Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αυτό απάντησαν άμεσα στον πελάτη και το κοινοποίησαν και στον προηγούμενο ενεργειακό επιθεωρητή!

" ....Σας ενημερώνουμε ότι, η ανάκληση του ΠΕΑ γίνεται μόνο από τον ΕΕ που το έχει εκδώσει, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 του ν.4122/2013 και στο άρθρο 56 του ν.4409/2016, και όχι από την υπηρεσία μας. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που ο ΕΕ έχει συνταξιοδοτηθεί, δεν είναι πλέον ενεργό μέλος του Μητρώου των Ενεργειακών Επιθεωρητών ή έχει αποβιώσει.  "

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα Συνάδελφοι ,

ζήτησα από συνάδελφο να κάνει ανάκληση του Π.Ε.Α. που ειχε εκδώσει για πώληση μιας κατοικίας επειδή οι καινούριοι ιδιοκτήτες και πελάτες μου θέλουν να μπουν στο εξοικονομώ . Έκανε την ανάκληση ο συνάδελφος και έγινε δεκτή . Τώρα εγώ πρέπει να εκδώσω νέο Π.Ε.Α. αντλώντας δεδομένα από άλλη επιθεώρηση ή πρέπει να κάνει κάτι ακόμα ο συνάδελφος με το ανακληθέν Π.Ε.Α.;

Δημοσιεύτηκε

Πέρσι για το πρόγραμμα εξοικομώ - αυτονομω είχα φτιάξει ΠΕΑ για μονοκατοικία η οποία τελικά δεν εντάχθηκε . Φέτος ο ιδιοκτήτης θέλει να ξανά υποβάλλει αίτηση με άλλο μηχανικό . Εγω του έχω παραδώσει το ΠΕΑ.  Θέλει να φτιάξει νέο ΠΕΑ με διαφορετικές παρεμβάσεις . Πρεπει να κάνω ανάκληση στο ΠΕΑ ή φτιάχνει εξ αρχής νέο με το συνάδελφο ο οποιός τόν εχει αναλάβει;

Δημοσιεύτηκε

Πρέπει να υποβάλεις αίτημα ανάκλησης που να συνοδεύεται από ΥΔ του κατά νόμο υπόχρεου.

• 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

σε 4 πεα με πολεοδομική χρήση κατάστημα, έκανα δήλωση ως γραφείο και στα 4. Πειράζει πολύ λέτε;

Βασικά το έκανα από κεκτημένη ταχύτητα, αλλά 3 από τα 4 σήμερα στεγάζουν γραφείο, και ελπίζω να μη μου γκρινιάξει κανένας!

Δημοσιεύτηκε

Καταχωρείς την τρέχουσα, πραγματική χρήση, όχι την πολεοδομική.

Γραφείο - κατάστημα, έχουν πολύ μικρές διαφορές, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.

• Upvote 1
  • 8 months later...
Δημοσιεύτηκε

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί δεν μπορείς να κάνεις ΝΕΟ ΠΕΑ στο ίδιο ακίνητο μετά από π.χ. 1 μήνα; Όταν έχεις κάνει αναβάθμιση του ακινήτου, όχι απαραίτητα ριζική ανακαίνιση, αλλά ανεβαίνεις κατηγορία γιατί να μην μπορείς να το αποτυπώσεις και σε ένα ΠΕΑ; 

Δεν μιλάω για ανάκληση αλλά για νέο ΠΕΑ.

Δημοσιεύτηκε

Αυτό που περιγράφεις μπορεί να γίνει φυσικά, αλλά χρειάζεται ανάκληση πάλι.

Δημοσιεύτηκε
16 λεπτά πριν, akis73 said:

Αυτό που περιγράφεις μπορεί να γίνει φυσικά, αλλά χρειάζεται ανάκληση πάλι.

Ευχαριστώ. Την ανάκληση την κάνει ο ίδιος πάλι μηχανικός ή μπορεί και άλλος μέσω υπουργείου;

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.