Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα. 

Έχω μία ιδιαίτερη περίπτωση. Υπάρχει ένταξη στον Ν4495/17 σε κατάσταση "Υπαγωγής" και ο εξουσιοδοτημένος μηχανικός είναι ο Α. Ο ιδιοκτήτης ζητάει από άλλο μηχανικό Β, να εκδώσει βεβαίωση νομιμότητας για δικαιοπραξία. Δεν είναι παράδοξο; 

• Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Μπορεί να γίνει εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις των άρθρων 82 και 83.

Edited by venezia
Συμπλήρωση κειμένου
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε

Ναι είναι, ελάτε σε επαφή με τον συν/φο που έχει κάνει την υπαγωγή για να ανακαλύψετε τι τρέχει.

• Like 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Επανέρχομαι στο γνωστό πρόβλημα λογικής που έχω με τα άρθρα 81 - 82 - 83. 

Εν ολίγοις προκύπτει το εξής παράδοξο (τα γράφω κόβοντας μπλα μπλα για να είναι πιο κατανοητα) : 

Άρθρο 83

2. Με την ανωτέρω  βεβαίωση μηχανικού δηλώνεται βεβαιώνεται αντίστοιχα ότι :

β) στο ακίνητο , μη συμπεριλαμβανομένων των κοινόκτητων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου, δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της ιδιοκτησίας....

ή
γ) οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 82......

Άρθρο 82

2. Από τις διατάξεις της παραγράφου 1 εξαιρούνται τα ακίνητα στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις που :

....θ) εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παρ. 3 του άρθρου 81 εξαιρουμένων των περιπτώσεων β, γ, δ.

Άρθρο 81

3. Ως πολεοδομικές παραβάσεις ορίζονται οι εξής :

......ζ) οι εργασίες και κατασκευές της Κατηγορίας 3 της περίπτωσης γ του άρθρου 96 που δεν εντάσσονται στις περιπτώσεις του άρθρου 30 και της παραγράφου 2 του άρθρου 29.

.....δηλαδή : ιειε) αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας έως πέντε τοις εκατό (5%) και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%),

Άρα σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, τελικά επιτρέπεται και 5% απόκλιση στις διαστάσεις ?!!! Τι δεν καταλαβαίνω ??

Δημοσιεύτηκε

Από 0%-2% δίνεις βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών, από 2%-5% δίνεις βεβαίωση για εξαιρέσεις αυτό λέει.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

το 81/2/α' αφορα "αποκλισεις του κτιριου εως 2%"

υπο τον ορο οτι δεν παραβιαζονται κοινοχρηστοι χωροι του σχεδιου πολεως.

Ως προς το  αρθρο  96, που αναφερεται σε "αλλαγες  στις εξωτερικες διαστασεις του περιγραμματος του κτιριου ή της αυτοτελους ιδιοκτησιας",

δες εδω πως εγινε   το -πρωην-  ιειε  που εγινε   "γιε"

με τις σημειωσεις του καν62, περι του "5%" παρεκκλισεων

Νόμος 4495/2017 - 1.2 Νομοθεσία - Michanikos.gr

[εγω εχω τη γνωμη οτι η παρεκκλιση αναφερεται μονον στις περιπτωσεις α, β και γ της παρ. 2 του αρθρου 89,

αλλως δεν θα ειχαμε  διαφορετικη διαμερισματωη σε περιπτωσεις  ΔΔ κατω του 5% ουτε προβλημα  σε περιπτωσεις οπου καποια ΟΙ, "μπηκε",  χωρις τιτλο,

σε μια διπλανη, κατα ποσοστο  λιγωτερο του 5%]

[μαλλον ολοι δεν συμφωνουν μαζι μου:sad:]

ακη τις καλησπερες μου

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Για διαστάσεις (κτίστη) και μόνο :

0 έως 2%, νόμιμο [είναι ερώτημα αν υπάρχει και το ανεκτό όριο των 20 εκ]

2+% έως 5% με μέγιστη αύξηση του εμβαδού 5%, μεταβιβάσιμο

5+% έως 10%, αυθαίρετο με διοικητικές κυρώσεις

πάνω από 10%, αυθαίρετο με πλήρεις κυρώσεις.

Γενικά το 2% θεωρείται ως σφάλμα της μέτρησης και το 10% ως σφάλμα ανοχής του νόμου ...

Το 5% μάλλον εφευρέθηκε γι' αυτούς που ήξεραν να μετράνε και θα ήθελαν να είναι νόμιμοι αλλά δεν τους βοήθησε το περιβάλλον. Του ιδιοκτήτη, των γειτόνων ή του κοινόχρηστου χώρου.

υγ. Καλησπέρα δεν είπα.

Edited by kan62
  • Like 3
  • Upvote 5
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Έκανα μια τακτοποίηση σε ακίνητο τέλη Σεπτεμβρίου και έληξε η βεβαίωση τέλος Νοεμβρίου επειδή δεν πρόλαβε ο ιδιοκτήτης να κάνει συμβόλαιο.

Πως εκδίδω νέα για το ήδη τακτοποιημένο ακίνητο; 

Δημοσιεύτηκε

Εκδίδεις νέα βεβαίωση από το σύστημα ( χωρίς φύλλο καταγραφής και χωρίς ανάρτηση δικαιολογητικών ) και αναφέρεις στην Τ.Ε. την τακτοποίηση . Σαν βεβαίωση επιλέγεις την περίπτωση 2γ του άρθρου 83 .

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.