Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α08] Ισόγειοι Βοηθητικοί Χώροι του Ν.4178 (τρόπος υπολογισμού προστίμου)


Recommended Posts

Εάν τώρα είναι "γραφείο", τότε πας ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. (όταν λες "χώρο γραφείου" τι εννοείς" επαγγελματικό χώρο? δεν μπορείς να το πεις κατοικία δλδ?)

Αλλαγή χρήσης δεν θα βάλεις.

Στην ο.α., ο χώρος αυτός μέτρησε στη δόμηση?

Link to comment
Share on other sites

γειά σας,

έχω περίπτωση κατοικίας η οποία έχει 2 αποθήκες 35 τμ και 19 τμ αντίστοιχα στο σύνολο δηλαδή 54τμ> 50 τμ. μπορώ να τις βάλω σε 2 ξεχωριστά φύλλα καταγραφής με μειωτικό συντελεστή ή πρέπει να βάλω το σύνολο που βγαίνει μεγαλύτερο του 50 και αναγκαστικά δεν παίρνει μειωτικό συντελεστή?

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι ανετότατα τις βάζεις σε δύο ξεχωριστά Φ.Κ. και λαμβάνει η κάθε μια μειωτικό για όλα τα μέτρα της.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Έχω τύχει περίπτωση οικοπέδου στο οποίο υπάρχουν δυο αποθήκες με ο.α . Η μια ως σταυλαποθηκη απο το 1977 και η αλλη ως βίοτεχνικη αποθήκη απο το 1992 .Το οικόπεδο σήμερα ανήκει σε μια κοπέλα που ειναι δημόσιος υπάλληλος , καμία σχέση με βιοτεχνία . Οι αποθήκες έχουν κάποιες παραβάσεις που πρεπει να τακτοποιηθούν για να μπορέσει να την πουλήσει. Τις αποθήκες θα την αγοράσει κάποιος που ειναι αγρότης και θα τις χρησιμοποιεί ως αγροτικές αποθήκες.

Η ερώτηση μου ειναι τι θα επιλέξω ως επικρατούσα χρήση ? υπηρεσίες , πρωτογενές τομέας? και σε μια τέτοια περίπτωση θα απαιτηθεί και μελετη στατικής επάρκειας?

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ερωτηση!

 

Σε αγροτεμαχιο 3 στρεμματων εχω αποθηκη 75 τ.μ. χωρις Ο.Α!

 

Ετος κατασκευης 1995.

 

Κατηγορια 5 λοιπον, με ΥΔΚΧ 75τ.μ ή με μειωτικο τα 50 και ΥΔΚΧ τα 25τ.μ?

 

Αν γκρεμιζε ο ιδιοκτητης τα 60τ.μ. διοτι δεν τα χρειαζεται, θα μπορουσε να βαλει την αποθηκη που του απεμεινε(15τ.μ.) κατηγοριας 3? Δεν νομιζω αλλα το ρωταω!

Link to comment
Share on other sites

Για το πρωτο σκέλος της απάντησης σου έχω την άποψη οτι δεν μπορείς να βάλεις μειωτικό συντελεστή γιατι στην εγκύκλιο 4 αναφέρει οτι ο μειωτικος συντελεστής εφαρμόζεται σε αυθαίρετους ισόγειους βοηθητικούς χώρους του κυρίως κτίσματος (αποθήκες, χώρους στάθμευσης) και όχι σε χώρους με χρήση αποθήκης. επομένως όλοι οι χώροι με υπέρβαση δόμησης χώρων κύριας χρήσης.

 

Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης εάν μετά την κατεδάφιση απομείνουν 15τμ με μέγιστο ύψος τα 2,5μ τότε ναι μπαίνει κατηγορία 3.ελοχεύει κίνδυνος καταγγελίας τηω ώρα των εργασιών κατεδάφισης με οτι συνεπάγεται αυτο. Αλλά συνήθως κανείς δεν γκρεμίζει αντιθέτως όλοι επεκτείνουν

Edited by Moldovanis
Link to comment
Share on other sites

αρα πρεπει να ειναι βοηθητικος χωρος <50τμ ( αποθηκη ή γκαραζ ή οτιδηποτε αλλο) καποιου κυριου χωρου για να παρει μειωτικο συντελεστη. δλδ μια αποθηκη μονη της σε ενα ακινητο δε θα παρει μειωτικο. Αν ειναι >50τμ τοτε παιρνει παντα συντελεστη 1.
 
ΣΩΣΤΑ?? 
 
περα απο την εγκυκλιο 4 παρ 36 το λεει καπου μεσα ο νομος? δε μπορω να το βρω καπου και η τροποποιηση του παραρτηματος Α δε λεει κατι τετοιο. λεει απλα οτι μειωτικο συντελεστη παιρνουν οι ισογειοι βοηθητικοι χωροι μεχρι 50 τμ. μονο αυτο. τιποτα αλλο.
 
ευχαριστω
Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ καλησπερα

δλδ. για να χουμε καλο ρωτημα, αν σε χωρις αδεια εκτος σχεδιου, μικρη εξοχικη οικια με δυο διαχωρισμενα τμηματα μεταξυ τους (κολλητα), θεωρησω οτι το ενα  (<50μ2) ειναι αποθηκη και το αλλο οικια, μπορω να χρησιμοποιησω τον μειωτικο συντελεστη; Απ οτι καταλαβα το υψος (παντου=2,80μ ) δεν στεκεται εμποδιο σε τιποτα. Ουτως ή αλλως ολο μαζι το κτισμα ειναι 50μ2.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.