Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • 3 months later...

Καλησπερα,

 

Εχω θεμα καταχωρησις των ειδων ιδιοκτησίας σε ένα ακινητο. Η κορη εχει 50% πληρη κυριοτητα και 50% ψιλη κυριοτητα, και η μητερα εχει 50% επικαρπια. Αν τα καταχωρησω ετσι, το συστημα δε το κανει δεκτο – μου ζηταει να υπαρχει αθροισμα 100%. Αν το αλλαξω και περασω στην κορη 100% ψιλη κυριοτητα, και 50% επικαρπια, και στη μητερα 50% επικαρπια στην κορη σε δευτερη γραμμη, μου εμφανιζει το ιδιο πρόβλημα. Πώς το λυνω;

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Βάλε ως υπόχρεη την κόρη με ποσοστό Π.Κ 100% (για συστημικούς λόγους) και αν θες στα σχόλια γράψε και το καθεστώς των δικαιωμάτων τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, έχω μια αντίστοιχη περίπτωση με την παραπάνω. Κατά την γνώμη σας χρειάζεται εξουσιοδότηση για την ΗΤΚ και από τον επικαρπωτή;

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου όχι. Μπορείς να βάλεις μόνο τον ψιλό κύριο. Προαιρετικά στα σχόλια μπορείς να αναφέρεις το καθεστώς των δικαιωμάτων τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα! Όταν σε μη διαιρεμένη ιδιοκτησία ο υπόχρεος είναι κληρονόμος ο οποίος πρόκειται να αποδεχτεί την διαθήκη στου τίτλους θα καταχωρήσω αυτούς του διαθέτη ή αφήνω το πεδίο κενό;

Link to comment
Share on other sites

Θα περιμένεις να γίνει πρώτα η αποδοχή και μεταγραφή του Σ.Ε της κληρονομιάς και εν συνεχεία θα λάβεις εξουσιοδότηση από τον κληρονόμο για την έκδοση της ΗΤΚ. Για την αποδοχή κληρονομιάς δεν απαιτείται ΠΠΗΤΚ .

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση ταυτόχρονης σύνταξης συμβολαίου αποδοχής κληρονομιάς και μεταβίβασης σε τρίτο προσωπο τι γίνεται; Αυτό είναι κατι σύνηθες, με τη λογική όμως αυτή πας για 2 συμβόλαια.

Θεωρώ πως εκδίδεται ΗΤΚ για χρήση στο συμβόλαιο αυτό αφού όμως αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο ότι ο κληρονόμος είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο. Υποθέτω η διαθήκη και τα σχετικά πιστοποιητικά μας καλύπτουν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.