Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

Δημήτρη θα μπορούσε ας πούμε να συγκριθεί με τη συνολική δόμηση αφού δεν υπάρχουν χιλιοστά...

 

Δεν ξέρω κάτα πόσο κάτι τέτοιο ειναι λογικό καθότι τότε βγαίνει η υπέρβαση < 50%, μιλάμε για μεγάλες διαφορές στα πρόστιμα...

Link to comment
Share on other sites

σε ενα οικοπεδο με 2 οριζοντιες ιδιοκτησιες, οπου υπαρχουν αυθαιρετα στον ακαλυπτο, τι ειδος χρησης βαζουμε, λαμβανοντας υποψην οτι για τον ενα συνιδιοκτητη ειναι κυρια κατοικια και για τον αλλο αλλη κατοικια?

Link to comment
Share on other sites

Εάν μείνουν κοινόχρηστα και δεν τα πάρει κάποιος από τους δύο, τότε προσωπικά μπορεί και να "έσπαγα" τα τ.μ. 50-50.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα. Έχω περίπτωση αλλαγής χρήσης από υπόγεια αποθήκη σε κατοικία τακτοποιημένη με το 3843 και θέλει σήμερα ο ιδιοκτήτης να δηλώσει κάποια επιπλέον μέτρα και το ξεμπάζωμα. Για την επιλογή κατηγορίας βάζω τ.μ. 3843 + τ.μ. αυθαίρετα 4178 / (τ.μ. προβλεπόμενα αδείας x χιλιοστά ιδιοκτήτη), για την επιλογή προστίμου τώρα βάζω  τ.μ. αυθαίρετα 4178 / (τ.μ. επιτρεπόμενα x χιλιοστά ιδιοκτήτη) και στα πρόσθετα στοιχεία του συστήματος του 4178 "ανεβάζω" το πρόστιμο του 3843  για να δείξω ότι η αλλαγή χρήσης έχει τακτοποιηθεί προγενέστερα ή πρέπει να τα προσθέσω τα τακτοποιημένα μέτρα του 3843 και στον υπολογισμό Υ.Δ. στα φύλλα καταγραφής και αφαιρείται αυτόματα? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Έχω υπέρβαση ύψους μη νόμιμου υπογείου σε διώροφο κτίσμα, η υπέρβαση ύψους, αν κατάλαβα σωστά,  υπολογίζεται σαν παράβαση στα τετραγωνικά του ανωτέρου-2ου ορόφου ,εγώ θα συμπληρώσω ένα φύλλο
 
καταγραφής στο οποίο θα υπολογίζω την Υ.Δ.Κ.Χ των τετραγωνικών του υπογείου και ένα δεύτερο φύλλο καταγραφής, όπου εκεί θα υπολογίζω την υπέρβαση ύψους των τετραγωνικών του 2ου ορόφου ?

ή κάνω ένα φύλλο καταγραφής?  

 

εγώ υποθέτω ένα Φ.Κ, αλλά καλού κακού :)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Μια γρηγορη επιβεβαίωση. Αν εχω Διαμερισματωση και μια λοιπη παραβαση π.χ. ένα στεγαστρο < 15000 ευρω το προστιμο παραμενει 500 ευρω? Δηλαδή συνδυάζονται σε μια ετσι δεν ειναι? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

η διαμερισμάτωση υπολογίζεται ως ξεχωριστή λοιπή παράβαση στη περίπτωση που υπάρχουν και άλλες παραβάσεις. Συνεπώς θα έχεις 2 παραβάσεις με πρόστιμο 1000 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.