Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φορολογία μηχανικών από το 2010 (ελεύθερη συζήτηση)


Recommended Posts

Δεν το ακουσα. Κ εγω σε νησι μενω οποτε... Αν και θα επρεπε ισως για το δικαιο του πραγματος να ανεβει ο φπα 1-2 μοναδες, εφοσον ανεβηκε στην υπολοιπη Ελλαδα. Δεν μιλαω για το αν καλως ανεβηκε ο φπα ή οχι. Και φυσικα ζω απο πρωτο χερι τους λογους για τους οποιους εχει θεσπιστει αυτο το μετρο του μειωμενου φπα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 318
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου είναι μειωμένος κατά 30% και αυτό ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίσει να ισχύει.

Υπoθέτω ότι όπως ήταν πριν 19*0,70= 13% τώρα θα γίνει 21*0,70= 15%

 

Για το ποιές δουλειές θα πάνε με το νέο συντελεστή: Προφανώς θα σχετίζεται με την ημερομηνία εκδόσεως του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών - δεν νομίζω να προβλέψουν δηλώσεις αναθέσεων, συμβάσεις κλπ γιατί θα δημιουργηθεί χάος. Άρα πρέπει να τακτοποιήσουμε τις όποιες εκκρεμότητες έχουμε σε συμφωνίες, προεισπράξεις αμοιβών κλπ.

Link to comment
Share on other sites

ο λογιστής μου (τον πηρα μολις τηλ)λεει οτι θα πρεπει να περιμενουμε μεχρι αυριο να ξεκαθαρισει το ζητημα με τον ΦΠΑ στο Αιγαιο.

Link to comment
Share on other sites

Το ειπε στις ειδησεις.αν ανεβασουν το ΦΠΑ θα παω στην Τουρκία που ειναι απεναντι και θα κανω off shore

 

Πάρη , αν η Τουρκία ανήκει με την ευρεία έννοια στον Ευρωπαικό Οικονομικό Χώρο η έχει κάποια συμφωνία με τελωνειακή ένωση , ίσως πρέπει να το δεις πιό σοβαρά .8-)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως σήμερα έκοψα ΑΠΥ με 19%, το λογικό είναι ο νέος ΦΠΑ να ισχύσει από όταν γίνει νόμος και οχι από όταν κάποιος το πει στη TV. Οπότε θα γίνει γνωστό και για τα νησιά και τους μειωμένους.

Link to comment
Share on other sites

Ε ναι, θα ψηφιστει πρωτα ο νομος και μετα θα εφαρμοστει απο ολους. Μην το παμε σαν τους βενζιναδες, με το που ακουσουν αυξηση στη τιμη βαρελιου/εφκ κτλ την αλλη μερα αυξανουν την τιμη, ασχετα αν γεμισαν δεξαμενες με αλλη τιμη...

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες σε σας???

 

Το σωστό θα ήταν να περιμένουν να κλείσει το τρίμηνο και μετά να ανεβάσουν το ΦΠΑ.

 

To σωστό αυτό είναι, αλλά...

 

Εγώ πχ έκανα μία δουλεια χθες για μία εταιρεία της οποίας είμαι εξωτερικός συνεργάτης και πληρώθηκα με ΦΠΑ 19% και στη συνέχεια κατέθεσα τα χρήματα στην εταιρεία για να πληρωθώ συγκεντρωτικά στο τέλος του μήνα, όπως εκανα και για τους προηγούμενους μήνες (Ιανουάριο - Φεβρουάριο). Στο τέλος του μήνα όμως που λήγει και το τρίμηνο τι θα γίνει? Πως θα με πληρώσουν (με 19 ή 21) και πως θα κάνω εγώ την απόδοση όλου του τριμήνου που μέχρι χθες χρεώναμε με 19%...?

 

Και για τις δουλειές που έχουμε ήδη συμφωνήσει τιμές για αυτόν τον μήνα?

 

Θα ξεχωρίσουμε τα τιμολόγια ανάλογα με τις ημέρες?

 

Τα έχουνε μπλάξει για ακόμα μία φορά βγάζοντας μέτρα χωρίς διευκρυνήσεις...πραγματικά καμία επαφή με την πραγματική μορφή της οικονομίας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.