Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Με βάση τα όσα διαβασα παραπάνω και το παράρτημα Α, θεωρώ ότι :

εξετάζοντας διαμερισμα / οριζοντια ιδιοκτησια 2ου ορόφου, της οποίας το υψος ειναι 3,00μ όπως και στην άδεια, αλλά η σταθμη δαπεδου ειναι +40εκ απο πεζοδρομιο, λόγω υπερυψωσης ειτε του ελευθερου υψους ημιυπογειου, ειτε της σταθμης θεμελιωσης (απο την οποια οπως και να χει το ημιυπογειο κερδισε ουσιαστικα), θεωρω ότι μπορω να δωσω βεβαίωση αφου το υψος του εξεταζομενου οροφου εχει τηρηθει. Σωστα???

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Aν όλη η οικοδομή ανεγέρθηκε σε διαφορετική-προς τα πάνω-υψομετρική θέση, μια ευρέως αποδεκτή προσέγγιση, είναι να χρεωθεί η υπέρβαση ύψους στον τελευταίο όροφο. Γενικότερα το θέμα υπέρβασης ύψος στο νόμο δεν είναι ξεκάθαρο γι αυτό και οι πολλές φορές αντικρουόμενες απόψεις.

Για να δηλωθεί η υπέρβαση ύψους ,όταν αυτή δεν συνδυάζεται με άλλη υπέρβαση δόμησης, κάλυψης θα πρέπει να βάλεις στο σύστημα την επιλογή "χωρίς υπέρβαση δόμησης" καταχωρώντας  την επιφάνεια του χώρου που επιλέγεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

σε 3όροφη οικοδομή προστέθηκε αυθαίρετα υπόγειο και δώμα και υψώθηκε η οικοδομή λόγο υπογείου αλλά και λόγο μεγαλύτερων υψών μεταξύ των ορόφων. (βλ επισυναπτόμενη εικόνα)

 

1. Οι σημερινοί όροι δόμησης λένε ύψος κατά ΓΟΚ και ο συντελεστής μου είναι 1,8 αλλά στο ΓΟΚ έχει 1,6 + 2,00 παίρνω το μέσο όρο 19,5?

για συντελεστή δόµησης έως 1,6 ύψος 18,00 µ. 

για συντελεστή δόµησης έως 2,0 ύψος 21,00µ

 

2. Η υπέρβαση υπολογίζεται ανά όροφο και για να βρω το ποσοστό υπολογίζω το εξτρα ύψος ορόφου/σημερινούς όρους? Το ότι έχω 19,5μ δεν παίζει πουθενά ρόλο?

 

3. Το υπόγειο θα το βάλω ΥΔ και ύψους 2,4, θέλω να πω το ύψος του υπογείου που χρεώνεται? γιατί το υπόγειο δίνει ένα έξτρα ύψος στην οικοδομή 0,85μ

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Διώροφη οικοδομή με Ο.Α.και σύσταση Ο.Ι.Αυθαίρετα για την Ο.Ι.(Α1)κατασκευάστηκε επιπλέον όροφος και λειτουργεί ως μαιζονέτα

Δηλώνω τις αυθαιρεσίες  στην Ο.Ι. (Α1) με ποσοστό 250/1000.Δηλώνω τα εξής:

α)Η νόμιμα υφιστάμενη Ο.Ι. κατοικίας έχει ΥΥ 20 εκατ.βάση των εγκεκριμμένων:

   1ο (ΦΚ) : 20 εκατ. ΥΥ χωρίς ΥΔ

 

β)αυθαίρετη  προσθήκη καθ' επέκταση:

   2ο (ΦΚ):σύμφωνα με εγκ. 4 άρθρο 18 επιβαρύνεται με ΥΔ, ΥΚ και 20 εκατ.ΥΥ;

 

γ)αυθαίρετη προσθήκη καθ' ύψος:

   3ο (ΦΚ):ΥΔ και ΥΥ.  Αν το επιτρεπόμενο ύψος περιοχής σήμερα είναι 7.50μ, πώς θα υπολογίσω την ΥΥ για τον αυθαίρετο όροφο;

Link to comment
Share on other sites

patty, αφού φαίνεται ότι έχεις μετρήσει τις διαφορές στα ύψη, τότε γιατί δεν υπολογίζεις τις υπερβάσεις άνα όροφο...οι διαφορές είναι μικρές λογικά θα είσαι κάτω από το 20% σε ΥΥ...άσχετα αν συγκρίνεις με το 18,00, 21,00 ή 19,50...

 

τελικά το (υπερυψωμένο στην σχηματική σου τομή) ισόγειο μήπως προέκυψε από ξεμπαζωμα..; αν ναι τότε αν χρέωνες και ένα αναλυτικό για το ξεμπάζωμα στο υπόγειο και να κάλυπτες το ύψος...

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

έτσι θα το δηλώσω τον κάθε όροφο με την ΥΥ του, βγαίνει σε όλα <20%, εκτός του υπογείου που απ' ότι κατάλαβα δηλώνω το ύψος στον τελευταίο νόμιμο όροφο όπου βγαίνει >20%.

Δεν έχει προκύψει από ξεμπάζωμα, η στάθμες είναι σωστές.

 

Για το νο 1 τελικά συμψηφίζω και το σημερινό επιτρεπόμενο είναι 19,5μ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.