Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (Άδεια Μικρής Κλίμακας) - Από Μάϊο 2020


Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ, για τη βοήθεια. Από ότι κατάλαβα το ΣΑΥ και ΦΑΥ εξαρτάται από τις εργασίες που γίνονται (Π.Δ. 305/1996) δεν είναι όμως πάντα απαραίτητα. 

Ότι αφορά την υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, ξέρετε που μπορώ να βρω την πηγή; Πληροφοριακά για την επόμενη φορά;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τη λέξη «πηγή».
Εάν εννοείς πρότυπο βεβαίωσης, δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο.
Απλώς βεβαιώνεις ό,τι απαιτείται από την απόφαση για τα δικαιολογητικά, χωρίς περιττά λόγια.
Εάν ρωτάς για το δικαίωμα υπογραφής, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας.
Είναι αυτονόητο 100% και προκύπτει από τα δικαιώματα της ειδικότητάς σου.

Edited by Θείος Δίκης
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Έχω την εξής περίπτωση για την οποία θα ήθελα τη βοήθειά σας. 

Σε γήπεδο επιφάνειας 503,00τμ (και πρόσωπο σε κοινοτική οδό) υφίσταται 2όροφη οικοδομή. Η 1η ΟΑ το '83 αφορούσε 2όροφη οικοδομή με αδιαμόρφωτο ισόγειο κ κατοικία στον όροφο. Βάσει ΤΔ αδείας, το οικόπεδο ήταν τότε άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο και εντός οικισμού.

Το '90 βγήκε νέα άδεια για κατάστημα ισογείου. Τότε το οικόπεδο βάσει ΤΔ αδείας ήταν άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο και αυτή τη φορά εκτός ορίων οικισμού.

Σήμερα το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου και βάσει του ΤΔ του 2009 που επισυνάφθηκε σε Οριζόντια σύσταση, στην 651 ο μηχανικός αναφέρει το γήπεδο σαν μη αρτιο/ μη οικοδομήσιμο.

Η Ο.Ι. του ορόφου έχει ενταχθεί στο εξοικονομώ. Μου ζητήθηκε να βγάλω άδεια για θερμοπρόσοωη και αντλία.

Υποθέτω σωστά πως δεν μπορεί να βγει ΕΕΔΜΚ για τέτοιες εργασίες? Ή υπάρχει κάποια εξαίρεση για αυτά που κατά το παρελθόν έβγαλαν άδεια νόμιμα? Δεν πρόκειται για προσθήκλη ή κάτι τέτοιο. Λόγικα κάτι θα υπάρχει? Ή όχι?

Edited by Pavlos33
μείωση κενού στο τέλος του κειμένου-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Αν είναι εκτός σχεδίου τελικά το οικόπεδο-γήπεδο , τότε όλη η οικοδομή είναι αυθαίρετη , γιατί εκδόθηκε με ψευδή στοιχεία. Άρα δεν υπάρχει νόμιμη άδεια και φυσικά δεν εκδίδεται ΕΕΔΜΚ.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν βγήκε με ψευδή στοιχεία. Το οικόπεδο ήταν εντός σχεδίου κατά την έκδοση της αδείας και μεταγενέστερα τα όρια του οικισμού συρρικνώθηκαν και βρέθηκε εκτός. Ή άδεια δηλαδή είναι με νόμιμά στοιχεία.

 

Το ερώτημα τώρα είναι, ΕΕΔΜΚ για εργασίες όπως θερμοπρόσοψη και αντλία θέλουν αρτιότητητα/οικοδομησιμότητα γηπέδου? 

 

Link to comment
Share on other sites

Μας έχει απασχολήσει το θέμα εντόνως. Προσωπικά (όπως άλλωστε και πολλοί συνάδελφοι) δεν έχω καταλήξει με βεβαιότητα ότι επιτρέπεται έκδοση ΕΕΔΜΚ σε μη οικοδομήσιμο. Όμως, αν το δούμε πέρα από το κανονιστικό πλαίσιο, τι θα γίνει με χιλιάδες σπίτια που είτε χτίστηκαν σε μη άρτια μη οικοδομήσιμα γήπεδα ή αυτά έγιναν στην συνέχεια μη οικοδομήσιμα λόγω αλλαγής πολεοδομικού καθεστώτος. Θεωρώ ότι μια σωστή και λογική σκέψη είναι να επιτρέπονται εργασίες που αφορούν την υγιεινή και χρήση, δηλαδή να μπορεί ένα κτίριο να παραμένει κατοικήσιμο παρέχοντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους ενοίκους του και να μην επιτρέπονται εργασίες που αφορούν προσθήκη. Για παράδειγμα θα πρέπει να είναι επιτρεπτή η εργασία χρωματισμών με χρήση ικριωμάτων, είτε η αντικατάσταση κουφωμάτων στα ίδια-υφιστάμενα ανοίγματα κλπ. 

  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Στο ίδιο πνεύμα θα πρέπει να επιτρέπεται και η ενεργειακή αναβάθμιση η οποία μάλιστα εντάσσεται στο πλαίσιο κοινοτικής οδηγίας από παλαιότερα. Αντίστοιχα εξάλλου με τα ρυμοτομούμενα τμήματα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχει ανακληθεί καμία άδεια; - Όχι.

Το κτίριο είναι νομίμως υφιστάμενο κατα την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’); -Ναι.

Το διαμέρισμα (οριζόντια) ταυτίζεται με τη εκδοθείσα οικοδομική άδεια; -Ναι.

Το ακίνητο εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις της παραγράφου α εδαφίου ββ του άρθρου 1 της Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174 ; - Όχι.

Ορίστε ο έλεγχος νομιμότητάς που προβλέπεται να γίνει.

Έγκριση εργασιών εκδίδεις, όταν έρθει η ώρα να βγάλεις οικοδομική άδεια τότε θα σε απασχολήσει η αρτιότητα. Δεν καλείσαι κάπου να υπογράψεις δήλωση Ν.651.

Edited by Gousgounis
  • Like 2
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να προσθέσω με τη σειρά μου ότι ύστερα από επικοινωνία με την αρμόδια Πολεοδομία μου επιβεβαιώθηκε ότι μπορώ να γίνουν οποιεσδήποτε εργασίες απαιτούν άδεια μικρής κλίμακας. Δηλαδή ΕΕΔΜΚ μπορεί να εκδοθεί. Κανονική άδεια μόνο δεν μπορεί.  Όπως δηλαδή αναφέρατε παραπάνω!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι στη συζήτηση ναζητήσω τη βοήθειά σας στο εξής:

Για ΕΕΔΜΚ Ο.Ι. που αφορά μεταξύ άλλων και άνοιγμα παραθύρου στην όψη κτιρίου, βλέπω στα ειδικά δικαιολογητικά ότι απαιτούνται οι όψεις του κτιρίου. Είναι δυνατόν σε οικοδομή με οριζόντιες ιδιοκτησίες να πρέπει να συνταχθούν όλες οι όψεις του κτιρίου (για όλους τους ορόφους) για την ΕΕΔΜΚ της ΟΙ του ιδιοκτήτη μου?

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των εγκεκριμένων σχεδίων, υπάρχει μόνο μια όψη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.