Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

κάτι πήρε το αυτί μου για παράταση μέχρι τουλάχιστον τις 15 του μήνα από παπαγαλάκια του υπουργείου....πάντως μην το δένετε διότι μιλάμε για ελληνικό κράτος.....

Link to comment
Share on other sites

Όλοι οι επιλαχόντες μπήκαν τελικά στο πρόγραμμα - Τα ονόματα

 

Στο παραπάνω άρθρο αναφέρει επίσης

 

Εξάλλου, όπως έχει γράψει η Greenagenda.gr, η κυβέρνηση αναζητεί πρόσθετα 100 – 120 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει και σε τρίτη συμπληρωματική διαδικασία – γέφυρα, ώστε να ικανοποιηθούν και οι τελευταίοι από τους «λιμνάζοντες» δικαιούχους, που είχαν υποβάλει αιτήσεις το 2013. Με δεδομένη την καθ’ οδόν απώλεια περίπου του 25% των αιτήσεων, καθώς αυτοί που τις υπέβαλαν μετάνιωσαν και δεν υλοποιούν δράσεις του προγράμματος, εκτιμάται ότι το 1ο «Εξοικονομώ» θα κλείσει με τη χρηματοδότηση 12.000 – 13.000 δικαιούχων από το παρελθόν.

 

Ξέρει κανείς κάτι?

Link to comment
Share on other sites

γιατι δεν τους βαζουν ολους στο παλιο το εξοικονομω να τους στειλουμε ολους στην τραπεζα να μη μας τα ζαλιζουν. Μηχανικοι ειμαστε ρεεεε. Μαζευουμε τα προικοχαρτα του καθενος... 1 ωρα για το ενεργειακο και μια βδομαδα για την αιτηση.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα,

για τις αντλίες θερμότητας η επιλεξιμότητα θα γίνει με βάση το max 55oC για το εξοικονομώ. OK δηλαδή θα επιλέξουμε το ns στους 35oC ή στους 55oC?

Στους 35oC σαφώς και η αποδιδόμενη ισχύς είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα στους 35oC να παίρνεις το μεγαλύτερο ποσοστό επιδότησης ενώ για την ίδια αντλία στους 55oC σε πηγαίνει στο αμέσος προηγούμενο ποσοστό επιδότησησης.

 

Οπότε εξετάζουμε το SEER και SCOP βάση του ns στους 35oC ή στους 55oC? Και επιλέγουμε την ονομαστική ισχύς της αντλίας στους 7oC-35oC?

 

Ποιος ο λόγος για την επιδότηση να σου λέει MAX 55οC την ώρα που στους 55oC σου μικραίνει η αποδιδόμενη ισχύς?

 

http://prntscr.com/ins5ke

Edited by jimevi13
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον οδηγό εντάσονται τα διαμερίσματα που ενοικιάζονται με βραχυχρόνια μίσθωση. Πως ενα τέτοιο διαμέρισμα θα είναι 1η κατοικία;

Υπονοεί ο οδηγός ότι μέσα στο έτος μπορεί να το έχεις π.χ. 3 μήνες το καλοκαίρι βραχυχρόνια μίσθωση και το χειμώνα 1η κατοικία μόνιμου ενοικιαστή; Από βραχυχρόνια 1η κατοικία των τουριστών αποκλείεται.

 

Επίσης αν ενα διαμέρισμα  το 2016 ήταν μισθωμένο από ιανουάριο εως Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη (αφού εφυγε ο ενοικιαστής) εμεινε μέσα ο ψιλος κύριος και συνεχίζει να μένει μέχρι σήμερα με δωρεαν παραχώρηση από τον επικαρπωτή. Μπορεί να το δηλώσει ο ψιλός κύριος στο εξοικονομώ;

Link to comment
Share on other sites

nikoskourtis,

Φαντάζομαι ένα διαμέρισμα που ενοικιάζεται με βραχυχρόνια μίσθωση πρέπει να δηλώνεται σαν κύρια κατοικία από κάποιον (ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή) για μερικούς μηνες.

Και τους υπόλοιπους μήνες γίνεται η βραχυχρόνια μίσθωση...

Στο 2ο ερώτημα σου για να το δηλώσει ο ψιλός κύριος πρέπει να φαίνεται στο Ε1 του πρώτη κατοικία έστω και για τους μηνες Σεπτεμβρη με Δεκέμβρη 2016.

Αν όχι ίσως να το τροποποιήσει τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα, θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας σε κάτι:


 


1.  Επιθεώρηση για Εξοικονομώ σε διαμέρισμα Α ορόφου (2όροφου κτιρίου), στο ισόγειο έχει ΜΘΧ αγροτική αποθήκη και στον Α όροφο 1 οροφοδιαμέρισμα το οποίο και θέλει να εντάξει στο Εξοικονομώ.


 


Βγάζω ΠΕΑ για Τμήμα κτιρίου - μονοκατοικία όπως ορίζεται στον οδηγό του προγράμματος αλλα η απορία είναι η εξής: Στην συνολική επιφάνεια βάζω και το κλιμακοστάσιο (εφόσον χρησιμοποιείται μόνο για το οροφοδιαμέρισμα) και στην ωφέλιμη βάζω τη θερμαινόμενη του διαμερίσματος? Θεωρώντας πως το κλ/σιο ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο δ/μα - μονοκατοικία.


 


2.  Δεύτερη περίπτωση: Οροφοδιαμέρισμα σε πολυκατοικία με τρεις ορόφους- ένα οροφοδιαμέρισμα στον καθένα. Βγάζω ΠΕΑ για ένα από τα τρία οροφοδιαμερίσματα ως τμήμα κτιρίου - πολυκατοικία. Το κλιμακοστάσιο του ορόφου θα υπολογίζεται στη συνολική επιφάνεια του δ/τος και όχι στην ωφέλιμη (όπως πριν) ή δε θα το υπολογίσω καθόλου και συνολική = ωφέλιμη επιφάνεια? (θεωρώντας ότι το κλ/σιο είναι κοινόχρηστο τμήμα της πολυκατοικίας μέσω του οποίου υπάρχει πρόσβαση προς το δώμα..?/)


 


Τα έχω καταλάβει σωστά ή τρικυμία?


 


Σας ευχαριστώ πολυ, καλημέρα!


Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.