Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
On 30/4/2025 at 3:13 ΜΜ, giwrgos192 said:

Καλησπέρα. Δεν είναι ξεκάθαρο από το άρθρο 9, παρ. Γ3, ότι τα οικόπεδα που ήταν οικοδομήσιμα ως 15/4/2025 θα συνεχίσουν να είναι οικοδομήσιμα;
Όπως και να έχει, απαιτείτο πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο (του οποίου συνήθως ο εκάστοτε Δήμος βεβαίωνε την κοινοχρησία και την παλαιότητα - προ 1985) και οι Υ.ΔΟΜ. το δέχονταν.
Δεν θα συνεχίσουν τα προϋφιστάμενα του 1985 ακόμα και με 1 μέτρο πρόσοψη να είναι οικοδομήσιμα;

Καταλαβαίνω κάτι λάθος; 

Εξαρτάται  εάν  τα  οικόπεδα  βρεθούν  σε  ενα  από  τα  τρία  τμήματα  Α, Β,Β1. Εάν  δεν  είναι  μέσα  σε  μια   από  αυτές  τις  ζώνες    τότε  είσαι  εκτός  οικισμού    δηλαδή  το  οικοπεδάκι  έγινε  χωραφάκι  και  εάν έχει  και  νερό  φυτεύεις   διάφορα  δέντρα  να  τρως  φρούτα .   Βασικά  η  μεγάλη  ανοικοδόμηση  των  οικισμών  έγινε  μετα  το  86  περίπου   ,  αλλά  όλες  αυτές  οι  οικοδομές  μετά  το  83   θα  βρεθούν  εκτός  οικισμών !.  Χωραφάκια . 

  • Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Επίσης στους Παραδοσιακούς οικισμούς με το πδ του 1978 από ότι βλέπω επανέρχονται οι όροι δόμησης του διατάγματος του 1978 γιατί δεν είδα να γίνεται αναφορά στο νέο

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει κάπου εικόνα (καταγραφή) πόσοι Δήμοι έχουν ολοκληρώσει τα τοπικά πολεοδομικά και πόσοι δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει τις διαδικασίες; 

Δημοσιεύτηκε
On 4/5/2025 at 9:12 ΜΜ, ponireas said:

Υπάρχει κάπου εικόνα (καταγραφή) πόσοι Δήμοι έχουν ολοκληρώσει τα τοπικά πολεοδομικά και πόσοι δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει τις διαδικασίες; 

https://polsxedia.ypen.gov.gr/info

Δημοσιεύτηκε
On 4/30/2025 at 1:37 PM, kan62 said:

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει ...

Το αυτομαστίγωμα και η αυτολύπηση πρέπει να έχει και όρια. Η εικόνα που έχω από τις "σοβαρές" χώρες δεν είναι μόνο ότι είναι καλύτερες στον πολεοδομικό σχεδιασμό αλλά και πολύ παλαιότερες. Πρακτικά είχαν πολλές δεκαετίες ή μάλλον όχι: είχαν πρακτικά αιώνες να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν απαραίτητα "υψηλής νοημοσύνης" ή "όχι τεμπέληδες" ή "όχι κουτοπόνηροι" αλλά απλά και με ακραία περισσότερη τριβή στο χρόνο για να λύσουν προβλήματα.

Ο Γερμανός του 2025 δεν είναι απαραίτητα η τεράστια φυσιογνωμία που έφτιαξε τη χώρα του το 2025 αλλά παρέλαβε όταν γεννήθηκε και δεν ήξερε απολύτως τίποτα μια χώρα που ήταν ήδη πάρα πολύ οργανωμένη και το ίδιο θα ζούσε ο Έλληνας που θα ζήσει εκεί και οι λίγες περιοχές της Ελλάδας που τους 2-3 αιώνες τις προηγούμενης χιλιετίας δεν ήταν στην εξαθλίωση και είχαν υποδομές: έχουν σήμερα λίγο καλύτερες υποδομές από τις άλλες.

ΥΓ Μην αφήνετε τους ιδιώτες/εταιρίες/ομάδες που έχουν αναλάβει το σχέδιο της περιοχής σας μόνους χωρίς προτάσεις γιατί ήδη φαίνονται τεράστια λάθη στις αρχικές εισηγήσεις σε πολλές περιπτώσεις.

Δημοσιεύτηκε

Η αυτογνωσία δεν είναι αυτολύπηση. Πουθενά στο σχόλιό μου δεν διαφαίνεται κάτι σε λύπηση, το αντίθετο θα έλεγα.

Με τα σημερινά δεδομένα οι μελετητές δεν προλαβαίνουν να γράψουν ούτε αυτά που έχουν ήδη στο μυαλό τους, μην περιμένουμε να αναλύσουν και να εντάξουν σχόλια. Ας είναι και ουσιαστικά.

Τα σοβαρά σχόλια μέχρι τώρα μετα βίας περνάνε το 5%, οπότε μάλλον θα περιμένουμε τις επόμενες γενιές. Ας φροντίσουμε λοιπόν για την εκπαίδευσή της από τα βασικά : τι είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός, ποιά τα καλά παραδείγματα, τι σημαίνει σύνταγμα και ΣτΕ, ποιός ο ρόλος του πολίτη και της αυτοδιοίκησης, ποιά η μέχρι σήμερα ιστορία μας (σε σχεδιασμούς) κλπ.

Δημοσιεύτηκε
On 5/5/2025 at 9:03 ΠΜ, kan62 said:

...από τα βασικά : ...

αυτά, τα ξέραμε κι εμείς

τι συνέβη όμως και αφήνουμε τον κόσμο χειρότερο απ' ό,τι τον παραλάβαμε?

μήπως κλειστήκαμε στο μικροαστικό μας καβούκι και συμβιβαστήκαμε (γιατί έτσι μας βόλευε) με τα κακώς κείμενα?

Δημοσιεύτηκε

Αφού τα ξέραμε γιατί αναρωτιόμαστε ;

Tο 1890 ο Τσίλλερ έγραφε το άρθρο για το ανεπίτρεπτο της ύπαρξης παντορροϊκού συστήματος "σε μια ευρωπαϊκή πόλη" όπως η Αθήνα...

Μετά από το 1960 κάναμε τον αγρότη παράνομο, από το 1970 ο πολίτης τράβαγε το μανίκι του πρόεδρου για να του ανοίξει δρόμο στο πουθενά και η αλλαγή του 1980 σήμανε το "γιούργια στον νταβά..." με το δικαίωμα του πολίτη στο εξοχικό ... Κάτι πήγε να πει ο Τρίτσης το 1983, αλλά τον έφαγαν στη συνέχεια.

Τα ψηφαλάκια κεντρικής και αποκεντρωμένης εξουσίας υπήρξαν ανέκαθεν απέναντι σε κάθε προσπάθεια ορθολογικού σχεδιασμού. Ακόμη και σήμερα.

Και τέλος, για το καβούκι που λες ... αν γίνουν κινητοποιήσεις σήμερα για ποιο λόγο νομίζεις ότι θα γίνουν ; 

Επειδή χάθηκε η γεωργική γη και τα οικοσυστήματα ή επειδή απειλείται η εμπορική αξία στα οικοπεδάκια ;

Επειδή συντάσσουμε ΤΠΣ σε όλη τη χώρα χωρίς να έχουμε ακόμη σύγχρονο χωροταξικό για τις ΑΠΕ ή επειδή δεν κάνουμε σχόλια στη διαβούλευση των ΤΠΣ ;

 

Δημοσιεύτηκε

Ωραίες οι αναφορές και κρίσεις.

Όμως ποιος θα απαντήσει στο καίριο ερώτημα?

Δέχεται η ευνομούμενη πολιτεία να απαξιωθεί η περιουσία του κόσμου;]

Αυτό για μένα είναι το Α και Ω που πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά τους νέους σχεδιασμούς..

 

Δημοσιεύτηκε
On 5/5/2025 at 7:17 ΜΜ, kfil said:

 

Δέχεται η ευνομούμενη πολιτεία να απαξιωθεί η περιουσία του κόσμου;]

Αυτό για μένα είναι το Α και Ω που πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά τους νέους σχεδιασμούς..

 

Το δέχεται, βαφτίζοντάς το "παράπλευρες απώλειες" και μάλιστα δια στόματος πρώην Νομάρχη και νυν βουλευτή. Μη ξεχνάμε ότι μπορεί η δικαστική εξουσία να ορίζει το πλαίσιο και την συνταγματικότητα, αλλά στη Βουλή ψηφίζονται οι νόμοι και τίθενται σε ισχύ.  Για μια ακόμη φορά η κοινωνία στα κάγκελα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.