Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λήγουν οι άδειες των ενεργειακών επιθεωρητών σε μια εβδομάδα - Η επόμενη μέρα


Engineer

Recommended Posts

Έλα, σας έχω καλύτερο (και συγνώμη για το offtopic).

Μόλις μπήκε πελάτης στο γραφείο να με ρωτήσει τι γίνεται με την αίτηση του εξοικονομώ που είχαμε κάνει τον Ιανουάριο και πως προχωρά.

Σήμερα Δευτέρα 29/6/2015 :smile:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 182
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Έλα, σας έχω καλύτερο (και συγνώμη για το offtopic).

Μόλις μπήκε πελάτης στο γραφείο να με ρωτήσει τι γίνεται με την αίτηση του εξοικονομώ που είχαμε κάνει τον Ιανουάριο και πως προχωρά.

Σήμερα Δευτέρα 29/6/2015 :smile:

Θεούλης ο πελάτης!!!!

Μήπως σε τρόλαρε?  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

@yian

Φαίνεται έπεσες σε ζωντανό παράδειγμα ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ!!!

 

@gab pet

Συμφωνώ με το σκεπτικό σου στο δεύτερο πόστ. Αλλά, επειδή οι φίλοι είναι και για τα δύσκολα, του λες του φίλου σου να σου μεταφέρει μέσω web banking 100€ στο λογαριασμό σου, πληρώνεις ηλεκτρονικά το παράβολο, εκδίδεις το ΠΕΑ εντός προθεσμίας και -αφού είναι φίλος- του κόβεις μια ΑΠΥ συνολικού ποσού 1,23€.

Όταν με το καλό ξαναδείς το χρώμα του χρήματος, από πολύ κοντά όμως, πας και αγοράζεις ένα μπουκάλι κρασί, βάζεις σ' έναν φάκελο τα 100€, τα κάνεις ένα απλό δεματάκι, περνάς από το σπίτι του και του λες πως, τάχα μου, είδες στον δρόμο την μάνα του π.χ. και πάνω στην κουβέντα της είπες πως πας προς τα εκεί κοντά για μια δουλειά, σου είπε "ρε gab pet, δε δίνεις αυτό στο φίλο σου μιας κι είναι στο δρόμο σου", του λες πως βιάζεσαι να φύγεις και τον ρωτάς πότε τον βολεύει να περάσεις να πιείτε ένα κρασάκι παρέα.

Φεύγεις κι όλα όμορφα και καλά, χωρίς να νιώσει κι άλλος άσχημα.

Link to comment
Share on other sites

Ο κλασσικός Έλληνας το μόνο που ξέρει είναι να κράζει δίχως ποτέ να κάνει αυτοκριτική. Για το ότι μια μέτρια ή καλή ιδέα ''εκτελέστηκε'' στην υλοποίηση, δεν φταίει αυτός που είχε την ιδέα, φταίνε αυτοί που υλοποιούν.

Με προσωρινούς, με απιστοποίητους εισηγητές στα ΚΕΚ, με εξετάσεις σύριαλ, με επιβολή παπαγαλίας αντί καλλιέργειας κριτικής αντίληψης, με συνδικαλιστές που τα ξέρουν όλα και που δεν πιέζουν προς τη λογική κατεύθυνση γιατί φοβούνται/βαριούνται να εξεταστούν γενικά και αόριστα εδώ και χρόνια. Και εάν οι ΠΜ δεν είχαν δει αυτό το σύστημα αξιολόγησης (για τους ελεγκτές δόμησης δεν άνοιξε μύτη by the way), οι ΜΜ/ΗΜ δεν δικαιούνται να μιλούν διότι όλες οι βιομηχανικές επιθεωρήσεις απαιτούν αξιολόγηση και πιστοποίηση. Και τις κάνουμε και για 50 ευρώ το κομμάτι και λέμε και ευχαριστώ στα TÜV και στον ΕΒΕΤΑΜ. Και έχουν τεράστια ευθύνη αστική και ποινική. Μια ΥΔΕ έχει μείνει ως ''ανοιχτή'' επιθεώρηση και αυτή την υποβιβάσαμε σε ''σχέδιο ΔΕΗ'' με συναδέλφους που για 30 ευρώ υπογράφουν δίχως να έχουν ποτέ διαβάσει την πρώτη σελίδα για να δουν τί δηλώνουν ''υπεύθυνα''!

 

Έτσι έμαθαν κάποιοι ''συνάδελφοι''. Ο καθένας να χτίζει το φέουδο του και να ζει μέσα σε αυτό, άλλος με κονέ στην πολεοδομία, άλλος με βύσμα στη ΔΕΗ, άλλος στο δήμο με απευθείας αναθέσεις μελετών και έργων, άλλος στο ΤΕΕ όπου μπορεί να λέει τις μ@λ@κίες του και να πλασάρεται ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους. Το πόσο πέτυχε το μοντέλο συνολικά, θα το κρίνει κάθε ένας από εμάς με βάση τη δική του σκοπιά. Όχι όμως μόνο οικονομική αξιολόγηση, να δούμε και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

 

Off topic: Πόσα ΠΕΑ έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα; Έχει πάρει πρωτόκολλο κάποιος τις τελευταίες ημέρες;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Έχω πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές ότι πάμε για παράταση των αδειών των (προσωρινών) Ενεργειακών Επιθεωρητών τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο. Δεν γράφω κάτι άλλο για να μην εκτεθώ, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ενημερώσω τους χιλιάδες Ενεργειακούς Επιθεωρητές που δεν γνωρίζουν αν από Τετάρτη θα μπορούν να εκδίδουν Ενεργειακά Πιστοποιητικά.

 

Θα παρακαλούσα τους αρμοδίους να ανακοινώσουν άμεσα την παράταση, ώστε να τερματιστεί η αγωνία χιλιάδων συναδέλφων που επιβιώνουν με ένα μικρό εισόδημα από τα ενεργειακά πιστοποιητικά. Επίσης πρέπει οι αρμόδιοι να δούν άμεσα και την οριστική κατάργηση των εξετάσεων που έχουμε ήδη καταργήσει στην πράξη.

Link to comment
Share on other sites

Οι άδειες έχουν λήξει από τις χτες (29/6/2015) αλλά το σύστημα ακόμα είναι ανοιχτό και για τους προσωρινούς.

Link to comment
Share on other sites

Συναδερφε εισαι σιγουρος οτι ειναι ανοιχτο και σημερα για τους προσωρινούς? Ενας αλλος μηχανικός που ειναι οικονομικά ενήμερος αλλα προσωρινός δεν εχει την δυνατοτητα να μπει στο συστημα και να αποθηκευσει

Link to comment
Share on other sites

Εγω για δοκιμή ,,, μπήκα για να κάνω νέα επιθεώρηση !!

 

Το θέμα είναι οτι αφού έχεις έτοιμη την επιθεώρηση και όλα τα στοιχεία είναι περασμένα, σου επιτρέπει να ανεβάσεις το xml στο σύστημα και να γίνει αποδεκτό για να βγεί τ ΠΕΑ.

 

Εδω πρέπει να απαντήση κάποιος άλλος συνάδελφος που έκανε την απο πάνω διαδικασία και βγήκε το ΠΕΑ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.