Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Υπόγειο οικοδομής με αποθήκες παρακολουθήματα των Ο.Ι. έχει κατασκευαστεί με τις αποθήκες σε διαφορετικές θέσεις/διαστάσεις σε σχέση με την Ο.Α. και την σύσταση (ίδια κάτοψη με Ο.Α.)

 

Αρκεί να χρεωθεί η Διαφορετική Διαμερισμάτωση ορόφου ή θα πρέπει να χρεωθεί και ΥΔ για το τμήμα της αποθήκης που επεκτείνεται εις βάρος του διαδρόμου του υπογείου;

 

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

Ότι καταπατά Κ.Χ με ΥΔ και ότι αφορά διαφοροποιήσεις επιφάνειας με όμορες αποθήκες εντάσσεται στην Δ.Δ. Το νομικό θέμα που προκύπτει είναι στην περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση δεν φαίνεται στην κάτοψη σύστασης και αναφέρομαι στην περίπτωση κατά την οποία η εξεταζόμενη ιδιοκτησία "εισβάλει" στην όμορη έχοντας καταλάβει χώρο ξένης ιδιοκτησίας. Αυτό το θέμα καλείται να το λύσει η συμβ/φος με τον πελάτη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, σε ισόγειο κατάστημα με άδεια προ του 1975 (Κατηγορία 1 λόγω επικρατούσας χρήσης κατοικίας), προκύπτει στην κάτοψη, ότι στο κατάστημα έχει προστεθεί ένας χώρος που στην κάτοψη της άδειας προορίζονταν για τοποθέτηση υδρομετρων (κοινόχρηστος χώρος) και ταυτόχρονα παραχωρήθηκε στα κοινόχρηστα, περίπου ίδιου εμβαδού διπλανός χώρος που σύμφωνα με την κάτοψη ήταν το WC του καταστήματος. Επομένως το τελικό εμβαδό είναι σχεδόν ίδιο. Πρόκειται για περίπτωση διαμερισμάτωσης; Δυστυχώς δεν επισυνάπτεται κάτοψη στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας.   

Link to comment
Share on other sites

Ότι δεν συμφωνεί με την εγκεκριμένη κάτοψη της Ο.Α. είναι διαφορετική διαμερισμάτωση . Στην περίπτωση σου για την ανταλλαγή χώρου διαμερίσματος με κοινόχρηστα , αν δεν αναφέρεται στην σύσταση , απαιτείται και τροποποίηση της σύστασης ,  μετά τη σχετική δήλωση τακτοποίησης .

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Διαβάζοντας τις πρώτες 20 σελίδες του θέματος, διαπίστωσα πως η επέκταση εντός κοινόχρηστου χώρου θεωρούν πολλοί συνάδελφοι πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ως υπέρβαση δόμησης και όχι διαμερισμάτωση. Υπάρχει κάτι νεώτερο πάνω σε αυτό;

Link to comment
Share on other sites

- κατ' αρχας, [σαν επισημανση] ετσι που "ανταλλαξαν"  τμημα υδρομετρων με το τμημα καταστηματος, σημαινει οτι εγιναν διαφορετικες οδευσεις ολων των σωληνωσεων.

- το τμημα των κοινοχρηστων που μπηκε στο καταστημα,  εγινε απο κοινοχρηστος βοηθητικος χωρος, σε κυριο χωρο.

-το τμημα καταστηματος που εγινε χωρος υδρομετρων εχει αλλαγη απο κυρια σε ΒΧ.

- Μια διαδικασια θα ηταν, να γινει ξεχωριστη τακτοποιηση και των δυο παραβασεων  απο τον ιδιοκτητη του καταστηματος και μονομερη τροποποιηση της συστασης.

- ΕΑΝ αυτα φαινονται στην κατοψη του συμβολαιου, το πας με ΔΔ και τελειωνεις στο αψε σβησε

[ανεξαρτητα αντιρησεων και η εγκ 2 εδω σε βοηθαει...]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κατάστημα 120 τ.μ.. Στο κατάστημα αυτό υπάρχουν 3 ιδιοκτήτες με πλήρη κυριότητα / με ισοδύναμα τετραγωνικα ο καθένας / από 40 τ.μ.. Στα σχεδια - κατοψεις της πολεοδομιας δεν υπάρχει διαμερισματοποιηση / αλλά μονάχα στα συμβόλαια έχει γίνει μια προσάρτηση ενός σχεδίου όπου φαίνονται κακήν κακώς 2 τοιχοποιιες που χωρίζουν τα 3 καταστηματα. Το κατάστημα ενοικιάζεται όλα αυτά τα χρόνια ενιαίο/  χωρίς ενδιάμεσα χωρίσματα. Τώρα οι 2 ιδιοκτήτες θέλουν να τα μεταβίβασουν /  άρα απαιτείται διαμερισματοποιηση. Το ερώτημα είναι αν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και των 3 ιδιοκτητών η μπορούν να προβούν στη διαδικασία μόνοι τους οι 2. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

 στην αδεια ειναι ενα καταστημα 120 τμ.

Στα συμβολαια, εχει γινει συσταση ΟΙ και εχουν γινει 3 καταστηματα.

Καθε ενα εχει το δικο του ΚΑΕΚ. Εχεις ΔΔ.

Και εχεις και καθαιρεση μεσοτοιχιων σαν ξεχωριστη παραβαση. Πιθανον να εχουν  και αλλες αυθαιρεσιεες.

Καθε ενας πουλαει το δικο του.

 

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει κατα την γνώμη μου να γίνει πρώτα σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας να μοιραστεί το ένα καταστημα σε τρία όπως υπάρχει και λειτουργεί και μετά ο κάθε ιδιοκτήτης (πια) θα διαθέτει την οριζοντια και ανεξάρτητη ιδιοκτησία του όπως θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.