Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Στέγαστρα, κιόσκια κ.τ.λ. (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

καλημερα Παυλο κ χρονια πολλα,αυτο εφαρμοζω αλλα που το στηριζω,οτι ελεγχω με γοκ....εχει γινει μεγαλη συζητηση γιαυτο ,γοκ η νοκ,(6. Ανοικτoί ημιυπαίθριοι χώροι είναι οι μη θερμαινόμενοι στεγασμένοι χώροι που διαθέτουν τουλάχιστον μία ανοιχτή πλευρά προς κοινόχρηστο χώρο ή προς τους υποχρεωτικούς ακάλυπτους χώρους και το μήκος του ανοίγματος είναι ίσο ή μεγαλύτερο του 35% του συνολικού μήκους του περιγράμματος του ανοικτού ημιυπαίθριου χώρου),αλλα αυτη τη στιγμη κολλησα .

Αν δεις στο Α8 εχω κανει ερωτηση για 180τμ με ανοικτες 2 πλευρες(βασικα εβγαλε τις πορτες),δεν ειναι στην ουσια καταστρατηγηση?

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 534
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το στηρίζεις σε δυο δεδομένα.

α) ο νόμος στο 18.5.β κάνει αναφορά για ημιυπαίθριους χώρους των οποίων το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό και όχι για ανοιχτούς ημιυπαίθριους χώρους (Α.Η.Χ).

β) Δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να γίνεται αναφορά σε Α.Η.Χ,  διότι τα προς τακτοποίηση αυθαίρετα οφείλουν να έχουν κατασκευαστεί μέχρι την 28-7-2011, ημερομηνία κατά την οποία ο ΝΟΚ δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Παυλο πολυ ενδιαφερουσα η τεκμηριωση,στηριζομενος στη λεξη <<ανοιχτος>>,την οποια παρελειψε ο νομοθετης,διοτι οπως λες δεν υπηρχε ο ορισμος ανοικτος ΗΧ ,αλλα μηπως με την 18.5.β οταν λεει ΗΧ εννοει αυτους που πληρουσαν μεχρι την 28-7-11 τους κατα νοκ περιορισμους?Γενικα θεωρω οτι καπου πασχει ολο αυτο ,σκεψου χωρο 50μ χ4μ κ πλευρα <<ανοικτη>>τα 4μ!!!!!!!

Οπως κ να εχει στηριζομαστε στο <<δωρακι >>,που μας κανουν κ προχωραμε....σε ευχαριστω για πολλοστη φορα

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά ο χώρος 50Χ4 προφανώς και ξεφεύγει από την κοινή πρακτική αντιμετώπιση ενός Η.Χ. Υποθέτω ότι μιλάμε για επαγγελματικό χώρο, ίσως κάποιο βιοτεχνικό κτίριο ή υπόστεγο οχημάτων. Οπότε μήπως αυτός ο χώρος δεν πληροί καν τον ορισμό Η.Χ?

Σε μια τόσο ειδική περίπτωση, δεν θα πρέπει να εξεταστεί σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη, σε τι προορίζει το χώρο;

Έχει μια υφιστάμενη χρήση η οποία ποια είναι;

Αν στον υπολογισμό προστίμου, καταχωρηθεί ο χώρος ως Η.Χ δεν θα μπορεί να έχει καμία κύρια χρήση, οπότε  μήπως υπάρχει πρόβλημα στη συνέχεια;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ κι εγώ ότι δεν ελέγχεις με τον ΝΟΚ και ότι όλοι οι ημιυπαίθριοι πηγαίνουν με αναλυτικό χωρίς να κάνεις τον έλεγχο του 35% ή οποιονδήποτε άλλο.

 

Ωστόσο αν μιλάμε για μια ακραία κατάσταση που είναι ένας χώρος ουσιαστικά κλειστός από παντού και απλά έχει βγάλει μια μεγάλη πόρτα που είχε από την μία πλευρά ε εγώ αυτό δεν θα το έλεγα ημιυπαίθριο.

 

 

edit: Παύλο με πρόλαβες :)

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

συμφωνω κ με τους δυο σας ,αλλα οπως λεει ο Παυλος ο χωρος δεν εχει χρηση με την εννοια ειναι εφαπτομενος βιοτεχνικου κτιριου κ χρησιμοποειται ως προσωρινη εναποθετηση εμπορευματων κ μετακινηση ανθρωπων για να μη βρεχονται :shock: ,τι θα με εμποδιζε?Το ακραια περιπτωση το βλεπω,αλλα συμφωνα με τον ορισμο του ΓΟΚ περι  ΗΧ <<και χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση ή προσωρινή παραμονή ανθρώπων". >> νομιζω <<ολα χωρανε>>....

κ κατι ακομα πηγαινοντας με αναλυτικο δεν εξεταζουμε ουτε πρασια ουτε δ.....γι αυτο λεω καπου πασχει!

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

ο νομοθέτης έχει κάνει και άλλα δωράκια στον υπολογισμό προστίμου. (π.χ υπόγειες στάθμες με μειωτικό, αντί να ορίσει υπόγεια κατά ΓΟΚ, μειωτικό σε βοηθητικούς χώρους

Συστημικά δεν υποστηρίζεται ο συνδυασμός λοιπής παράβασης με καταχώρηση παραβιάσεων Δ κλπ. 

Ακόμα ένα δώρο λοιπόν.

Υποθέτω λαμαρίνοπάνελ θα μπήκε σε κάποια εσοχή σχήματος Π του κτιρίου και έτσι προέκυψε ο στεγασμένος χώρος.

Αφού δεν ενδιαφέρει η χρήση, ως κύρια, θα συμφωνήσω ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις και ως κατασκευή αναλυτικού προκειμένου το πρόστιμο να υπολογιστεί ως λοιπή παράβαση.

Έχω δει πολλά τέτοια μεταλλικά στέγαστρα τα οποία κατασκευάζονται αυθαίρετα σε βιοτεχνίες-βιομηχανίες. Απορίας άξιο είναι γιατί οι μελετητές τέτοιων κτιρίων εκείνες τις εποχές δεν θέλησαν να προβλέψουν την αυτονόητη για μένα, λειτουργική ανάγκη των εν επαφή στεγάστρων σε κτίρια με ανάλογες δραστηριότητες.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο έχει εκδοθεί άδεια για ισόγεια αποθήκη 50τ.μ. που υλοποιηθηκε στο σημείο που προβλέπονταν με υπέρβαση κατ' επέκταση 15τ.μ. και υπόγειο 50τ.μ. Η αποθήκη χρησιμοποιείται σαν επαγγελματικός χώρος.

Στο αγροτεμάχιο κατασκευάστηκε πέραν της άδειας και στέγαστρο περίπου 350τ.μ. σε επαφή με το όριο του αγροτεμαχίου, δηλαδή όλο μέσα στο Δ. Είναι μεταλλική κατασκευή ο σκελετός και στέγη απο λαμαρίνα, με μεγάλο ύψος 5μ. και  με την πλευρά που είναι σε επαφή με το όριο κτισμένη με τσιμεντόλιθους.

Το πρόστιμο για την αλλαγή χρήσης  και το στέγαστρο υπολογίζεται με αναλυτικό ή με Υπέρβαση δόμησης;

Η επέκταση της ισόγειας αποθήκης κατα 15τ.μ. ειναι Υ.Δ. κύριας ή βοηθητικής χρήσης;

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.