Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. ε άρα είναι οκ και για τις μέλισσες.. άσε που δε θα είναι και όλα τα φάρμακα βλαβερά για τα έντομα. υπάρχουν κι άλλα, για μύκητες κλπ. καλή παρατήρηση πάντως.
 3. @Arche Μακάρι να 'ξερα αν ήταν τόσο εύκολο να τα νομιμοποιήσεις στην Ελλάδα όπως φαίνεται ότι τα νομιμοποιούν στο Αμέρικα. Το πιστεύω ότι θα βρω τον δρόμο μου αν ψάξω! Σ' ευχαριστώ :))) Να παραθέσω έναν "δρόμο" εδώ: https://www.echoliving.co.uk/house-on-wheels-bespoke-eco-retreat. Υποψιάζομαι ότι δεν ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο το οικόπεδο εφόσον επιτρεπόταν μόνο κατασκευή με ρόδες να τοποθετηθεί, και την υδροδότηση την δικαιολογώ λόγω καλλιέργειας. Μικρό πάνελ ήθελα --λογικά, λέω τώρα, γιατί δεν έχω πολυ-κοιτάξει την αγορά-- για να τρέξω περίπου 500-600 watt/μέρα. Στο σύνδεσμο που έβαλε ο @tetris αναφέρουν ότι έως 10 kW δεν χρειάζεται άδεια, κι εγώ δε θέλω ούτε το 1/10 από αυτό. Δε σκοπεύω να φτιάξω κινητή ντισκοτέκ, χεχε. Στον χώρο που θέλω να καταλαμβάνει νομίζω αν παραφόρτωνα τη στέγη με το ζόρι θα χωράγανε τρία... Ένα μόνο των 1000 watt περίπου με υπερπληρεί. @tetris Στη νομοθεσία θα βασιστώ εννοείται, από κάπου όμως πρέπει να ξεκινήσεις ωσότου βρεις τι θες και πώς και αν γίνεται νόμιμο. Από όσα διάβασα βρίσκω μόνο μια λεπτή γραμμή μεταξύ του ότι εφόσον παραμένουν άνθρωποι μέσα θεωρείται κατοικία/κατασκευή και του ότι μπορείς να παραμείνεις στο όχημά σου εφόσον το έχεις σταθμεύσει νόμιμα για όσο και όποτε θες. (Θα 'ταν τέλεια αν θυμόμουν σε ποιο άρθρο του ΚΟΚ είναι, αλλά δεν το βρίσκω τώρα.)
 4. Today
 5. Τιμή Ζώνης για περιοχή Αγ. Χαράλαμπου στα Ίσθμια οδός Μιαούλη?
 6. και (παρότι κατόπιν εορτής, είναι διαχρονικό) https://antikleidi.com/2019/06/18/planes_psifoforon/
 7. Αφήνεται έτσι, όπως έχουν αφεθεί χιλιάδες ετοιμόρροπα διατηρητέα, αρκετά εκ των οποίων πρέπει να κατεδαφιστούν.
 8. Καλησπέρα! α. Προφανώς θα το δω στο ΦΕΚ ίδρυσης αν είναι και πολιτιστικός? έχει ονομασία Α.Ο. β. το ίδιο? γ. πως το αποδεικνύω?
 9. σωστό, καλώς σας ευχαριστώ πολύ πάντως.
 10. Η μόνη σίγουρη λύση είναι αυτή που προτάθηκε πιο πάνω. Από τη στιγμή που θα χρειαστείς τοπογραφικό για τη μεταβίβαση, απευθύνεσαι σε μηχανικό για να πάρεις θεωρημένους ο.δ. από την αρμόδια υπηρεσία.
 11. όχι εδώ είμαστε στο ανάποδο. Ολο το ΟΤ ειναι στο 1,8 κ η πλευρά της πρόσοψης είναι στο 1,2. Κ το e-poleodomia και ο πίνακας αντικειμενικών αξιών με έχει στο 1,8.
 12. ιδ) Κατασκευές και εγκαταστάσεις α] πολιτιστικών συλλόγων, β] εφόσον πρόκειται για εγκαταστάσεις κοινωφελούς χαρακτήρα και γ] εδρεύουν και δραστηριοποιούνται σε οικισμούς πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων. Η υπαγωγή των ανωτέρω αυθαίρετων κατασκευών στις διατάξεις του παρόντος νόμου γίνεται κατόπιν υποβολής αίτησης, τοπογραφικού διαγράμματος και τεχνικής έκθεσης μηχανικού, με αναλυτική περιγραφή των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων. Εχει τις παραπανω ιδιότητες, αυτος ο "ιδιωτικος αθλητικος ομιλος "???
 13. ακριβώς όπως σου τα είπαν στην Υ.ΔΟΜ. (εφόσον το Ο.Τ. ανήκει σε περιοχή με σ.δ. 1,2 και έχει μια πλευρά που "βλέπει" σε περιοχή με σ.δ. 1,8) και Ο συντελεστής δόμησης που εφαρμόζεται σε οικόπεδο με πρόσωπο σε περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, για τους οποίους ισχύουν διαφορετικοί συντελεστές, είναι ο λόγος του αθροίσματος των γινομένων του μήκους κάθε προσώπου του οικοπέδου επί τον αντίστοιχο συντελεστή δόμησης προς το άθροισμα των μηκών των προσώπων
 14. Το σχολείο χτίστηκε με μελέτη από τον Ο.Σ.Κ. και είναι όλα πρόχειρα, ούτε ονόματα μελετητών κλπ. Καθώς αυτά ανεβαίνουν στο e-adeies, αν εγώ τα ανεβάσω στο σύστημα ώστε να μπορέσω να πληρωθώ την δουλειά μου καθώς επίσης και να ξεμπλέξω από αυτό το οποίο που ίσως να μην λυθεί και ποτέ, και μετά να βρει τρόπο η σχολική επιτροπή μαζί με τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ γιατί λογικά αυτοί είναι υπεύθυνοι πλέον, θα έχω πρόβλημα σαν μελετητής πυρασφάλειας του υφιστάμενου κτιρίου?
 15. Ένας ιδιωτικός αθλητικός όμιλος, σε οικισμό με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων, μπορεί να εκμεταλλευθεί τη μείωση του προστίμου βάση της παραγράφου ιδ? Αναφέρομαι, ειδικότερα, σε ποδοσφαιρικό γήπεδο
 16. Αυτό συμβαίνει διότι πρακτικά ο λογαριασμός που έχουμε με τον ΕΦΚΑ (κάτω από ένα κωδικό πληρωμής) λειτουργεί σαν ένας αλληλόχρεος λογαριασμός όπου: είτε εμείς είτε ο ΕΦΚΑ κάνουμε "πράξεις", με την διαφορά όμως ότι το πότε χρονικά θα γίνονται οι εκκαθαρίσεις [είτε οι ετήσιες για να προκύψει πιστωτικό ή χρεωστικό είτε οι μηνιαίες για να γίνουν οι εξοφλήσεις των μηνιαίων απαιτήσεων (από πιστωτικά συμψηφισμών ετήσιων εκκαθαρίσεων ή από τρέχουσες καταβολές)] το καθορίζει ο ΕΦΚΑ.
 17. πλάνη, είναι η πίστη σε μιαν ανοησία όσο για την ηθική, εδώ μπορείτε να βρείτε μερικά μεζεδάκια....
 18. τότε έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και κάποια φυτοφάρμακα απενεργοποιούντε , οι σωστές ώρες είναι πολύ πρωί και αργά το απόγευμα η ακόμα και τις βραδυνές ωρες
 19. Η εισφορά του 6/2019 εξοφλήθηκε από το πιστωτικό υπόλοιπο όπως επίσης και η εισφορά του 5/2019 αν και την είχα πληρώσει. Το ποσό που κατέβαλα για 5/2019 εμφανίζεται πλέον ως πιστωτικό υπόλοιπο. Όχι μόνο λοιπόν λειτούργησε άμεσα ο συμψηφισμός αλλά και αναδρομικά! Θα μπορούσαν να το είχαν εμφανίσει από το προηγούμενο ειδοποιητήριο λοιπόν (5/2019) ώστε να μην τρέχουμε να βρούμε χρήματα για να πληρώσουμε εμπρόθεσμα τις εισφορές Μαϊου....
 20. 1) Στην καρτέλα "Ηλ. Υπηρεσίες"-->"Υποχρεώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης"-->"Εισφορές" στο εδάφιο "Ιστορικό Εισφορών από 1/1/2017" στο πεδίο του κάθε μήνα "Εξοφλήσεις Απαιτήσεων Εισφορών" μπορείς να δεις για τον κάθε μήνα από που προέρχονται τα ποσά που τον εξοφλούν (μερικά ... ή ολικά αν είσαι τακτικό πελάτης!!). 2) Όπως και στην καρτέλα "Ηλ. Υπηρεσίες"-->"Υποχρεώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης"-->"Καταβολές" στο εδάφιο "Πιστωτικά Υπόλοιπα" μπορείς να δεις τι πιστωτικά ποσά υπάρχουν καθώς και από που προέρχονται. Υ.Γ. Το ποσό της επιστροφής που δηλώθηκε για συμψηφισμό αρχικά υπήρχε στο παραπάνω (2) ---μαζί με πιθανόν άλλα πιστωτικά ποσά--- και μάλιστα όχι ως μια εγγραφή αλλά δώδεκα δωδέκατα του ποσού. Όταν εκδόθηκε το μηνιαίο ειδοποιητήριο (εφόσον η δήλωση του συμψηφισμού έγινε πριν την έκδοσή του ειδοποιητηρίου) μέρος ή όλον του ποσού που υπήρχε στο παραπάνω (2) πήγε στο παραπάνω (1) και μάλιστα ως "Χ" δωδέκατα ανάλογα του ποσού που χρειάστηκε.
 21. Και σε μένα το ίδιο φαίνεται. Αλλά ειδοποιητήριο για τον Ιούνιο 2019 δεν βλέπω.
 22. Καλησπέρα σε όλους. Μόλις μπήκα στη σελίδα του ΕΦΚΑ και φαίνεται ήδη εξοφλημένη η εισφορά του 06/2019 (την εισφορά του 05/2019 την είχα πληρώσει τελικά). Επίσης ένας συνάδελφος που δεν είχε πληρώσει την εισφορά του 05/2019 τη βλέπει επίσης εξοφλημένη. Συμπέρασμα: ο συμψηφισμός των εισφορών με πιστωτική εκκαθάριση γίνεται άμεσα!
 23. ν 4178 αρθρο 23 9. Η διαφορετική διαρρύθμιση διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας δεν συνιστά αυθαίρετη κατασκευή και απαλλάσσεται της υποχρέωσης υπαγωγής στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου. [εδω λεγαμε, τότε, καίτοι δεν ηταν υποχρεωτικο και εξ ιδιας "πρωτοβουλιας/σκεψης", να δειξει με νεα κατοψη και την διαρρυθμιση, για να εχει επικαιροποιημενη κατοψη. Ισως αυτο τυπικα να μην ηταν και απολυτα σωστο...τεσπα. Αυτο δεν φαινεται να απαιτειται, πλεον, μια και το αρθρο 100, τροποποίησε το αρθρο 23, και οριζει σαν χρονο επικαιροποιησης της κατοψης, την ταυτοτητα του ακινητου] ν 4495, αρθρο 100 14. Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υφίσταται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου, αλλά ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει το σχετικό φακέλου της άδειας για τη συντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου. υγ και, οποιος βαζει μια αρνητικη, καλα θα ηταν να την αιτιολογει, ωστε να μαθαινουμε για τα λαθη που κανουμε
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.