Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Διατάξεις υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου


Recommended Posts

Δηλαδή, όπως φαινεται και απο τα επισυναπτομενα από πάνω: Στην αδεια και στη συσταση είχα το γκαραζ και την αποθηκη. Ενώ σήμερα έχω το γκαραζ τροποποιημενο, 2 νεες αποθηκες, επεκταση του κλιμακοστασιου-χωλ, λεβητοστασιο, 2 γκαρσονιερες και 1 η.χ

 

1. Αρα αν κατάλαβα σωστά απο τα παραπάνω  που μου λέει ο dimitris GM φτιάχνω 3 φυλλα καταγραφης: ενα για το γκαραζ, ένα για την αποθήκη της αδείας και ενα τρίτο για τα κοινοχρηστα υπολογίζοντας τα αντ/χα ποσοστα υπέρβασης βάση των χιλιοστων της συστασης. Σωστά?? π.χ ενα φυλλο για την αποθηκη της αδειας η οποία εγινε τμήμα μιας γκαρσονιερας, τμήμα μιας δευτερης γκαρσονιερας, η/χ, τμημα λεβητοστασίου και  τμήμα του διαδρομου-χωλ όπου το ποσοστο υπερβασης δομησης βγαινει βάση των χιλιοστων της αποθήκης 131,76/1000

α) Ομως στο φύλλο καταγραφης των κοινοχρήστων οπου μπαινουν οι χώροι που ξεμπαζωθηκαν και έγιναν γκαρσονιέρα, 2 νέες αποθηκες και τμημα του διαδρόμου-χωλ πως υπολογιζεται το ποσοστο υπερβασης δόμησης, αφου εδώ δεν έχω χιλιοστά???.

 

2. Δεν είναι σωστή λύση να φτιάξω ενα φύλλο καταγραφής για καθέ νέο χώρο της υφιστάμενης κατάστασης?

Σε κάποιες περιπτώσεις δε θα μπορω να υπολογισω το ποσοστό υπέρβασης δόμησης αφου θα αποτελουνται απο διαφορετικα κομμάτια διαφορετικών χιλιοστών.

π.χ μια γκαρσονιερα που έχει δημιουργηθει είναι 25 τ.μ της υπογειας αποθήκης που υπήρχε στην άδεια ενωμένο με 8,5 τ.μ του γκαραζ που υπήρχε στην άδεια που έχουν διαφορετικά χιλιοστά βάση σύστασης.

α) Εκτος βέβαια αν γίνεται να τη χωρισω σε 2 φ.κ., ενα για τα 25 τ.μ που ηταν αποθηκη και ενα για τα 8,5 που ηταν γκαραζ

 

Με απασχολεί ποιος είναι σωστός και πρακτικότερος τρόπος για μετά όταν προχωρήσουν σε μια τροποίηση της σύστασης και φυσικά πως υπολογίζω τα ποσοστα υπερβασης δόμησης των ξεμπαζωμένων χώρων που δεν αντιστοιχούν σε χιλιοστα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας. Σε υπόγειο βάσει εγκεκριμένου σχεδίου αδείας υπάρχει κοινόχρηστο λεβητοστάσιο και διάδρομος αλλά και τρεις μεγάλες αποθήκες. Στα συμβόλαια αλλά και στην πράξη κατασκευάστηκαν τέσσερις πιο μικρές αποθήκες με διαφορετική διάταξη και δόθηκαν στους τέσσερις συνιδιοκτήτες της οικοδομής. Καλούμαι  να δώσω βεβαίωση για τη μία αποθήκη που ενοείται πως πρέπει να προηγηθεί τακτοποίηση (διαφορετική διαμερισμάτωση καθώς μεταβλήθηκαν οι οριζόντιες ιδιοκτησίες). Το θέμα μου είναι μία δήλωση με αποτύπωση για όλο το υπόγειο με διαφορετική διαμερισμάτωση? και αν ναι σε ποιου το όνομα? στου ενδιαφερόμενου ή σε όλους? Ή τέσσερις δηλώσεις? έχω την κάλυψη όσο αφορά τις συνεναίσεις ότι οι αποθήκες περιγράφονται στην πράξη οριζόντιας ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Στο όνομα του ενδιαφερομένου δηλ. του πελάτη σου.

Βέβαια επειδή η διαμερισμάτωση αφορά όροφο , μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αναφορά στην  συγκεκριμέμη δήλωση και απο τους άλλους τρείς.

Link to comment
Share on other sites

Αρα μια δηλωση στο ονομα του πελατη μου και αναφορα των υπολοιπων στην τεχνικη εκθεση με τα χιλιοστά τους?

Αρα μια δηλωση στο ονομα του πελατη μου και αναφορα των υπολοιπων στην τεχνικη εκθεση με τα χιλιοστά τους?

Ή καλυτερα σε όλων το ονομα η δηλωση αναλογα τα χιλιοστα τους ωστε το αθροισμα των ποσοστων να βγαζει 100% ?

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους θα επέλεγα τον 2ο τρόπο που γράφεις.

Άλλωστε στο κουμπάκι που υπάρχει ο αιτών θα τικάρεις ούτως η άλλως τον πελάτη σου.

Γιατί όχι να μοιραστούν και τα έξοδα.

Θα το χρειαστούν όλοι κάποια στιγμή .

Και οι δύο τρόποι πάντως νομίζω ότι στέκονται.

Link to comment
Share on other sites

Στις επιλογές 1. (β), (γ), (δ) και (ε) του Παραρτήματος Α, σχετικά με τα συνολικά τμ της υπέρβασης δόμησης όταν δεν υφίσταται οικοδομική άδεια στο γήπεδο, αν υπάρχει αυθαίρετος υπόγειος όροφος  εντός του περιγράμματος του ισογείου του κτιρίου, ο οποίος σύμφωνα με ΓΟΚ και ΝΟΚ δεν μετράει στη δόμηση, συνυπολογίζετε και τα τμ του υπόγειου αυτού χώρου για να υπολογίσετε τα συνολικά τμ της υπέρβασης δόμησης του κτιρίου ή μπορούν πιστεύετε να αφαιρεθούν?

Link to comment
Share on other sites

Για το ερώτημα στο #186, το μόνο που θα μπορούσαμε ίσως να χρησιμοποιήσουμε είναι το 5 του Παραρτήματος Α που αφορά τους συντελεστές υπέρβασης δόμησης:

 

Αφορά σε επιφάνειες με κύρια χρήση, που δεν καλύπτονται από από οικοδομική άδεια

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.