Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δεν βρήκα κατι σχετικό...

Μονοκατοικία που θέλει να την χωρίσει σε 2 ιδιοκτησίες. Είναι καλύτερα να βγάλω άδεια δόμησης ή να κάνω δήλωση 4178 για διαμερισμάτωση?

Χωρίς να το έχω ψάξει παραπάνω... Εάν έβγαζες μία 48ωρη (ή ΕΕΜΚ δεν θυμάμαι) για εσωτερικές τοιχοποιίες και μετά τις χώριζες?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θέλει κανονική οικοδομική άδεια "Διαχωρισμού ενός διαμερίσματος σε δύο". Η ιδανικότερη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι.

Καταρχήν μιας και είναι το πρώτο μου post να δώσω σε όλους σας συγχατητήρια για την εξαιρετική δουλειά που γίνετε εδώ μέσα.

Έχω και εγώ μια περίπτωση διαμερισμάτωσης παρόμοια περίπου με αυτή του συναδέλφου στο #178.

Τι συμβαίνει στη δικιά μου περίπτωση:

 

α) Έχω διαμερισμάτωσης σε 2ο όροφο πολυκατοικίας προ του 83. Η οριζόντια σύσταση και το συμβόλαιο αγοράς μαζί με την κάτοψη που τα συνοδεύουν αποδεικνύουν ότι η υφιστάμενη κατάσταση είναι προ του '83. Έχει γίνει συννένωση 2 διαμερισμάτων αλλά ταυτόχρονα ένα κομμάτι από αυτά τα διαμερίσματα έχει περάσει σε τρίτο διαμέρισμα (διαφορετικοί ιδιοκτήτες).

 

β) Το διαμέρισμα που προκύπτει έχει μία υπέρβαση δόμησης περίπου 14 τ.μ., δηλαδή από 100 τ.μ. που φαίνονται τα 2 διαμερίσματα στην αδεία (χωρίς το κομμάτι που πέρασε σε τρίτο διαμέρισμα) προκύπτει διαμέρισμα 114 τ.μ. Αυτό συμβαίνει γιατί γενικά το περίγραμμα όλου του κτιρίου είναι μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται στα σχέδια της άδειας.

 

γ) Επίσης υπάρχει εξώστης που δεν φαίνεται στην άδεια σε χρήση του διαμερίσματος που με απασχολεί.

 

Σκέφτομαι να αντιμετωπίσω την περίπτωση ως εξής σε διαφορετικά φύλλα καταγραφής:

 

α) Διαμερισμάτωση κατηγορία 2

 

β) Υπερβαση δόμησης κατηγορία 2 + 1 λοιπή παράβαση (εξώστης περίπτωσης γ)

 

Δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθώ παραπέρα με το περίγραμμα του κτιρίου παρά μόνο με την δικιά μου οριζοντια ιδιοκτησία, σωστά; Επίσης μιας και υπάρχει η παράβαση του εξώστη θέλω να ρωτήσω το εξής. Το 10% του νόμου της κατηγορίας 3 το συγκρίνουμε με το σύνολο της επιφάνειας των εξωστών του ορόφου ή με τους εξώστες που κάνει χρήση το διαμέρισμά.

Link to comment
Share on other sites

AlexMajor καλημέρα. Στην περίπτωσή σου θα έκανα το ίδιο και θα συνέκρινα τον εξώστη με αυτούς που αναλογούν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα εφόσον ασχολείσαι με μια συγκεκριμένη οριζόντιο ιδιοκτησία.

Σε συνέχεια της δικής μου περίπτωσης (#178) τα πράγματα απλοποιήθηκαν θεωρώ και αφού διάβασα και τα σχόλια όλων των συναδέλφων σχετικά με την περίπτωσή μου κατέληξα στα παρακάτω:

Αντικείμενο: Διαμέρισμα Α ορόφου

Άδεια 1973: Δεν αποδεικνύεται ότι η κατασκευή ολοκληρώθηκε πριν τις 09.06.1975

Κάτοψη αδείας: Περίγραμμα με εσοχές / εξοχές - Επιφάνεια διαμερίσματος = 90,20 τ.μ.

Οριζόντιος: 1977. Έχω πράξη, σχέδιο, πίνακα. Στο σχέδιο σημειώνεται ορθογωνικό περίγραμμα (χωρίς "σπασίματα"), επιφάνεια διαμερίσματος = 91 τ.μ., διαφορετική διαμερισμάτωση (ανταλλαγή χώρων ανάμεσα σε 2 διαμερίσματα).

Καταλήγω: Θα το βάλω κατηγορία 2, διαμερισμάτωση οπότε τακτοποιείται με 500 €. Δε θεωρώ ότι πρέπει να με απασχολεί το περίγραμμα της οικοδομής, καθώς ασχολούμαι με ένα διαμέρισμα στο οποίο δεν έχω καμία άλλη υπέρβαση (δόμηση, κάλυψη, ύψος).

Πρέπει να πραγματοποιήσω αποτύπωση ή να υποβάλλω απευθείας το σχέδιο οριζοντίου; Οι γείτονες δεν ενδιαφέρονται, οπότε σκέφτομαι να πραγματοποιήσω έναν έλεγχο των διαστάσεων με βάση το σχέδιο οριζοντίου (έκανα αυτοψία και οι χώροι έχουν τηρηθεί).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα mxv και ευχαριστώ για την απαντησή σου. Αν και στο θέμα του εξώστη διαφωνώ ωστώσο θα το δηλώσω ως μια λοιπή παράβαση για να είμαι σίγουρος. Να ρωτήσω και κάτι διαδικάστικό σχετικά με το σύστημα του τεε:

Τελικά αφού έχω και υπέρβαση δόμησης, στο ένα φύλλο καταγραφής βάζω ΥΔ + μια λοιπή παράβαση εξώστη και για την διαμερισμάτωση θα χρησιμοποιήσω άλλο φύλλο καταγραφής και θα τικάρω το "Διαφορετική διαμερισμάτωση/Χωροθέτηση θέσεων Στάθμευσης" ή θα δηλωθεί ως ακόμα μία λοιπή παράβαση στο νέο αυτό φύλλο καταγραφής;;;

Link to comment
Share on other sites

mxv ξέχασα πριν να απαντήσω στο ερωτημά σου για το τι κάτοψη θα υποβάλεις. Νομίζω με το σχέδιο της οριζοντίου είσαι καλυμμένος. Άλλωστε απαγορέυεται να μετρήσεις ή να μπεις σε άλλο διαμέρισμα χωρίς τη συναίνεση του ιδιοκτήτη, οπότε στην γενική περίπτωση που σου απαγορεύει κάποιος να μετρήσεις το διαμερισμά του τι θα κάνεις;;;;

Link to comment
Share on other sites

Σε ιδιόκτητο κτίριο , το ισόγειο είναι μαγαζί . Υπάρχει σύσταση .

Το μαγαζί είναι λίγο μικρότερο από ότι φαίνεται στα σχέδια , υπέρ της εισόδου του κτιρίου .

Ο ιδιοκτήτης νοικιάζει το μαγαζί γιά ΚΥΕ σε μιά εταιρεία όπου είναι και ο ίδιος μέτοχος , αλλά όχι όλο καθώς κρατάει ένα μέρος γιά τον εαυτό του .

 

Είναι διαμερισμάτωση ?

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Όχι, θεωρώ ότι, είναι αυθαιρεσία στους "κοινόχρηστους χώρους" του ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

Το κτίριο ανήκει σε ένα όλο . Ακόμα και τα κοινόχρηστα , αλλά έχει σύσταση . Το θέμα είναι ότι τα κοινόχρηστα έχουν μεγαλώσει σε βάρος του καταστήματος .

 

Γενικά όταν η ιδιοκτησία είναι ενιαία , αλλά έχουμε μερική μίσθωση ιδιοκτησιών , τότε τι γίνεται ?

Η ιστορία υπάρχει γιατί το κατάστημα είναι ΚΥΕ και θέλει τακτοποίηση και ΒΧΚ .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.