Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικά απόβλητα στις οικοδομικές άδειες


Recommended Posts

Βέβαια αν η εγγυητική έχει ύψος μερικά λεπτά του Ευρώ δεν ξέρω αν θα ασχοληθεί ποτέ κανείς με αυτή. Μου έχουν τύχει δύο εγγυητικές, η μία 1,29€ και η άλλη 0,01€. Στην δεύτερη το ποσό ήταν πιο μικρό, αλλά δεν υπήρχε μικρότερη υποδιαίρεση του ευρώ. (το έργο είχε λίγες εργασίες συμμόρφωσης λόγω νομιμοποίησης).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 371
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Καλημέρα σε όλους. Εάν δεν υπάρχει εταιρεία διαχείρισης στην περιοχή τι γίνεται; Ψάχνεις να βρεις την πιο κοντινή πόλη όσο και αν απέχει από τον τόπο του έργου;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας και καλό κουράγιο με το συγκεκριμένο θέμα. Η εγγυητική εκδίδεται. με  0,5% επί του προυπολογισμού του έργου. Ως προυπολογισμός έργου νοείται από την Υπ.Δόμησης ως ο προυπολογισμός με ΕΤΑ 45. (Προυπολογισμός Πολεοδομίας). Σας ενημερώνω εάν ισχύει το ίδιο γιατί στο τέλος μπορεί να ξυπνήσουν και να ζητάνε 0,5% επί του ΕΚΚΟ.

Καλησπέρα στην υπηρεσία δόμησης Ελευσίνας ύστερα από ερώτηση που έκανε η υπηρεσία προς το υπουργείο(διότι πολλές φορές οι ιδιοκτήτες κατέθεταν εγγυητικές των (0,30-1 ευρώ) η απάντηση από το υπουργείο είναι ότι το 0,5% υπολογίζεται με ΕΚΚΟ  ΕΤΑ 750 και ΟΧΙ με 45.

Έτσι όταν για πελάτη μου κατέθεσα εγγυητική υπολογισμένη με ΕΤΑ 45 μου την επέστρεψαν προς διόρθωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα.

Παρακολουθώντας το θέμα και γνωρίζοντας από την Υ.Δομ Αχαρνών ότι υπολογίζω με Ε.Τ.Α. 45, σήμερα στην Υ.Δομ Φυλής μου είπαν ότι υπολογίζω με Ε.Τ.Α. 118. Ο συνάδελφος amos αναφέρει την εμπειρία του με 750 στην Υ.Δομ, Ελευσίνας. Με τηλεφώνημα προ ολίγου στην Υ.Δομ. Αιγάλεω επιμένουν για Ε.Τ.Α. 45 - Άντε να βγάλεις άκρη τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Σε κάτι νομιμοποιήσεις πρέπει να χρησιμοποίησα το 118, αλλά δεν έδωσε κανένας σημασία σε αυτό. Μας έκανε εντύπωση ότι έφυγα από τον Πόρο να πάω Πειραιά να πληρώσω 0,01€, καθότι ήταν νομιμοποίηση με πολύ λίγες εργασίες.

 

ΥΓ Είχα σχολιάσει το γεγονός πολλών μικρών πληρωμών από δω και από κει για τις άδειες στην διαβούλευση του νέου νόμου. Ελπίζω άμα το προσέξει κανείς, να τις αντικαταστήσουν με ένα e-παράβολο υπέρ δημοσίου, το οποίο να σου βγάζει η ΥΔΟΜ και να τελειώνουν όλες αυτές οι μπούρδες.

Link to comment
Share on other sites

... να πάω Πειραιά να πληρώσω 0,01€, καθότι ήταν νομιμοποίηση με πολύ λίγες εργασίες.

 

 

...... να τις αντικαταστήσουν με ένα e-παράβολο υπέρ δημοσίου, το οποίο να σου βγάζει η ΥΔΟΜ και να τελειώνουν όλες αυτές οι μπούρδες.

 

Μη δίνεις ιδέες… διότι μετά θα πουν ελάχιστο ποσό παραβόλου 50€ και θα έχουμε γκρίνια που χάθηκε το δικαίωμα του 0.01€

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μιλάω για γενικό παράβολο, που να έχει μέσα, τέλη δήμων, προκαταβολές ΙΚΑ, τα ΑΕΚΚ και, ότι άλλο..... τα πάντα. Ακόμη και σε μικρά έργα δεν είναι λιγότερο από 70-80€ όλα αυτά. Στην τελική άμα είναι να γλυτώσω μερικές ώρες να τα φτιάξω και τα δρομολόγια σε 10 υπηρεσίες, ας είναι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχει κανείς το excel με το ΣΔΑ ξεκλείδωτο;;;;

Θα ήμουν υπόχρεος....

Μου έχει σπάσει τα νεύρα και δεν μπορώ να το ξεκλειδώσω.....

Link to comment
Share on other sites

Έχει κανείς το excel με το ΣΔΑ ξεκλείδωτο;;;;

Θα ήμουν υπόχρεος....

Μου έχει σπάσει τα νεύρα και δεν μπορώ να το ξεκλειδώσω.....

ανοιγεις το κελιδωμενο αρχειο  , στην μπαρα κατω που δειχνει τα φυλλα (πχ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ) κανεις δεξι κλικ στο καθε φυλλο και επιλεγεις καταργηση προστασιας φυλλου, ελπιζω να βοηθησα (σε μενα ετσι εγινε)...

να ρωτησω και εγω κατι, σε περιπτωση νεας αδειας που δεν εχω υπογειο και τα χωματα που θα προκυψουν απο την εκσακφη των θεμελιων θα χρησιμοποιηθουν για επιχωσεις (αρα 0 μπαζα) θα χρειαστει να κανω ΣΔΑ ή αρκει κάποια απλη ΥΔ η ΤΕ;  ευχαριστώ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.