Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

όταν υπάρχει σύσταση αυτοτελών ιδιοκτησίών, εκδίδεις τόσες βεβαιώσεις όσες και οι ιδοκτησίες 

 

Υποθέτω ότι κάνω ξεχωριστές καταχωρήσεις στο σύστημα και στα σχόλια μνημονεύω την δήλωση του 4178 που έχει ολοκληρωθεί. Σωστά ?

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, επίσης στην αρχική δήλωση μπορείς να γράψεις τις αρχικές ονομασίες κατά Σ.Ο.Ι. των οριζοντίων ιδιοκτησιών αν υπάρχει.

Αν δεν υπάρχει εκδίδεις για κάθε ιδιοκτησία βεβαίωση = νέα δήλωση με μηδενικά πρόστιμα που όμως να λέει το όνομα της σωστά κατά Σ.Ο.Ι. αν γίνει μετέπειτα σε συνδυασμό με το Μηχανικό που ονοματίζει τις ιδιοκτησίες και καλό να μιλήσεις και με το Συμβολαιογράφο πριν την τελική υποβολή και εκτύπωση.

Δήλωση με ονομασία ιδιοκτησίας -> μηδενικές παραβάσεις -> τεχνική έκθεση = περιγραφή -> τελική υποβολή -> εκτύπωση.

Δεν έχεις πρόβλημα με αυτές τις "μηδενικές δηλώσεις".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ.

Θα πρέπει να κάνω 5 "μηδενικές δηλώσεις" όπως μου εξήγησες. Μπορούν να είναι και μηδενικές ως προς την αμοιβή ή θα πρέπει να φαίνεται κάποια στοιχειώδης αμοιβή ?

 

 

Συγνώμη για την κατάχρηση της καλοσύνης σου...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Σύμφωνα με το Α.3 παρ 1.α.ii " στο ακίνητο ή στη διακεκριμένη αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία μη συμπεριλαμβανομένων των κοινοκτήτων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου, δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές...".

 

Σε περίπτωση που έχω, σύμφωνα με τη σύσταση Ο.Ι., οριζόντια ιδιοκτησία με αποκλειστική χρήση θέση στάθμευσης πυλωτής (δλδ κοινόκτητος αλλά όχι κοινόχρηστος χώρος), στη βεβαίωση που θα δώσει ο οποιοσδήποτε συνάδελφος, είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται στον τίτλο "Οριζόντια ιδιοκτησίας τάδε με το δείνα χώρο αποκλειστικής χρήσης" ή αρκεί η αναφορά της οριζόντιας ιδιοκτησίας;

 

Επίσης σε κοινόκτητο χώρο, αν πχ ο ιδιοκτήτης έχει κλείσει αυτό το χώρο (πχ τον έχει μετατρέψει σε αποθήκη), μπορεί να δοθεί βεβαίωση πριν τακτοποιηθεί;

Link to comment
Share on other sites

Και να το αναγράψεις έτσι στην περιγραφή δεν είναι λάθος. Μπορείς να το αναφέρεις και στα σχόλια της βεβαίωσης ότι υπάρχει αποκλειστική χρήση. Σημασία έχει ότι έχεις ελέγξει το χώρο αποκλειστικής χρήσης μαζί με το διαμέρισμα και δεν έχεις εντοπίσει αυθαιρεσίες.

Αν υπάρχουν όμως πρέπει να ρυθμιστούν.

Κάτι ανάλογο γίνεται και με τον εξώστη κάθε διαμερίσματος, στον οποίο κατασκευάζονται αυθαίρετοι χώροι και υποχρεωτικά τους ρυθμίζουμε. Ο εξώστης λειτουργεί σαν δομικό στοιχείο της οικοδομής με αποκλειστική χρήση του διαμερίσματος.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω και εγώ να εκδόσω μία βεβαίωση για θέση στάθμευσης σε pilotis προ του '83. Τότε είχε θεωρηθεί ως οριζόντια ιδιοκτησία και είχε λάβει ποσοστά. Τώρα, μου εξήγησε η συμβολαιογράφος ότι θεωρείται κοινόχρηστος χώρος πλέον η pilotis και επομένως δεν νοείται η θέση στάθμευσης ως ιδιοκτησία, παραμένει μόνο ως χρήση στάθμευσης (και θεωρητικά θα μπορεί να παρκάρει όποιος θέλει). Με τα σχέδια της αδείας είμαι εντάξει ως προς τη χρήση, δεν υπάρχει αυθαιρεσία. Σε αυτήν όμως την περίπτωση, τι βεβαίωση εκδίδω αφού ουσιαστικά η θέση ανήκει πλέον στον κοινόχρηστο χώρο; Και ποιός εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης; Να ζητήσω στην πωλήτρια να πάρει εξουσιοδότηση από τους υπόλοιπους ενοίκους για να κάνει την αίτηση;

Link to comment
Share on other sites

Εσένα ποιος σου ζήτησε τη βεβαίωση και για να την κάνει τι? Δεν μεταβιβάζονται οι κοινόχρηστοι χώροι, ούτε βγαίνουν βεβαιώσεις για αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.