως θα αναγραφούν στο διάγραμμα κάλυψης μετά την αποτύπωση συμφωνεί με τα αναγραφόμενα στο στέλεχος της οικοδομικής άδειας, δεν θα έχουν λόγο να ζητήσουν τακτοποίηση.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, είστε η τελευταία μου ελπίδα.Οικοδομή του 77, 4 όροφοι , 24 διαμερίσματα, χαμένος φάκελος απο την πολεοδομία, κανένα εγκεκριμένο στοιχείο απο τους ιδιοκτήτες. Βρέθηκε μια κάτοψη απο τη σύσταση και μια κάτοψη του 1337/83 που απεικονίζει τον τυπικό όροφο.Κατά την αποτύπωση του συνόλου της οικοδομής αντιμετώπισα πλείστες αντιρρήσεις απο τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα απο τα 24 διαμερίσματα να έχω την αποτύπωση μόνο των 4 καθώς και ένα ολοκληρωμένο τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο σε ΕΓΣΑ. Να σημειώσω οτι απο τα σχέδια της σύστασης φαίνεται οτι πρόκειται για τυπικό όροφο,(4 ιδιοι όροφοι). 

Το ερώτημα που σας θέτω είναι το εξής: λόγω αδυναμίας αποτύπωσης του συνόλου των διαμερισμάτων, θα μπορούσα να καταθέσω φάκελο μερικής αποτύπωσης, αποτυπώνοντας σαφώς την ιδιοκτησία που μας αφορά ,καθώς και το σύνολο σχεδόν των διαμερισμάτων(4-5/6) του ορόφου που βρίσκεται η ιδιοκτησία ;

Αν όχι, ποιόν δρόμο ν ακολουθήσω προκειμένου να είμαι σύννομη και να επιτευχθεί και η αγοραπωλησία;

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΥΠΕΚΑ  , μου απάντησαν πως αρμόδια για τέτοια θέματα είναι η ΥΔΟΜ και μόνο σε περίπτωση αδυναμίας τους να μου απαντήσουν, θα προβούν σε υπηρεσιακή αλληλογραφία με το υπουργείο προκειμένου να έχω μια απάντηση.

Υ.Σ.1 Αναζήτηση εγκεκριμένων σχεδίων έγινε ενδελεχώς. Απευθυνθήκαμε σε όλους τους συνεργάσιμους συνιδιοκτήτες καθώς και στον Μηχανικό του Έργου. Δυστυχώς δε βρέθηκε κάτι, εκτός απο μια κάτοψη τυπικού ορόφου του 1337/83 για ένταξη ενός διαμερίσματος του ορόφου στο ΝΌΜΟ ΤΡΙΤΣΗ.. 

Υ.Σ.2 Αγοραστής έχει βρεθεί και η τράπεζα που θα δώσει το δάνειο δε δέχεται κανένα άλλο σχέδιο εκτός απο τα εγκεκριμένα της ΥΔΟΜ είτε πρόκειται για την αρχική άδεια, είτε απο ανασύσταση-αποτύπωση.

 

Την πολεοδομία δεν την βλέπω και πολυ συνεργάσιμη στο θέμα μερική αποτύπωση.. Τι θα μπορούσα να κάνω ? Ευχαριστώ

Edited by zuupu
Link to comment
Share on other sites

Η ανασύσταση φακέλου τέτοιας οικοδομής μόνο ως αστείο μπορεί να ειπωθεί. Καμία ελπίδα δεν υπάρχει για μια τέτοια διαδικασία.

Ξεκινώντας από το τέλος,  ο πελάτης πάει σε τράπεζα να πάρει δάνειο αγοράς διαμερίσματος και αυτό να προσημειωθεί.

Χωρίς εγκεκριμένα σχέδια προφανώς δεν πρόκειται ποτέ να προσημειωθεί, αφού ο συνάδελφος ελεγκτής της τράπεζας δεν θα μπορεί να δώσει νομιμότητα κατά τον έλεγχο που θα διενεργήσει.

Η διαφαινόμενη λύση, να θεωρήσεις την  οριζόντια ως αυθαίρετη (χωρίς Ο.Α στον υπολογισμό προστίμου) κατηγορίας 2. όπου το πρόστιμο θα βγει σχετικά χαμηλό και η υπαγωγή άμεση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το σκέφτηκα και αυτό.. Όμως, έχοντας ενα στέλεχος στα χερια μου, γνωρίζοντας οτι υπάρχει άδεια και απο τα εως τώρα δεδομένα, είναι ξεκάθαρο οτι το διαμέρισμα δεν έχει αυθαιρεσία,πόσο  σύννομο είναι να το θεωρήσω όλο αυθαίρετο ? Ναι, τώρα θα κάνω τη δουλειά μου. Πόσο εκτεθειμένη θα είμαι μετά ?

Link to comment
Share on other sites

Πάντως να σε κυνηγήσει η διοίκηση έχοντας πληρώσει ο πελάτης πρόστιμο μη λαμβάνοντας υπόψη την άδεια μάλλον απίθανο, αφού θα πληρώσει και με το παραπάνω.

Εφόσον η τήρηση αρχείου ήταν ευθύνη της υπηρεσίας και αυτή δεν μπορεί να ανταποκριθεί, ποιος θα επιρρίψει ευθύνη σε σένα. Χωρίς εγκεκριμένα σχέδια κανείς δεν μπορεί να διαχειριστεί πρακτικά την περιουσία του. Πόσο σύννομο και συνταγματικό μπορεί να είναι αυτό;

Ως αιτιολόγηση της απόφασης σου, δεν ακυρώνεις μια διοικητική πράξη (δεν θα μπορούσες άλλωστε αφού αυτό είναι αρμοδιότητα της υπηρεσίας), αλλά στον υπολογισμό προστίμου, δεν λαμβάνεις υπόψη την άδεια, λόγω έλλειψης εγκεκριμένων σχεδίων και μη δυνατότητα σύγκρισης αυθαιρεσιών.

Αν ο πελάτης συμφωνεί με την πρόταση αυτή, προσωπικά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση , ειλικρινά ίσως είναι η μόνη λύση. Ευτυχώς πρόλαβε και πληρώθηκε ο τοπογράφος, διότι εγω με τόσο τρέξιμο και άπειρες εργατοώρες δεν ξέρω αν τελικά θα πληρωθώ ποτέ. Εχω κάνει γραπτό ερώτημα και στην ΥΔΟΜ. Αν βρεθεί άλλη λύση θα σας ενημερώσω. 

Link to comment
Share on other sites

Άσχετο με το παρόν θέμα, αλλά μην ξεχνάς ποτέ τις προκαταβολές, ειδικά όταν η υπόθεση "φωνάζει" από μακριά ότι θα είναι μέγα μπλέξιμο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.