Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρωτοβουλία Μηχανικών για παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών για Ν.4178/2013


Didonis

Recommended Posts

6 λεπτά πριν, GEORGE MICHEAL said:

Να ρωτήσω κάτι μπορεί να είναι και χαζό ? Όταν γράφουν στην προθεσμία για τις δηλώσεις του Ν 4178 / 2013 που δεν μεταφέρονται στον Ν 4495 / 2017 εννοεί που δεν θέλουμε να μεταφέρουμε ή αυτές που είναι κατηγορία 5 και δεν μεταφέρονται ? Δηλαδή η απορία μου είναι μπορούμε να μεταφέρουμε δήλωση Ν 4178 κατηγορία 5 στον Ν 4495 ή δεν γίνετιαι πλεον μετά το τέλος της κατηγορίας 5 για τον Ν 4495 ? έχει κάνει κάποιος αίτηση τέτοια για μεταφορά , γιατί κάπου διάβασα στο φόρουμ ότι δεν γίνεται και για αυτές τις δηλώσεις (2 είναι που δεν έχω πλήρως έτοιμες ) έχω άγχος   σήμερα ...έ

μέσω ταυτότητας θα γίνει μάλλον... αλλά δε χρειάζεται και άγχος ότι δε προλαβουμε μετά συμπληρωματικό στις 30 μερες που είπαν αν κληρωθουμε στο τσίρκο που στήσανε ...(εχω να κλείσω 5 σημερα και δεν είναι και σε καλό στάδιο😅

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 155
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

7 λεπτά πριν, Didonis said:

Οχι ως είναι τώρα η κατάσταση, διότι δεν το ελέγχει με βάση την ημερομηνία που κατατέθηκε το παράβολο αλλά την ημερομηνία μεταφοράς.

Θα μπορούσαμε και εκεί να ζητήσουμε να μεταφέρονται στον Ν 4495 / 2017 Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει να μην γίνεται .... Δεν είναι ουσιαστικά νέα υποβολή εκτός αν θέλουν να μας πάνε για άγχος σε ΜΕΘ 

 

ΥΣ αυτό με την ταυτότητα το σκέφτηκα επίσης , αν δεν προλάβω κάποιον ή ξεχάσω κάποιον 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Κατόπιν επικοινωνίας με δημοσιογράφο του χώρου, σας μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη τα εξης: 

"Κυκλοφορεί η πληροφορια για παράταση μέχρι τέλος του έτους, αλλά χωρίς κάποια επίσημη επιβεβαίωση. Είναι αρκετα πιθανό να μην έχουμε νέα από το ΥΠΕΝ σήμερα" 

Κατά τα άλλα, τα τοπικά ΤΕΕ πλην των δύο που ενημέρωσαν τα μέλη τους καθώς και η ΕΕΤΕΜ δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα. 

Link to comment
Share on other sites

13 λεπτά πριν, GriGaS said:

Είναι αρκετα πιθανό να μην έχουμε νέα από το ΥΠΕΝ σήμερα

Δηλαδή ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει, όπως λέει και η παροιμία.

Αχ αυτοί οι δημοσιογράφοι !!! 😊

Link to comment
Share on other sites

Και από  το  ΤΕΕ μου είπαν  ότι  φημολογείται  παράταση χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο. Οπότε αντιμετωπίζουν την αυριανή ημέρα ως λήξη των δικαιολογητικών. 

Ισως οι  μηχανικοί των Περιφερειακών τμημάτων   που έχουν λάβει τα σχετικά email με τις διαβεβαιώσεις για παράταση, γνωρίζουν περισσότερα.

 

 

Edited by feim
Link to comment
Share on other sites

43 λεπτά πριν, feim said:

... το  ΤΕΕ μου είπαν  ότι  φημολογείται  παράταση ...

στο τέλος θα λέμε πάλι καλά που μαθαίνουμε τάσεις απο τις φήμες....

την προηγούμενη βδομάδα οι φήμες ήταν.... δεν έχουμε αιτήματα αρά βράστους...

τώρα έχουμε φήμη ότι κάτι θα γίνει....

 

Αν δεν ήταν τραγωδία θα ήταν μια καταπληκτική κωμωδία .....

ο Αριστοφάνης θα έκανε πρώτο σουξέ 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

να κάνω μια χαζή ερώτηση: αν δεν ανεβάσεις τα αρχεία εντός της προθεσμίας, τι γίνεται; Δηλαδή, ποιές είναι οι επιπτώσεις για την δήλωση, ακυρώνεται; Κλειδώνει και μένει εκκρεμής για πάντα;

Link to comment
Share on other sites

Σε   κανένα  από  τους  Ν.4014/11, ν.4178/13  και  Ν.4495/17 , δεν  έχω  δει  σχετική  αναφορά  στις  κυρώσεις  και  στις  συνέπειες  αν  δεν  υποβληθούν  όλα  τα  δικαιολογητικά  ¨η  αν  δεν  υποβληθούν  μέσα  στις  προθεσμίες  που  ορίζουν. Πάντως  στην    πρόσφατη  απόφαση   (ΦΕΚ 6769 Β / 31.12.2021), περί    δειγματοληπτικού  ελέγχου   των  δηλώσεων ,  προβλέπεται  ότι   αν  ο  έλεγχος    της  πληρότητας   και  της  υποβολής    όλων  των  δικαιολογητικών   καταδείξει   ελλείψεις,   καλείται   ο  διαχειριστής  εντός  30  ημερών   να  προβεί   σε  συμπλήρωση,  χωρίς  και  πάλι  να  προβλέπεται    κάποια  ποινή.

Συνάγω   από  τα παραπάνω  ότι   από  την  στιγμή  που  έχουν  εισπραχθεί  τα  αναμενόμενα   από  παράβολα  και πρόστιμα,   κάποια  στιγμή    με  την  ηλεκτρονική    ταυτότητα     θα  υπάρχει  η  δυνατότητα    ανάρτησης-συμπλήρωσης     των  δικαιολογητικών    που  από  παραδρομή  ¨η  λόγω  λήξης  της προθεσμίας   δεν  συντάχθηκαν  ¨η  δεν  αναρτήθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.