Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

Συνάδελφοι στην τροποποίηση του τεχνικού παραρτήματος αναφέρεται σχετικά με την ύπαρξη Ο.Α. "Θεωρείται οτι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αποκλειστικά για τις αυθαίρετες κατασκευές που εκτελέστηκαν καθ΄υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης, του ύψους και τις θέσεις των προβλεπόμενων να κατασκευαστούν στην οικοδομική άδεια"


 


Άρα αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε συνδυασμό ΥΔ ΥΚ ΥΥ και υπέρβαση Δ σε ένα κτίριο με Ο.Α πρέπει να θεωρήσουμε το κτίριο χωρίς οικοδομική άδεια στον υπολογισμό μας? 


Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα.


Έχω μια περίπτωση δυόροφου οικοδομής, όπου ο α' όροφος ανήκει στον ένα αδερφό και ο β' όροφος στον άλλο και στο ισόγειο υπάρχουν δυο καταστήματα, ένα για τον καθένα. Δηλάδη όλο το κτίριο ανήκει 50-50 στον καθένα και υπάρχει και σύσταση ΟΙ. Στο δώμα κατασκευάστηκε στέγη χωρίς άδεια και προέκυψαν και δυο μικρές γκαρσονιέρες 15 τμ και 25 τμ κάτω από την στέγη. Ο ένας εκμεταλλεύεται την μεγάλη και ο άλλος την μικρή γκαρσονιέρα και το υπόλοιπο της στέγης είναι μη προσβάσιμο. Σκέφτομαι να κάνω μια δήλωση με τρια φύλλα καταγραφής:


1. Η μικρή γκαρσονιέρα με ΥΔ,ΥΥ


2. Η μεγαλύτερη γκαρσονιέρα με ΥΔ,ΥΥ και


3. Αναλυτικό προυπολογισμό για την στέγη και ΥΔ, ΥΥ για τον κοινόχρηστο διάδρομο που προκύπτει.


 


Έχει κάποιος συνάδελφος να προτείνει κάτι άλλο βάσει παρόμοιας εμπειρίας; 


Ευχαριστώ πολύ.


Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα τη γνώμη σας για μία περίπτωση αυθαιρέτου.

 

Το 1986 εκδίδεται νομίμως οικοδομική άδεια για ανέγερση κατοικίας εντός οικισμού σε οικόπεδο εν μέρει εντός οικισμού. Το τμήμα εντός οικισμού ήταν 2000 τ.μ. με πρόσωπο σε κοινοτική οδό. Στην άδεια προβλεπόταν η κατασκευή υπογείου το οποίο καταλάμβανε περίπου το μισό εμβαδόν του ισογείου. Στην πραγματικότητα το κτίριο υλοποιήθηκε στην θέση που προβλεπόταν στην άδεια, αλλά προστέθηκαν αυθαίρετα επιπλέον τετραγωνικά στο υπόγειο (εντός περιγράμματος όμως).

 

Το 1989 επεκτείνονται τα όρια του οικισμού, αλλά στα διαγράμματα της πολεοδομίας που περιγράφουν τα νέα όρια, εμφανίζονται δύο τμήματα του οικισμού τα οποία μετά την επέκταση θα αφαιρούνταν από τον οικισμό. Το ένα από τα δύο τμήματα περιλαμβάνει και το εν λόγω οικόπεδο, οπότε...πλέον είναι εκτός σχεδίου, αλλά οι αυθαιρεσίες έγιναν πριν την αλλαγή αυτή.

 

Στην τακτοποίηση πως πιστεύετε ότι πρέπει να το αντιμετωπίσω; Ως εκτός σχεδίου; Και στους συντελεστές των τετραγωνιδίων θα πάω με τους όρους εκτός σχεδίου; Δηλαδή το κτίριο τηρεί 4μ απόσταση από τα όρια σύμφωνα με την Ο.Α. Το υπογειο το ίδιο. Αν πάμε με τους όρους δόμησης που ισχύουν σήμερα, παραβιάζονται οι πλάγιες αποστάσεις >20%, το ίδιο και η απόσταση από το δρόμο. Ποια είναι η γνώμη σας;

 

 

Link to comment
Share on other sites

σε τακτοποιηση  με 4014 υπογειου που κατασκευαστηκε αυθαιρετα εγινε το  <<λαθος >> και  το προστιμο λογαριαστηκε με 50% υπερβαση δομησης ενω θα επρεπε να μην εχει υπερβαση

Γινεται μεταφορα στον 4178

Τι δυνατοτητες υπαρχουν για επιστροφη χρηματων σε αυτη την περιπτωση ?(δικαιολογητικα)

 

Προσπαθω να στειλω κ μεηλ στο [email protected] και δεν αναγνωριζεται αυτη η διευθυνση .........

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Πώς γίνεται "αυθαίρετο υπόγειο" να μην είναι "υπέρβαση δόμησης";;;;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Μου έτυχε μία πολύ ιδιόρρυθμη περίπτωση..

 

Οικόπεδο εντός σχεδίου, χωρίς οικ. άδεια, έχει μέσα 2 περιστερώνες από λαμαρίνες 15 κ 10τμ αντίστοιχα...

Προφανώς πρόκειται για πρόχειρες κατασκευές.

 

Πώς δηλώνονται;

 

Κατηγορία 4, χωρίς οικ. άδεια, άλλη κατοικία (?), ΥΔ με μειωτ. συντελεστή για τα συνολικά 25τμ και μία λοιπή παράβαση οι περιφράξεις;

 

Βγαίνει ένα πρόστιμο 2.500€, που νομίζω ότι είναι αρκετά υψηλό και έχω την εντύπωση ότι κάνω κάπου λάθος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.