Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστροφή φόρου εισοδήματος


Recommended Posts

Άρα οι πληροφορίες μου είναι λάθος (εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα συμψηφισμού μόνο αν το θέλει ο φορολογούμενος αλλά αυτή γίνεται και χωρίς αίτησή του) και η εύλογη απορία του gzin (την οποία μάλλον δεν κατάλαβες) παραμένει.

Η ερώτηση (αν κατάλαβα κι εγώ καλά) είναι αν κάποιος που έχει να λαμβάνει επιστροφή, πάει και πληρώσει τώρα εισφορές κλπ., μήπως δεν προλάβουν να ενημερωθούν ότι τις πλήρωσε και τους τις ξαναχρεώσουν μέσω του συμψηφισμού, αποδίδοντάς του τελικά μικρότερη επιστροφή.

 

 

 

Δεδομένου ότι η εισφορά θα πληρωθεί στην τράπεζα ενώ η επστροφή θα γίνει από την ΔΟΥ υπάρχει μια χρονική υστέρηση , αλλά αυτή δεν είναι σημαντική. Αν πέσεις τώρα πάνω στο όριο , προκομίζοντας στη ΔΟΥ την πληρωμή που έγινε στην τράπεζα , τακτοποιείς το σχετικό πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

πήγα στη ΔΟΥ σήμερα. το ένα είναι ανεξάρτητο από το άλλο. πλήρωσα (στη ΔΟΥ) το τέλος επιτηδ και απ ότι ελέγξανε τον αριθμό της δήλωσης η επιταγή θα έρθει την άλλη βδομάδα ολόκληρη (ελπίζω).

οπότε μή χάνετε χρόνο περιμένοντας...μπορεί το 5% να είναι σχετικά λίγο αλλά δεν χαρίζουμε ούτε σεντ

Link to comment
Share on other sites

Για να επιστρέψει η εφορία τα χρήματα αν είναι >1500 ζητάει κ βεβαίωση από το ικα οτι δεν υπάρχει οφειλή!!! Εμένα για αυτό το λόγο είχε μπλοκαριστεί εδώ κ 3,5 μήνες. Σημειοτέον ότι δεν απασχολώ κανέναν πλήν του εαυτού μου κ μέχρι τώρα έχω μηδέν συναλλαγές με το ικα!!! Ο ορισμός του παραλόγου μήπως??? Αφήστε που όταν πήγα τα δικαιολογητικά δεν μου ζήτησαν κάτι τέτοιο ούτε είπαν οτι χρειάζεται!!!

Link to comment
Share on other sites

Μου ηρθε η εκτακτη εισφορα..

Πρωτη δοση μεχρι 30/9...

Αρα πως θα γινει συμψηφισμος με την επιστροφη??

Εκτος αν η επιστροφη ερθει μεχρι 29/9.. :smile:

Λετε να κανουν συμψηφισμο και να εχω ηδη πληρωσει??

 

ΥΓ. Ξερουμε τι επιτοκιο εχει η καθυστερηση πληρωμης??

Αν καθυστερησουμε ισχυει η "εκπτωση"??

Link to comment
Share on other sites

Με την ευκαιρία, να πω ότι όποιος δεν έχει παραλάβει το ειδοποιητήριο δεν σημαίνει ότι αυτό δεν έχει εκδοθεί αλλά ότι απλά δεν το έχει παραλάβει, για κάποιο λόγο.

 

Το λέω αυτό γιατί πίστευα ότι δεν έχει εκδοθεί το δικό μου, αφού δεν το έχω παραλάβει, αλλά τα φτερά μου έπεσαν όταν μπήκα στο gsis και διαπίστωσα ότι όχι μόνον έχει εκδοθεί, αλλά έχει ημερομηνία πληρωμής 30.9 !!!

 

Γιαυτό, όσοι δεν το έχετε παραλάβει, αναζητήστε το στο λογαριασμό σας.

Ο Μπένι τα έχει προβλέψει όλα, ακόμη και τη μη έγκαιρη παράδοση ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.