karanus Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 (edited) 10 ώρες πριν, cv_zouwoman said: Ευχαριστω συναδελφοι @ppanag Εχω εναν 8ψηφιο κωδικο δηλ Α/Α ..ΧΧΧΧΧΧΧΧ ΄δηλωση του Ν.4495/2017 και τον ΑΦΜ αυτού που την υπεβαλλε αλλα δεν βρισκω τιποτε στο portal ΤΕΕ.. Ο ηλεκτρονικός κωδικός της δήλωσης τι μορφη έχει? (sorry - δεν εχω ιδεα - ασχολουμαι με δημοσια εργα και αυτη ειναι συγγενικη υποθεση) Αυτόν τον αριθμό πρέπει να ξέρεις σε συνδυασμό με το αφμ , για να βρεις την δήλωση στο link που παρέθεσες. Edited December 14, 2019 by karanus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poli_na Posted December 18, 2019 Share Posted December 18, 2019 Καλησπέρα σας, Όταν κάνουμε βεβαίωση μηχανικού δεν πρεπει να ανεβάσουμε στο σύστημα και την ΥΔ του ιδιοκτήτη, στην περίπτωσή μου: "ΥΔ δομημένου χωρίς υπαγωγή στον ν. 4495"; Όμως για να γίνει αυτό πρεπει να επιλέξω τύπο στατικού ελέγχου. Είναι δυνατόν να ζητάει στατικό έλεγχο για μια απλή βεβαίωση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksteve Posted December 18, 2019 Share Posted December 18, 2019 Για βεβαίωση μηχανικού δεν ανεβάζουμε στο σύστημα ΥΔ ιδιοκτήτη, ούτε κάτι άλλο... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poli_na Posted December 18, 2019 Share Posted December 18, 2019 2 hours ago, ksteve said: Για βεβαίωση μηχανικού δεν ανεβάζουμε στο σύστημα ΥΔ ιδιοκτήτη, ούτε κάτι άλλο... Σύμφωνα με το άρθρο 83 του 4495 παράγραφοι 1 και 2, χρειάζεται και η ΥΔ ιδιοκτήτη. Οπότε το κρατάμε ως αρχείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Posted December 18, 2019 Share Posted December 18, 2019 Δεν αφορά στο μηχανικό η ΥΔ του ιδιοκτήτη, αλλά σε εκείνον ο οποίος καλείται να εγγράψει το εμπράγματο δικαίωμα επί του ακινήτου (συμβολαιογράφος). Αυτός οφείλει να τη ζητήσει, να την πάρει και να την κρατήσει στο αρχείο του κ.λπ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skyclad Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 Θέλω να γυρίσω μια περαιωμένη δήλωση σε οριστική υπαγωγή για να διορθώσω ένα σχέδιο. Δεν θα αλλάξει κάτι στα τ.μ. της παράβασης ούτε κάποιος άλλος συντελεστής. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το πρόστιμο λόγω επανυποβολής σε διαφορετική περίοδο έκπτωσης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 Κατά τη γνώμη μου δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Το πρόστιμο (σε όποιο σχήμα δόσεων ή εφάπαξ) καθορίστηκε από την υπαγωγή (μετά την πληρωμή του παραβόλου). Δεν θα επηρεαστεί από επιστροφή της δήλωσης σε προηγούμενο στάδιο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν αλλάζουν οι επιφάνειες ή συντελεστές (πχ κύρια κατοικία κλπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
skyclad Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 Ευχαριστω για την απαντηση. Μονο το υπομνημα της κατοψης θελω να αλλαξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 Αξίζει τον κόπο; Αποτελεί τόσο σοβαρό λάθος που το σχέδιο να μην διαβάζεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
skyclad Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 Απλα στα συνολικα τετραγωνικα της ο.ι. δεν ειχα αφαιρεσει 0.70τμ του φωταγωγου κ δημιουργειται μπερδεμα με ε9 κ συμβολαια οποτε ειπα να το διορθωσω. Το σχεδιο ειναι σωστο ....το πινακακι πρεπει να αλλαξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts