Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΥΠΕΝ: Εγκύκλιος καθιστά υποχρεωτική την προληπτική πυροπροστασία και την σύνταξη Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας


Engineer

Recommended Posts

On 28/3/2024 at 9:44 ΠΜ, sts72 said:

Το θέμα των πολυκατοικιών πώς αντιμετωπίζεται;

Λογικά, ως ενιαίο ακίνητο, σύμφωνα με τον ορισμό 1 της ΚΥΑ.

Επομένως, λαμβάνεις εντολή από τον διαχειριστή να καταθέσεις Έντυπο Αξιολόγησης Κινδύνου και Τεχνική Έκθεση για το ακίνητο, κι ο διαχειριστής αναλαμβάνει τα καθέκαστα στην πολυκατοικία.

Γενικά, καλό είναι να έχεις υπεύθυνες δηλώσεις από όλους τους ιδιοκτήτες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παράθεση

Ποιός υποβάλλει το έντυπο και για ποιά ιδιοκτησία;

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, συντάσσεται ένας φάκελος για το ακίνητο από τον Μηχανικό, και αργότερα οι ιδιοκτήτες (ή ο εξουσιοδοτημένος διαχειριστής) εισέρχονται στην πλατφόρμα για να καταθέσουν δήλωση εφαρμογής επί των σημειώσεων της έκθεσης του Μηχανικού.

Παράθεση

Θα γίνεται πολλαπλή υποβολή για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά ή μία για το σύνολο;

 Η Τεχνική Έκθεση αφορά το ακίνητο, κι όχι την ιδιοκτησία, σύμφωνα με τον ορισμό 1.

Η Δήλωση Εφαρμογής θα αφορά τον κάθε ιδιοκτήτη ξεχωριστά ή τον εξουσιοδοτημένο διαχειριστή σε περίπτωση πολυκατοικίας, λογικά. Εμάς μας απασχολεί το ζήτημα μέχρι καί την κατάθεση του φακέλου.

 

Σχετικά, δε, με το ποιος πληρώνει τη νύφη:

Παράθεση

(...) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτες (...)

 

Edited by Παπλωματούχος Μηχανικός
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 117
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όχι. Μονο αν έχουν μέσα οτιδήποτε είδους κτισμα .

Προσοχή .Σαν ακίνητο για τις αποστάσεις των 300μ,για τα μέτρα και για τα πρόστιμα θεωρείται τόσο το κτίσμα όσο και το οικόπεδο- γήπεδο .

Link to comment
Share on other sites

Παραταση για γελια.

Εχουν καταλαβει τα κοστολογια και την κοινωνικη αναταραχη που προκαλουν τα προτεινομενα μετρα;;;

Μιλαμε για εκατονταδες χιλιαδες κτισματα σε ολη την Ελλαδα.

 

Link to comment
Share on other sites

@kfil Oρθώς το επισημαίνεις και η απάντηση είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει για τον κόσμο, όπως δεν τους ενδιαφέρει και σε δεκάδες άλλα αντικοινωνικά μέτρα που έχουν λάβει. Η ανικανότητα του κράτους να προστατεύσει τη ζωή και περιουσία των πολιτών σε περιόδους πυρκαγιών, ανάγεται σύμφωνα με την "λογική" τους, στην συνυπαιτιότητα (και στο τέλος στην πλήρη υπαιτιότητα) του πολίτη. Δες για παράδειγμα αυτό τον άσχετο νόμο με τον καθαρισμό εκτάσεων αρχικά μέσα στον Απρίλιο και καθόλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (ήτοι 6 μήνες). Αλήθεια εκ των συντελεστών παραγωγής νόμου, έχει βγει κανείς έξω από τσιμεντοστρωμένη περιοχή να δει πως η φύση εξελίσσεται; Αν κόψεις χορτάρια σήμερα σε 10-15 μέρες πας και ξανακόβεις. Τον Απρίλιο (αναλόγως καιρού) τα χορτάρια ακόμη είναι χλωρά (έχουν υγρασία) και δεν είναι ακόμη καύσιμη ύλη. Εργάτες γης σπανίζουν και ειδικά ιδιοκτήτες που μένουν μακριά είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αυτές. Στο οικονομικό σκέλος, οι λιγοστοί εργάτες γης που υπάρχουν ζητούν ένα ποσό που για το μέσο νοικοκυριό είναι δυσβάσταχτο. Χορτοκοπή με επινώτιο χορτοκοπτικό από 20-25 Ευρώ/ώρα. Ένα μέσο οικόπεδο 200 τμ χρειάζεται τουλάχιστον 2 ώρες εργασία. Μεγαλύτερες εκτάσεις ακόμη περισσότερα χρήματα. Αυτή η διαδικασία σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενη στους μήνες της αντιπυρικής περιόδου και το αν έχει καθαριστεί σωστά (ένα τελείως υποκειμενικό ζήτημα) κρίνεται από την επιτροπή ελέγχου και τον κάθε αργόσχολο κακεντρεχή γείτονα που τρέχει να ρουφιανέψει. Αυτά προφανώς δεν είναι σοβαρά πράγματα για ένα κράτος του δυτικού κόσμου. Απόδειξη ότι ακόμη και πεντακάθαρες- χωρίς ξερά χορτάρια το καλοκαίρι -να είναι οι εκτάσεις πιστέψτε με από εμπειρία ότι όταν έχεις φωτιά με 6-7 μποφόρ άνεμο, δεν σταματάει είτε βρει χορτάρια  είτε δεν βρει και κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της. Δεν είναι το μείζον ο αδιάλειπτος καθαρισμός Ας μην αποπροσανατολίζουν τον κόσμο για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες.

Παρεμπιπτόντως και στο άλλο θέμα σύνταξης αξιολόγησης, τι προβλέπεται για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις (π.χ ελαιοπερίβολα) τα οποία έχουν μέσα και ένα μικρό κτίσμα αποθήκης (συνήθως παλιό προ 55, πλινθόχτιστο, λιθόχτιστο κλπ);  

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το χωριο, περιβαλλεται σχεδον παντου απο δασος

 https://www.google.com/maps/@40.2648597,21.7426499,3a,90y,319.17h,87.08t/data=!3m6!1e1!3m4!1s4pvPDQkMXCrD25YF2v3z-Q!2e0!7i16384!8i8192!5m1!1e4?hl=el-US&entry=ttu

  Βλεπουμε οτι δεκαδες σπιτια στην ακρη του χωριου εχουν αποσταση μεχρι 300  απο το δασος...

 Καθε σπιτι "ευθυνεται"  μονον  για το απεναντι [διαγραφη]

  δικο του οικοπεδο 

     Επίσης, υπαρχουν μεν τα κτισματα που εχουν "προσοψη"  στο δασος, αλλά και  άλλα που απεχουν  μεχρι 300 μ.  αλλα μεσολαβουν αλλες ιδιοκτησιες μεχρι το δασος.

    Και, τελικα,  στα μικρα χωρια, που περιβαλλονται απο "δασος",  αυτα τα 300 μ. αν τα ορισει καποιος γυρω-γυρω, το πιθανοτερο ειναι να " περιλαμβανει ολο το χωριο...

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται διευκρίνιση σχετικά με το ποιος είναι ο "περιβάλλων χώρος" του ακινήτου επί του οποίου γίνονται οι χαρακτηρισμοί.

Για παράδειγμα: στο 5.4.2 πώς καταλαβαίνετε την έκταση αναφοράς της "κυρίαρχης βλάστησης"; Αυτή που είναι γύρω από το οικόπεδο; Αυτή που υπάρχει στη ζώνη μεταξύ του ακινήτου και του δασικού συστήματος; Αυτή που υπάρχει στο δασικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται πλησίον του ακινήτου; Γενικά, της περιοχής (κοινότητας, δήμου κλπ);

Edited by Παπλωματούχος Μηχανικός
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.