Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

συνάδελφοι τα φώτα σας,

σε ΗΤΚ που ξεκινάω κάνω αναζήτηση και βρίσκω υπάρχουσα καταχώρηση με κατάσταση οικοπέδου "Υποβλήθηκε" (δηλ. όχι με οριστικοποιημένες ιδιοκτησίες). Κάνω κ εγώ καινούρια καταχώρηση οικοπέδου ή με κάποιο τρόπο που δεν μπορώ να εντοπίσω επεξεργάζομαι το δικό του οικόπεδο?

Link to comment
Share on other sites

dimitris GM σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Το πρόβλημα λύθηκε.

Ψάχνω τόσες ώρες στο manual που είναι αναρτημένο στο ΤΕΕ και δε το βρίσκω. 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ακόμα καθόλου με την ΗΤΚ, μήπως ξέρει κάποιος να μου πει αν στις άδειες μικρής κλίμακας με υφιστάμενο κτίσμα απαιτείται σήμερα πριν την έκδοσή τους η σύνταξη ΗΤΚ, κι αν ναι σε περίπτωση που στο ακίνητο υπάρχει δήλωση ρύθμισης αυθαίρετων χώρων με το Ν.4495/2017 σε τι φάση θα πρέπει να είναι η δήλωση για να εκδοθεί η ΗΤΚ? Η δήλωση του 4495 του ακινήτου του πελάτη μου είναι σε φάση Υπαγωγή και πληρωμής δόσεων, αφού λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο εφάπαξ και να προχωρήσει στις επόμενες φάσεις. Θα μπορούσε να εκδοθεί ΗΤΚ και στη συνέχεια η μικρής κλίμακας άδεια για αλλαγή κουφώματος σε όψη της οικοδομής αν παραμείνει η δήλωση του 4495 σε αυτή τη φάση? Αν όχι θα μπορούσε να πληρωθεί τουλάχιστον το 30% του προστίμου και να προχωρήσει η ΗΤΚ και η άδεια μικρής κλίμακας με την δήλωση του 4495 σε οριστική υπαγωγή και με την υποχρέωση υποβολής μελέτης στατικής επάρκειας εντός πενταετίας σε εκκρεμότητα? Ή πρέπει οι  δηλώσεις του 4495 να είναι απαραίτητα περαιωμένες για να εκδοθούν η ΗΤΚ και η άδεια μικρής κλίμακας?

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα θα ήθελα να ρωτήσω που καταχωρούνται οι αναθεωρήσεις των αδεών στο τμήμα που αναγράφονται οι πράξεις δεν ανφέρει αναθεώρηση ή ενημερωση

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως εφόσον υπάρχει ή θα πρέπει να γίνει ρύθμιση αυθαιρέτων πρώτα πρέπει να ρυθμιστούν τα αυθαίρετα και μετά να γίνει η ΗΤΚ.

Link to comment
Share on other sites

Υποχρεούμαστε στο τοπογραφικό να έχουμε κάποια δήλωση (ή στη δήλωση μηχανικού) ότι έχει γίνει η ΗΤΚ με τον α/α της; Όπως είναι πχ. στην ηλεκτρονική υποβολή των διαγραμμάτων;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας στο παρακάτω: Αν σε ένα οικόπεδο, το οποίο είναι αδιαίρετη ιδιοκτησία και δεν έχει συστάσεις κάθετων/οριζόντιων ιδιοκτησιών, υφίστανται περισσότερα του ενός κτίσματα, η ταυτότητα πρέπει να γίνει στο σύνολό τους σωστά; Δεν μπορεί να γίνει μόνο για το ένα από αυτά. Με προβληματίζει ο τίτλος του αποσπάσματος που λέει "κτιρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας".

Link to comment
Share on other sites

λογικά, ετσι πρεπει να γινεται, διοτι,

αφου δεν εχει γινει συσταση ΟΙ, τοτε δεν εχεις ξεχωριστες ΟΙ ή καθετες, αλλά ενα συνολο κτισματων.

 Και, μην ανησυχείς..

αυριο - μερα που ειναι - θα ανακοινωθουν  εγκυκλιοι με  αναλυτικες οδηγιες  ...λεμε τωρσ....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.