EL111 Posted July 15, 2021 Posted July 15, 2021 (edited) πως γίνεται αυτή η εξουσιοδότηση?? υπάρχει ειδικό εντυπο? Edited May 24, 2022 by Pavlos33
stek Posted July 15, 2021 Posted July 15, 2021 Αν έχω καταλάβει σωστά, συμπληρώνει ο ιδιοκτήτης μία υπεύθυνη δήλωση ανάθεσης σε μηχανικό, αντίστοιχη αυτής που συμπληρώνει για τις υπαγωγές στον Ν.4495/17
stek Posted July 15, 2021 Posted July 15, 2021 Παράθεση εγώ, ο ____________________________ συνιδιοκτήτης του ακινήτου _______________________ επί της οδού _______________________ , ΤΚ _________, Περιοχή __________________, Δήμου _______________________ ,με ποσοστό και είδος ιδιοκτησίας ______% Πλήρης Κυριότητα, εξουσιοδοτώ τον/την _________________ _________________ του _________________ με ειδικότητα _________________ ΜΗΧΑΝΙΚΟ με ΑΜ ΤΕΕ __________ για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την συμπλήρωση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΤΙΡΙΟΥ και έκδοση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ για την προαναφερόμενη ιδιοκτησία, όπως αυτές περιγράφονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ του Ν.4495/2017 ΦΕΚ 167Α/3-11-2017 . 4 8 3
maranti Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 (edited) Η εξουσιοδότηση μπορεί να είναι μια και να αφορά ένα ολόκληρο ακίνητο με Ο.Α.; π.χ. 2 διαμερίσματα , 2 αποθήκες και 2 Θ. στάθμευσης; Δηλαδή να μην συμπληρωθούν 6 εξουσιοδοτήσεις; Edited July 16, 2021 by maranti
Arche Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 η γνώμη μου είναι ναι, αν τα ακίνητα είναι όλα αυτά ενός ιδιοκτήτη θα μπορούσε όπως το παράδειγμα παραπάνω να συμπληρωθεί μια εξουσιοδότηση και να μπαίνει στο σύστημα τόσες φορές όσες θα χρειαστεί. Η γνώμη μου δεν είναι απαραίτητο ότι είναι σωστή, οπότε μπορείς να περιμένεις να σου πει και κάποιος άλλος.
ΚΑΝΑ Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 (edited) η συμπλήρωση Η.Τ.Κ γίνεται είτε ανά κτίριο είτε ανά αυτοτελή Επισήμανση: Σε περίπτωση που το σύνολο του καταχωρισμένου οικοπέδου/γηπέδου, αποτελεί ενιαία αδιαίρετη ιδιοκτησία , καταχωρίζεται μια ιδιοκτησία, ανεξαρτήτως ύπαρξης και αριθμού κτισμάτων σε αυτό. Εφόσον στο οικόπεδο/γήπεδο υφίσταται σύσταση οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας, η καταχώριση γίνεται ανά αυτοτελή διηρημένη ιδιοκτησία . Ξεχωριστή καταχώριση γίνεται για το σύνολο των κοινοχρήστων χώρων του οικοπέδου ή γηπέδου. Επομένως εννοείται ότι μπορείς να έχεις μια ΓΕΝΙΚΗ εξουσιοδότηση που να περιλαμβάνει όλες τις Ο.Ι ενός ιδιοκτήτη π.χ με 10 Ο.Ι και όχι 10 εξουσιοδοτήσεις Edited July 16, 2021 by ΚΑΝΑ
Arche Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν ήθελε να συμπληρώσει 10 εξουσιοδοτήσεις δεν θα μπορούσε να συμπληρώσει 10.
ΚΑΝΑ Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 πολύ σωστά Arche! αλλά αν όμως χρειάζονται 100 ίσως θα πρέπει να το σκεφτούμε λίγο παραπάνω 2 1 1
Recommended Posts