Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προ 55 κτίσμα και ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 187
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 17/4/2024 at 3:34 ΜΜ, Civil Gangster said:

Σε περίπτωση που δεν είναι ασκεπές αλλά δεν έχει κουφώματα τι γίνεται?

Από φορολογικής απόψεως (Ε9), «αν υπάρχει μερική έλλειψη στέγης ή άλλες ουσιώδεις βλάβες του κτίσματος, που το καθιστούν μη λειτουργικό, τότε αναγράφεται ως ημιτελές».

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στο οικόπεδο υφίσταται 2όροφο κτίσμα με υπόγειο προ του 55 και μια προσθήκη με Ο.Α. του 1967.

Δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες.

Η βεβαίωση στο πιστοποιητικό πληρότητας θα είναι για ρυθμισμένο ή για νόμιμο ακίνητο; ..(λόγω της Ο.Α 1967)

 

Link to comment
Share on other sites

Το ακίνητο θα πρέπει να ελεγχθεί με την Ο.Α του 1967 και τα εγκεκριμένα σχέδια που προσαρτώνται σε αυτή. Θα πρέπει (αν και λόγω παλαιότητας της άδειας μπορεί να μην αναγράφεται) να υπάρχει κάτοψη ισογείου που να αναγράφεται σε εγκεκριμένο σχέδιο ισογείου ως υφιστάμενο προ 55 ( τότε προ 1923). Η επιλογή για καθόλου αυθαιρεσίες είναι το νόμιμο και για προ 55 το "ρυθμισμένο" (βγάζει το έντυπο βεβαίωσης των εξαιρέσεων άρθρου 82). Οπότε με βάση τα παραπάνω, έλεγξε τι σχέδια έχεις, με ποια έκανες σύγκριση αυθαιρεσιών και τι θα επικαλεστείς.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@rgelena η άδεια είναι πράξη μόνο για την προσθήκη.
Για το παλαιό κτίσμα η πράξη είναι «προ 1955», και ας εκδόθηκε άδεια προσθήκης. 
Τύπος βεβαίωσης: με εξαιρέσεις.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από τα γραφόμενα φαίνεται αυτοτελές κτίριο χωρίς σύσταση και θα  μεταβιβαστεί ολόκληρο (ισόγειο και ο πρώτος όροφος}. Το ισόγειο προ 55 και ο όροφος με άδεια του 67. Η άδεια προσθήκης του 67 θα πρέπει (υπό έρευνα το θέμα όπως αναφέρω παραπάνω) να καλύπτει την προΰπαρξη του ισογείου (τότε κατά την χρονολογία της άδειας θα αναφέρονταν ως προ 1923). 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε οικοπεδο εντός σχεδίου υπάρχει κτίριο καθόλα προ του 55 ισογείου και 1ου ορόφου όπου περιγράφονται σαν κατώγειος και ανώγειος στα  συμβόλαια. Οι κλίσεις ειναι μεγάλες και ο κατώγειος ειναι ισόγειος στο πρόσωπό του. Ο κατωγειος ειχε βοηθητική χρήση στα συμβόλαια και ο όροφος κύρια (κατοικία). Έχει γίνει πράξη σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών το 95 με λάθος μετρήσεις απο τον μηχανικό οπου προέκυψαν m2 κατωγείου, ανωγείου και οικοπέδου μικρότερα απο τα πραγματικά και όχι στα όρια των ανοχών 2%, 2% και 5% αντίστοιχα. Τωρα θα γίνει μεταβίβαση όλου του ακινήτου. Αρκεί στην ΗΤΚ να περιγράψω τις λάθος μετρήσεις στη τεχνική  και να τις επικαιροποιήσω με τις πραγματικές (τωρινες) ή θα πρέπει να υπαγάγω τα επιπλέον μ2 σε ρύθμιση με 4495/17?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που δεν υπάρχει Ο.Α δεν υπάρχει σύγκριση για αποκλίσεις. Αποτυπώνεις εκ νέου (κατόψεις και τοπογραφικό). Στην ΗΤΚ θα ανεβάσεις τις κατόψεις αποτύπωσης και στο πεδίο των πράξεων τεχνική έκθεση που θα τεκμηριώνεις με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία σου, την προύπαρξη του έτους 1955, όπως δηλαδή θα έκανες και με το προηγούμενο καθεστώς των βεβαιώσεων. Αν θέλεις μπορείς να αναφέρεις  ότι κατά τη σύσταση είχε αποτυπωθεί το ακίνητο αλλά από "αθέλητο" λάθος του προηγούμενου μηχανικού οι τότε επιφάνειες διαφέρουν από τις σημερινές αποτυπωθείσες χωρίς όμως αυτό να οφείλεται σε αυθαίρετες κατασκευές, επεκτάσεις κλπ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.