Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 098 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόκτητο ή κοινόχρηστο χώρο


Recommended Posts

Kαλησπέρα, έχω Ο.Ι. η οποία έχει επεκταθεί προς στον κοινόχρηστο διάδρομο της οικοδομής κατά 2 τ.μ. , για την τακτοποίηση αυτών χρειάζομαι την συναίνεση του 51%  ή χρησιμοποιώντας  το άρθρο 98 παραγ. 9, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4643/19, μπορώ να το αποφύγω ;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

αυτο

"χρησιμοποιώντας  το άρθρο 98 παραγ. 9 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4643/19 μπορώ να το αποφύγω ?  "

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Παράκληση όπως, πρωτίστως να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης ότι, μεταβίβαση στο διαμέρισμά του δεν μπορεί να κάνει, αν δεν τροποποιηθεί η ΣΟΙ με τη σύμφωνη γνώμη του 100% των συνιδιοκτητών του ακινήτου....

Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, dimitris GM said:

αυτο δεν ξερω απο πού βγαινει

"Στο Δ όροφο έχει  τμήμα το οποίο  στην αδεια   υπολογιζεται  και αθροιζεται στον ακάλυπτο χώρο είναι σαν εσοχή"

Διαβασε το συμβολαιο. Συνηθως γραφει οτι "η εσοχη ανηκει στην αποκλειστικη χρηση του ιδιοκτητη ", αρα πας με αυτο.

Αν δεν το γραφει, τακτοποιείς  ως ιδιοχρησιμοποιών με το 98/9

 

Για την μεταβιβαση, θα περιμενεις να συμφωνησουν οι νομικοι...

[συμβολαιογραφοι/υποθηκοφυλακες/νομικοι συμβουλοι υπουργειου καιλοιπαιδυναμεις]

αν μπορει να γινει με απλη αναφορα στην "χρηση" απο τον εναν

ή εάν θα πρεπει να ενημερωθουν 30 ακομα μεριδες των λοιπων συνιδιοκτητων, μετα απο τροποποιηση της συστασης.

Αυτοι που θα επεξεργασθουν το αρθρο 98 της διαβούλευσης  εχουν ήδη στα χερια τους  για  αυτό,  περι τις 30 παρατηρησεις.

Αν τις διαβασουν - κι αν τις καταλαβουν - κατι θα γινει.

Αλλοιώς θα εχουμε "μία απο τα ίδια"

Συγνώμη αν σας κουραζω  αλλά δεν μπορώ να βγάλω ακρη έχουν εκδοθει δύο άδειες και στο μεσοδιάστημα άλλαξαν οι οροι δόμησης μιλάμε για 1974 /1976 υπολόγιζει  τον υποχρεωτικ ακάλυπτο που ως επιτρεπόμενος  ήταν μικρότερος στην αρχική άδεια   και κατα την  προσθήκη αυξηθηκε , στον υπολογισμο  του υποχρεωτικου ακαλυπτου αθροιζει αυτο το τμήμα  που εναι βεραντα της οριζοντιου (σαν εσοχη). χρησιμοιείται μονο απο την οριζοντία δεν μπορει κανεις να πάει εκεί  δεν αναφέρει κατι στη σύσταση  στα σχέδια της σύστασης το αναφέρει βεράντα αλλα κάνει και τους υπολογιαμούς της καλυψης,Το 51% της συναινεσης το εχω .

Link to comment
Share on other sites

Ο κοινόχρηστος διάδρομος  δεν έχει προσμετρήσει στον Σ.Δ. του οικοπέδου, εάν ναι γιατί υπέρβαση δόμησης; Ιδιοκτησιακό είναι το θέμα από την στιγμή που έχει προσμετρήσει.

Link to comment
Share on other sites

Διότι δεν έχει "προσμετρήσει" στην ΟΙ η οποία ρυθμίζεται, αλλά στους κοινόχρηστους χώρους του "συνολικού" ακινήτου.... Δηλαδή, το πρόστιμο που οφείλει να πληρώσει η ΟΙ για την αυθαιρεσία που έκανε, υπολογίζεται ως ΥΔΚΧ κ.λπ.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

<<Διότι δεν έχει "προσμετρήσει" στην ΟΙ η οποία ρυθμίζεται, αλλά στους κοινόχρηστους χώρους του "συνολικού" ακινήτου>>  'Αρα έχει μετρήσει στο σ.δ. του συνολικού ακινήτου κατά την έκδοση οικοδομικής άδειας οπότε γιατί να είναι αυθαίρετο.Και η επέκταση του διαμερίσματος προς τον κοινόχρηστο χώρο του οικοπέδου με ΥΔΚΧ και ΥΚ εάν ήταν ισόγειο και σε περίπτωση σε όροφου  μόνο με ΥΔΚΧ  δεν θα υπολογιζόταν, οπότε ένας χώρος που έχει προσμετρήσει στο ΣΔ και   ένας που δεν έχει προσμετρήσει καθόλου η αντιμετώπιση είναι η ίδια.Κάτι δεν μου αρέσει.Ιάσονα σε αρκετές περιπτώσεις μου έχεις δόσει λύσεις στα 10 χρόνια των αυθαιρέτων και σε ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα, έχω Ο.Ι. ισόγειο η οποία έχει επεκταθεί προς στην είσοδο της οικοδομής κατά 4τ.μ. από την κατασκευή  , 1.για.τακτοποίηση χρησιμοποιώντας  το άρθρο 98 παραγ. 9, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4643/19, μπορώ να αποφύγω συναίνεση?

2. Αυτό αλλάζει με το νέο νομοσχεδιο και θέλεις 51% ή λάθος κατάλαβα που λέει εδώ

https://www.b2green.gr/el/post/83288/i-lysi-tou-ypen-gia-tin-taktopoiisi-koinochriston-choron-exafanismenon-synidioktiton

 

3. Σε εκτός σχεδίου με 3 συνιδιοκτήτες που επί 40 χρόνια είναι χωρισμένες οι ιδιοκτησίες (μάντρες, συρματόπλεγμα κλπ), ο ένας δεν έχει κτίσει. Δεν έχει γίνει όμως ποτέ κάθετη ούτε αναφορά αποκλειστικής χρήσης σε συμβόλαιο. Απλά οι αρχικοί 3 πριν πεθάνουν είχαν υπογράψει ιδιωτικά πάνω σε ένα τοπογραφικό πως το χωρίζουν. Στον έναν είχε γίνει και καταγγελία είχε πληρώσει και κάποιο πρόστιμο και είχε γίνει και δικαστήριο για αυθαίρετες εργασίες όπου απέδειξε ότι τις είχε πριν το 83 κάνει. Ο κληρονόμος του μπορεί να τακτοποιήσει χωρίς συναίνεση?

Link to comment
Share on other sites

- Σήμερα πας με το 98/9 χωρις συναινεση.

[κανεις δεν ξερει πώς θα ψηφισθει η  ακατανοητη τροποποιηση της διαβουλευσης που ξαναφερνει το 51%......και  άννν  ψηφισθει...]

- Αφου το "χωρισαν" πριν 40 χρονια, εστω και με ιδιωτικα χαρτια, θα πρεπει να γραφουν στα Ε9  τα "αυτοτελη" τμηματα

και να ισχυριζεται καθε ενας "χρησικτησια"

Και στο κτηματολογιο να εχουν γραψει, καθε ενας, ενα ολοκληρο, εκ χρησικτησιας..

Βλεπεις τα χαρτια τους

και τα λεμε

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

1.Πάντως όπως είναι στη διαβούλευση ξαναφέρνει το 51% πίσω?

2. όχι στο κτηματολόγιο κατέθεσαν αυτο που λέει το συμβολαιο (ποσοστό επί του μεγαλύτερο), απλά στο σκαρίφημα και στίς παρατηρήσεις αναφέρθηκε η κατοχή του τμήματος αυτο που με ενδιαφέρει του συγγενή μου, επι 40 χρόνια. Το ότι έγινε καταγγελία και η καταγγελία έγινε μόνο πρός το άτομο που είχε το σπίτι, μόνο σε αυτόν έστειλε η αστυνομία και η πολεοδομία, και μόνο αυτός πλήρωσε για το δικό του , δεν του δίνει δικαίωμα να κάνει τακτοποίηση του δικού του?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.