Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 098 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόκτητο ή κοινόχρηστο χώρο


Recommended Posts

11 ώρες πριν, koudoulis said:

1 απο αυτες ( που δεν αντιστοιχει σε καποια απο τις 4 νομιμες) αντιστοιχει στο διαμερισμα. Πως την τακτοποιώ ? με διαφορετικη χωροθετηση θεσης σταθμευσης? δεν με καλυπτει . με τμ ? με αναλυτικο προυπολογισμο για την διαστρωση επι της υποχρεωτικης φυτευσης στον κοινοχρηστο ακαλυπτο. Θελει συναινεση συνιδιοκτητων? δεν αποτελει επέκταση ΟΙ σε κοινοχρηστο αλλα παρακολουθημα αυτής.

Αυτό είναι και το πιό σοβαρό θέμα! Θέλει απαραιτήτως και τη σύμφωνη άποψη όλων των συνιδιοκτητών, καθότι η "δική σου" ΘΣ δεν υπάρχει εκεί που υφίσταται ως ΘΣ στο σχέδιο της σύστασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να "μπλοκάρεται" η εγγραφή εμπράγματου δικαιώματος στην ΟΙ (διαμέρισμα)!!! Προσοχή μονομερώς δεν μπορείς να καταφέρεις απολύτως τίποτα (οι όποιες "μετακινήσεις" κ.λπ. έγιναν σε κοινόχρηστο ακάλυπτο χώρο του ακινήτου.... Όταν "ορίζεται" μια ΘΣ, ορίζεται και ως "οντότητα" και ως απολύτως συγκεκριμένη θέση επί του οικοπέδου. Κατά πάσα πιθανότητα δε, μόνο 4 ΘΣ θα φαίνονται στην ΟΑ, μάλλον επίσης 4 ΘΣ θα φαίνονται στη σύσταση κ.λπ. και βεβαίως θα υπάρχουν 14 στην πραγματικότητα... Έχει πολύ δρόμο μπροστά της αυτή η "βαλίτσα"...... Σου συνιστώ να εξασφαλίσεις την όποια αμοιβή σου ό,τι κι αν γίνει......

 

Link to comment
Share on other sites

Λογικά για να την έδωσαν ως παρακολούθημα στο διαμέρισμα θα φαίνεται/περιγράφεται στη σύσταση ΟΙ . Οπότε ελέγχεις άμεσα τα σχέδια της σύστασης 

Link to comment
Share on other sites

να συμπληρωσω οτι

η διαφορετικη χωροθετηση ΘΣΑ, εχει σχεση με τις   υποχρεωτικες θεσεις του 1221,  που ειναι στην αδεια και ειναι μεταγεγραμμενες.

Οι υπολοιπες που δημιουργηθηκαν "εξ ιδιωτικης  πρωτοβουλιας"

εχουν οριοθετηθει σε καποιον κανονισμο, ή σε συμβολαια,  αλλά η τυχον διαφορετικη θεση τους δεν ειναι "αυθαιρεσια"

αποτελει "ιδιωτικη διαφορα"

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πυλωτή πολυκατοικίας που έκλεισε και έγινε κλειστή είσοδος

-χωρίς παράθυρα- τη περνάω σαν κύριο χώρο ή μειωμένου συντελεστή;

 

Ευχαριστώ για όποια απάντηση....

Link to comment
Share on other sites

Έχεις κάπου ισόγειο βοηθητικό χώρο έως 50 τμ;

Αν ναι, τότε περίμενε την τροποποίηση του νόμου να εκδοθεί το ΦΕΚ. Εκεί προβλέπεται μείωση.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς. Θα υπολογιστεί το πρόστιμο χωρίς μειωτικό συντελεστή.

Από την έναρξη ισχύος του Ν. 4495 οι περιπτώσεις που λαμβάνουν μειωτικό είναι συγκεκριμένες (υπόγειο, πατάρι, σοφίτα) υπό τις προϋποθέσεις που τίθενται. Στο προς έκδοση ΦΕΚ αναμένουμε και την παλιά διάταξη της άλλοτε τροποποίησης ν. 4178 για μειωτικό σε ισόγειους ΄χώρους βοηθητικής χρήσης επιφάνειας έως 50 τμ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ για βοήθεια σε περίπτωση πέργολας σε κοινόχρηστη πρασιά για την οποία αναφέρει ο κανονισμός της πολυκατοικίας ότι ο χώρος (της πρασιάς) μπροστά από τα καταστήματα μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά μόνο από τα καταστήματα μόνο για τοποθέτηση  τραπεζοκαθίσματων. Μπορεί να γίνει τακτοποίηση πέργκολας σε εστιατόριο η οποία είναι εκεί 25 χρόνια για να πωληθεί το μαγαζί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Μην ανοίγεις νέο θέμα χωρίς ουσιαστικό λόγο και πριν κάνεις αναζήτηση για την εύρεση θέματος με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε με το παρόν νήμα συζήτησης.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής προκειμένου να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα την γνώμη σας για το εξής:

Στην πρασιά κατοικίας που κτίστηκε με ΓΟΚ του 1973 έχει δημιουργηθεί ασκεπής θέση στάθμευσης, με κατασκευή δαπέδου σκυροδέματος . Χρειάζεται τακτοποίηση:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.