Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Αυτά μετέφερα και στη συμβολαιογράφο. Βέβαια να πω ότι το ΤΕΕ μου απάντησε ότι δεν απαγορεύεται η ΗΤΚ σε αποδοχή κληρονομιάς, εφόσον με εξουσιοδοτήσει ο κληρονόμος.

Link to comment
Share on other sites

Nα μας πει το ΤΕΕ τι θα γίνει όταν παρουσιαστεί μια νέα διαθήκη με έναν ακόμη κληρονόμο που δεν φαινόταν στην αρχική.  Εσύ ακολουθείς ότι ειπώθηκε. Πρώτα θα έχεις νόμιμο ιδιοκτήτη με μεταγεγραμμένη πράξη αποδοχής και μετά θα κάνεις υπαγωγή ν.4495,ΗΤΚ κλπ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η συμβολαιογράφος το μόνο που χρειάζεται είναι τα εμβαδά της ιδιοκτησίας για να υπολογίζει το φόρο και τα λοιπά συνοδευτικά... 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Tim22 said:

..............εφόσον με εξουσιοδοτήσει ο κληρονόμος.

Kι άλλη παπαριά από τους φίλτατους εκπροσώπους του ΤΕΕ!!!! Πως θα καταστεί κάποιος "κληρονόμος" (για να κάνει την εξουσιοδότηση) αν δεν έχει πρωτίστως ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποδοχής κληρονομιάς; Πες λοιπόν στο φίλτατο ανεύθυνο εκπρόσωπο "μ' άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"!

 

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, έχω να εκδώσω ΗΤΑ και ΠΠ για διαμέρισμα σε οικοδομή που χτίζεται με αντιπαροχή. Το διαμέρισμα είναι εργολαβικό αντάλλαγμα των οικοπεδούχων προς την εταιρεία. Στα στοιχεία ιδιοκτήτη θα βάλω τους οικοπεδούχους με τα ποσοστά τους και την εταιρεία θα την καταχωρήσω ως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με 0%. Μπορώ να βάλω υπόχρεο την εταιρεία και να κόψω το τιμολόγιο στο ονομά της ή υπόχρεος πρέπει να είναι μόνο κάποιος ιδιοκτήτης; Αν είναι υπόχρεος κάποιος ιδιοκτήτης το τιμολόγιο μπορεί να κοπεί στην εταιρεία;

Link to comment
Share on other sites

@killertomato  Υπόχρεος και λήπτης του τιμολογίου το εξουσιοδοτημένο νομικό πρόσωπο.
Από τις απαντημένες ερωτήσεις του ΤΕΕ:
Σε περίπτωση που ο Υπόχρεος για τη συμπλήρωση της ΗΤΚ είναι εξουσιοδοτημένος (π.χ. εργολάβος μέσω προσυμφώνου), επιλέγετε «Εξουσιοδοτημένο πρόσωπο» και συμπληρώνετε τα στοιχεία του, επιπλέον αυτών των ιδιοκτητών.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.