Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Καλησπέρα

Ρυθμίζω μία υπόγεια αποθήκη προς πώληση, της οποίας η υλοποιημένη κάτοψη είναι ίδια με αυτήν της Σ.Ο.Ι. αλλά διαφορετική σε σχέση με αυτήν της Ο.Α. Σαν παραβάσεις, πάντα σε σχέση με την κάτοψη της άδειας, δηλώνω μία διαμερισμάτωση, αφού έχει τμήματα που "δίνει" και "παίρνει" από όμορη ιδιοκτησία και μία Υ.Δ γιατί τμήμα της έχει καταλάβει κοινόχρηστο χώρο εκ κατασκευής (χωρίς συναίνεση γιατί έτσι κι αλλιώς περιγράφεται στην Σ.Ο.Ι. η εν προκειμένω κατάληψη Κ.Χ.). Όταν είδε την δήλωση η συμβολαιογράφος, μου "σύστησε" να μην αναφέρω τον όρο κοινόχρηστα, γιατί θα έχουμε μπλεξίματα με την μετεγγραφή του, θα μας ζητάνε συναινέσεις κ.λ.π.

Ποιά η γνώμη σας;

Link to comment
Share on other sites

Πώς να μην γραψεις την επεκταση στα κοινοχρηστα, αφου  εσυ αυτο βλεπεις...???...

Πες της "εγω θα την γραψω την επεκταση στα κοινοχρηστα"

"εσυ μην την γραφεις στο συμβόλαιό σου..."

Δεν καταλαβαινω πώς δινουν τετοιες συμβουλες, απο τις οποιες διακινδυνευει ο μηχανικος να υποστει διωξεις και αστικες και ποινικες???


 Κατα τα λοιπα

και επεκταση θα γραψεις

και κοινοχρηστα θα γραψεις

και το συμβολαιο πες της οτι γινεται

διοτι και επειδη

Οπως είπες, στην συσταση ΟΙ υπαρχει ηδη αποτυπωμενη η καταληψη αυτη.

αρα ουτε τροποποιηση της συστασης θελει ουτε τπτ.

 

 

 

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ  100%-Μια χαρά και σωστά προκύπτει ότι τα ρύθμισες-από την περιγραφή σου-και ο συμβολαιογράφος δεν κατάλαβε ακριβώς ότι την φράση "κατάληψη κοινοχρήστου" την χρησιμοποιείς μόνο από σύγκριση με την οικοδομική άδεια αφού  έχεις περίπτωση που δεν απαιτείται τροποποίηση σύστασης γιατί η σύσταση ταυτίζεται με την πραγματικότητα.(Πες του αυτό με τα bold!)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τις ίδιες σκέψεις κάνω κι εγώ!

Όσον αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση "εκ κατασκευής" την θεωρείτε υπερβολή λόγω της ύπαρξης της Σ.Ο.Ι. ή να την ζητήσω ούτως ή άλλως;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να τη ζήτησεις, δεν ξέρεις πότε που θα φτάσει η δήλωση σου.

Για να της γλυκανεις κ το χάπι γράψε αναλυτικά στην τεχνική έκθεση ότι η κατάληψη αναφέρεται ως προς την άδεια κλπ κλπ

Link to comment
Share on other sites

τπτ να μην της "γλυκανεις"....

θα γραψεις οτι υπαρχει διαφορα μετα ξυ αδειας και συστασης και οτι  τακτοποιησες μια διαμερισματωση με 250 ευρω...και μια επεκταση με ΥΔ ή με ΥΚ ή με άλλη... υπερβατικη υπερβαση.......με βαση την συσταση,

και οτι δεν απαιτειται καμμια τροποποιηση της συστασης διοτι ηδη υφισταται και περιγραφεται 😁

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως έχω παρατηρήσει ότι απλά και μόνο με την αναφορά υπέρβασης σε κοινόχρηστο χώρο, οι συμβολαιογράφοι δαιμονίζονται! Αφού η σύσταση έχει γίνει με σωστή κάτοψη είσαι τυχερός.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ισχύει! Είναι θέμα ταμπού!!

Αντικειμενικά δεν χρειάζονται γλύκες, για διπλωματικούς λόγους κ για κατευνασμό των πνευμάτων καμμία φορά χρειάζεται. Δεν υπάρχει τπτ χειρότερο από ένα συμβολαιογράφο έξω φρενών (είτε έχει λόγο είτε όχι). 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

περίπτωση διαμερίσματος που έχει πάρει ενα δωμάτιο από το όμορο διαμέρισμα, ενώ επίσης το περιγραμμά του έχει τροποποιηθεί σημειακά (έχει μια εσοχή σε σχέση με την Ο.Α., έχει δηλαδή χάσει τετραγωνικά). Επίσης έχουν μετατοπιστεί ανοίγματα. Το σχέδιο της σύστασης είναι σωστό.

Σκέφτομαι να καταχωρήσω μια λοιπή παράβαση για αλλαγή περιγράμματος και μια διαμερισμάτωση με το τσεκάρισμα του αντίστοιχου πεδίου. Η λοιπή παράβαση θα καλύπτει και τη μετατόπιση των ανοιγμάτων αφού πλέον αυτή μπορεί να ομαδοποιηθεί και δεν ειναι υποχρεωτικό να πάει με κατηγορία 3.

Θα μπορούσα να ομαδοποιήσω και τη διαφορετική διαμερισμάτωση και να δηλώσω μόνο μια λοιπή παράβαση που θα καλύπτει πρακτικά και τις 3 αυθαιρεσίες?

Edited by Aenor
Link to comment
Share on other sites

Αρχική ΟΙ με άδεια καταστήματος, χωρίζεται σε δύο νέες ιδιοκτησίες χωρίς να μεταβάλλονται τα όριά της. Η μία παραμένει κατάστημα και η άλλη γίνεται κατοικία.

Για το πρόστιμο θα υπολογιστεί διαμερισμάτωση και αναλυτικός για την αλλαγή χρήσης?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.