Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μετρό Θεσσαλονίκης: Παραδίδονται πλήρως στην κυκλοφορία οι οδοί Εγνατία και Βενιζέλου


    Τις εργασίες της οριστικής αποκατάστασης και απόδοσης στην πόλη, των χώρων που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου επιθεώρησαν, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές.

    Τα τμήματα του οδοστρώματος, στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου, τα οποία απελευθερώνονται θα δοθούν στην κυκλοφορία σήμερα το απόγευμα.

    Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι η υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου, για την πόλη της Θεσσαλονίκης, του Μετρό, με ρεαλιστική αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνεται αυτή η πολύχρονη ταλαιπωρία των πολιτών, υλοποιείται και παραδίδεται στους πολίτες ένα έργο.

    Απελευθερώνονται δρόμοι και επιστρέφουν στους πολίτες και μάλιστα, όπως πληροφορήθηκα, ο συγκεκριμένος δρόμος μετά από δεκαεπτά έτη ταλαιπωρίας και αναμονής το Νοέμβριο του 2024 θα λειτουργήσει το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόμαστε για την επέκτασή του προς την Καλαμαριά τους αμέσως επόμενους μήνες, αλλά  και για την ακόμη μεγαλύτερη επέκτασή του με σχεδιασμό και μελέτες προς την βορειοδυτική Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και μεθοδικότητα, καλύπτουμε κενά για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Το Μετρό θα λειτουργήσει το Νοέμβριο του 2024». 

    Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές δήλωσε: «Ανοίγουμε δύο δρόμους, οι οποίοι για δεκαεπτά χρόνια ήταν κλειστοί. Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του έργου.

    Το έργο έχει φτάσει στην τελική του φάση. Τον Νοέμβριο το Μετρό θα είναι σε λειτουργία. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να καταλάβουμε επίσης, στη Θεσσαλονίκη ότι πρόκειται, με αυτή τη διάνοιξη που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, να ζήσουμε τους προσεχείς μήνες μία πολύ μεγάλη αλλαγή στην Εγνατία και στην περιοχή της Βενιζέλου. Μία περιοχή που δοκιμάστηκε πολύ, θα πάρει τα “πάνω” της. Ουσιαστικά θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος αντιλαμβάνεται τη δυναμική που δημιουργείται με την έλευση του Μετρό στην περιοχή.

    Η λειτουργία του Μετρό αποτελεί μία πολύ σημαντική πολεοδομική παρέμβαση στην πόλη. Θα δούμε περιοχές που στο παρελθόν είχαν “πέσει” ή δοκιμάστηκαν, να αναζωογονούνται. Θα δούμε την κινητικότητα μέσα στην πόλη να ανεβαίνει».

     





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Στα όνειρα σας θα μπει σε χρήση το Νοεμβριο του 2024. ακομα ο τελικός σταθμος στη Νεα Ελβετια δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευαζεται. Εκτός και αν έρθουν οι κινέζοι να τον φτιαξουν (αυτοι που εκαναν νοσοκομείο σε 2 βδομαδες)

    https://parallaximag.gr/epikairotita/reportaz/o-termatikos-stathmos-metepivivasis-toy-metro-sti-nea-elvetia-einai-akoma-chorafia

     

     

    Edited by Dhmfot
    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν πρόκειται για τον τερματικό σταθμό του μετρό, αλλά για "σταθμό μετεπιβίβασης", δηλαδή για περιοχή αφετηρίας λεωφορείων, πάρκινγκ κλπ. Δεν αποτελεί εμπόδιο στο να τεθεί σε λειτουργία η γραμμή, η οποία όντως είναι έτοιμη. Τώρα το τι θα κάνουν οι επιβάτες με το που βγαίνουν από το σταθμό, είναι άλλο θέμα..

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.