Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (Άδεια Μικρής Κλίμακας) - Από Μάϊο 2020


Recommended Posts

Η κενή Α/Φ αναλογικά αντιστοιχεί σε Υ.Δ. ότι ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει εξασφαλίσει συναίνεση.

Αν ο ιδιοκτήτης προσκόμιζε μία Α/Φ με ψευδή/αλλοιωμένη βεβαίωση ημερομηνίας λήψης (εννοείται πως φαίνεται το κτίσμα) τότε δεν μπορείς να το ελέγξεις.

Δεν είπε κανείς ότι δεν ελέγχουμε το περιεχόμενο αυτών που μας προσκομίζουν. Δε μπορούμε να ελένξουμε το πως αποκτήθηκαν.

πχ αν σου φέρουν ενα πρακτικό γενικής συνέλευσης με συμμετοχή 100% των διαμερισμάτων και γνήσιο του διαχειριστή (σε περιοχή χωρίς κτηματολόγιο για να ξέρεις ποσοστά και ιδιοκτήτες) στην οποία όμως όλοι είναι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες δεν έχουν ιδέα, θεωρητικά είναι νομότυπο, αλλά ψευδές. Δε θα το χρησιμοποιούσες;

Edited by Gousgounis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για το τυπικό των δικαιολογητικών ΟΚ δεν θα ανεβάζαμε Χ+ δηλώσεις, αλλά θα μας έφερνε ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης τις υπογραφές των άλλων, ναι, μαζί με τη σύσταση, για να ελέγξουμε ποσοστό και μια ΥΔ δική του, ότι πήρε συναινέσεις, την οποία και θα ανεβάζαμε τελικά. (Παρεπιπτόντως τι δεν θυμάμαι σωστά; Όταν δεν υπάρχει καταστατικό δεν απαιτείται το 100%, εκτός αν ορίζεται αλλιώς από τον νόμο για την εκάστοτε εργασία;)

Για να μην παρεξηγηθώ, καταλαβαίνω το πνεύμα της τακτικής που προτείνετε, αλλά αντικειμενικά αν το δούμε μου φαίνεται μια ντρίμπλα με ημερομηνία λήξης, ειδικά αν δεν έχουμε ιδέα τις σχέσεις του ιδιοκτήτη με τους γείτονές του. Αν ωστόσο εμπειρικά θεωρείτε ότι αξίζει η εφαρμογή της (λαμβάνοντας δηλ. πάντα υπόψη και τις λεπτομέρειες της κάθε συγκεκριμένης υπόθεσης και ζυγίζοντας τα δεδομένα), τότε συμφωνώ ότι είναι καλή λύση.

@Gousgounis μου διέφυγε η τελευταία σου ανάρτηση. Ναι, τώρα καταλαβαίνω το σκεπτικό.

Edited by tettris
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, 

Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Αθήνα, ο πελάτης θέλει να βάλει εξωτερική θερμομόνωση στις όψεις του διαμερίσματός του. 

1. Θεωρείτε ότι απαιτείται συναίνεση από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας;

2. Χρειάζεται να συντάξω σχέδιο όψεων;

Ευχαριστώ, 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, 

Σε περίπτωση ημιυπογείου καταστήματος που έχει υπαχθεί στο Ν.4495/17 για αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατάστημα για έκδοση άδειας μικρής κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και συγκεκριμένα μεταφορά του w.c απαιτείται να γίνει μελέτη ύδρευσης - αποχέτευσης; Η οικοδομή είναι του 1975 και στο φάκελο της άδειας έχει μια διαγραμματική τομή υδραυλικών. 

ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση αδόμητου οικοπέδου, για εργασίες που δεν ορίζεται συγκεκριμένο ποσοστό συναίνεσης και δεν υπάρχει κανονισμός, πάμε αναγκαστικά με το 100%;

Link to comment
Share on other sites

 Τί εργασιες θα κανεις σε αδομητο;

υγ

προφανως, δεν υφισταται "κανονισμος"  εάν δεν  υπαρχουν κτισματα.

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

    Θελεις συναινεση των συνιδιοκτητων με το αρθρο 3/στ'

  Προφανως μπορεις να  επικαλεσθεις αμεση αναγκη προστασιας του γηπεδου,

οπότε μιλας με τον δικηγορο σου για  τις διαταξεις περι κοινωνιας

 

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους,

Μου έχει ανατεθεί η έκδοση ΕΕΔΜΚ για (ιζ) Εσωτερικές διαρρυθμίσεις - Εργασίες αλλαγής χρήσης και  (κζ) Λειτουργική συνένωση χώρων. Οι οριζόντιες που θα συνενωθούν ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο. Η αλλαγή χρήσης γίνεται από καταστήματα σε μια κλειστή θέση στάθμευσης. 

Σε προγενέστερο χρόνο, ο ιδιοκτήτης αιτήθηκε ενοποίηση της παροχής ρεύματος στη ΔΕΔΔΗΕ και όπως προκύπτει από έγγραφα που μου παρέδωσε (αίτηση, ΥΔΕ, απόδειξη πληρωμής, αλληλογραφία) η ενοποίηση έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν φαίνεται ακόμα στο πιο πρόσφατο Ε9 του.

Η ερώτηση μου είναι αν πρέπει να αναρτήσω  σχέδια που δείχνουν την υφιστάμενη ηλεκτρολογική κατάσταση στα ηλεκτρολογικά σχέδια που ζητούνται από το σύστημα για την έκδοση της προαναφερθείσας ΕΕΔΜΚ. Αν χρειάζεται, μπορώ να το κάνω σε συνεργασία με άλλο μηχανικό, αλλά έχω αμφιβολίες γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση στα ηλεκτρολογικά από τις εργασίες που προβλέπει η ΕΕΔΜΚ.

Το κτίριο που βρίσκονται οι οριζόντιες ιδιοκτησίες έχει άδεια του 1959 και στο φάκελο που παρέλαβα δεν βρήκα ηλεκτρολογική μελέτη.

Είναι η πρώτη ΕΕΔΜΚ που αναλαμβάνω και αν μου ξεφεύγει κάτι θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια/σχόλια/παρατηρήσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Σε περίπτωση έκδοσης άδειας μικρής κλίμακας (ιζ) για ανακαίνιση καταστήματος στο όνομα του μισθωτή (με εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη) τι γίνεται με ΑΜΟΕ κλπ. Μπορώ να του ετοιμάσω ΠΙΝ3 κλπ και να το διευθετήσει ο λογιστής του? Δε θα ήθελα να του ζητήσω κωδικούς taxis. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.