tetris Δημοσιεύτηκε November 24, 2025 at 03:23 μμ Δημοσιεύτηκε November 24, 2025 at 03:23 μμ Η ψ.υ. μπαίνει σε συγκεκριμένο σημείο του εγγράφου, το οποίο επιλέγει ο υπογράφων. Η επιβεβαίωση της υπογραφής (γνήσιο) μέσω του gov.gr δεν μπορεί να γίνει (προς το παρόν) σε σχέδια. Άσε που θα πρέπει να αλλάξει το λογισμικό ελέγχου. 1
Didonis Δημοσιεύτηκε November 24, 2025 at 04:31 μμ Δημοσιεύτηκε November 24, 2025 at 04:31 μμ On 24/11/2025 at 5:23 ΜΜ, tetris said: ....Άσε που θα πρέπει να αλλάξει το λογισμικό ελέγχου. ας αλλάξει. Εκατομμύρια εισπράττουν πλάκα πλάκα με πνευματική ιδιοκτησία των Μηχανικών και χωρίς έστω μια ελάχιστη ανταπόδοση. Σχετικά με τα άλλα.... εγώ σαν αρχιτέκτονας στο βαθμό που δεν υπογράφω Τοπογραφικά και κατά κανόνα τα σχέδια που κάνω (ΔΚ, κατόψεις, Όψεις, Τομές, 3D κλπ) είτε ανεβαίνουν στο e Adeies όπου λαμβάνουν την ψηφιακή επιβεβαίωση ως σχέδια της Άδειας, είτε σε νόμους περί αυθαιρέτων που δεν λαμβάνουν τίποτα παρά μόνο την βεβαίωση Μηχανικού ότι το σχέδιο είναι το ίδιο που ανέβηκε στα αυθαίρετα. Συμβολαιογράφοι δεν απαιτούν γνήσιο υπογραφής παρά μόνο να "αισθάνονται μελάνι" Και στο σύστημα του GOV ναι έχω ανεβάσει Α0 και μεγαλύτερα PDF με την σφραγίδα κλπ και μου του βάζει την πιστοποίηση γνήσιο υπογραφής με βάση τα στοιχεία ΑΦΜ που έχει. Αρα το GOV κανονικά φτάνει και περισσεύει .... τα άλλα γιατί? Συνεχίζουμε την γραφειοκρατία με ψηφιακό τρόπο αρκεί κάποιοι να κάνουν τζίρο? Ή σαν τους συμβολαιογράφους που ζητάς συμβόλαια ή σχέδια που έχουν και δεν θες (διότι δεν είναι απαιτητό πια) να κάνουν γνήσιο αντίγραφο αλλά δεν το δίνουν παρ ότι ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ... για να υπάρχει η χρέωση.... 1 1
angusmacgyver Δημοσιεύτηκε November 24, 2025 at 06:21 μμ Δημοσιεύτηκε November 24, 2025 at 06:21 μμ On 24/11/2025 at 6:31 ΜΜ, Didonis said: ας αλλάξει. Εκατομμύρια εισπράττουν πλάκα πλάκα με πνευματική ιδιοκτησία των Μηχανικών και χωρίς έστω μια ελάχιστη ανταπόδοση. Συμβολαιογράφοι δεν απαιτούν γνήσιο υπογραφής παρά μόνο να "αισθάνονται μελάνι" Να αγιάσει το στόμα σου! Τα ίδια έχω βαρεθεί να λέω εγώ. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να συνοδεύεται η υπογραφή με ένα κωδικάριθμο (ή QR code) που θα μπορεί να επιβεβαιώνει τη γνησιότητά της σε κάθε έναν που λέει "εγώ θέλω μελάνι - και να είναι μπλε, όχι μαύρο!" 1
ntanos Δημοσιεύτηκε November 24, 2025 at 08:20 μμ Δημοσιεύτηκε November 24, 2025 at 08:20 μμ (edited) Ψηφιακή υπογραφή στο pdf, ψηφιακή υπογραφή στο dxf αφού πρώτα κωδικοποιηθεί και γίνει word και μετά plot to pdf και υπογραφή, ζιπάρισμα pdf hashcode με dxf σε zip και όχι rar έτσι για σπάσιμο και μετά ένα κάρο σφάλματα που μπορεί να προκύψουν στην ονοματολογία των αρχείων (!?!) η απόλυτη παράνοια. Έχει δίκιο ο didonis, οριακά νιώθω hacker κάθε φορά που υπογράφω ψηφιακά. Και ήθελα να γράψω ακριβώς το ίδιο εδώ και καιρό. Μία βεβαίωση εγγράφου μέσω gov.gr στο τοπογραφικό και ένα απλό ανέβασμα του dxf με τα βασικά layer στην πλατφόρμα του κτηματολογίου, που μπαίνεις ούτως ή άλλως με κωδικούς, θα αρκούσε. Και να σας πω και κάτι? Όλη αυτή η σαβούρα δεν μας διασφαλίζει. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Στέλνετε σχέδιο με λάθος, με ΚΗΔ στο συμβολαιογράφο (άνθρωποι είμαστε), καπάκι το διορθώνετε, τον παίρνετε τηλέφωνο, "αδελφέ έχω κάνει λάθος σου στέλνω το σωστό σχέδιο με το νέο του ΚΗΔ". Και μπερδεύεται (άνθρωπος είναι και αυτός) και επισυνάπτει στο συμβόλαιο το προηγούμενο, λανθασμένο τοπογραφικό και δεν παίρνεις χαμπάρι (διότι δεν κάνεις αποδοχή στα συμβόλαια σαν το e-adeies). ΩΡΑΙΑ Ε? Edited November 24, 2025 at 08:25 μμ by ntanos 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα