Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Kατασκευάστηκε η Uber των γραφείων


    Ξέρει πού ζείτε. Ξέρει τι αυτοκίνητο που οδηγείτε. Ξέρει με ποιόν θα συναντηθείτε σήμερα και με πόση ζάχαρη παίρνετε στον καφέ σας. Αυτό είναι το Edge, και είναι πολύ πιθανόν ο εξυπνότερος χώρος γραφείων που κατασκευάστηκε ποτέ.

     

     

    Το κτήριο Edge βρίσκεται στο Άμστερνταμ και σχεδιάστηκε απο τους PLP Architecture με έδρα το Λονδίνο Ο κύριος μισθωτςή του κτιρίου, είναι η εταιρεία συμβούλων Deloitte.Το κτήριο αναπτύσσεται γύρω από ένα 15όροφο κεντρικό αίθριο το οποίο εξασφαλίζει φυσικό αερισμό και φωτισμό και ηχομόνωση από τις παρακείμενες οδούς και γραμμές του τρένου Κάθε χώρος εργασίας απέχει το πολύ 7 μέτρα από ένα παράθυρο.Συνολικά, στο Edge είναι τοποθετημένοι πάνω από 28.000 αισθητήρες

     

    Μια μέρα στο Edge ξεκινά με μια smartphone app που αναπτύχθηκε από την Deloitte. Από τη στιγμή που ο εργαζόμενος θα ξυπνήσει, είναι συνδεδεμένος. Η εφαρμογή ελέγχει το πρόγραμμά του, και το κτίριο αναγνωρίζει το αυτοκίνητό κατά την άφιξη και θα τον κατευθύνει σε μια θέση στάθμευσης.

     

    Στη συνέχεια, η εφαρμογή αναζητά ένα γραφείο καθώς στο κτήριο δεν διαθέτει κανείς τον δικό του αποκλειστικό χώρο. Οι χώροι εργασίας διατιθενται με βάση το πρόγραμμά του εργαζόμενου: κλειστό γραφείο, περίπτερο εργασίας, αίθουσα συνεδριάσεων, θέση εργασίας στο μπαλκόνι, ή «στο δωμάτιο συγκέντρωσης". Όποια θέση και αν επιλεγεί, η εφαρμογή γνωρίζει τις προτιμήσεις του χρήστη για το φως και τη θερμοκρασία, και ρυθμίζει το περιβάλλον αναλόγως.

     

    Περίπου 2.500 εργαζόμενοι Deloitte μοιράζονται περίπου 1.000 γραφεία. Η φιλοσοφία αυτή ονομάζεται hot desking, η αλλιώς αποτελεσματική χρήση του χώρου. Γραφεία χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν αίθουσες παιχνιδιών και καφέ-μπαρ με μηχανές εσπρέσο που θυμούνται πώς θέλει ο καθένας τον καφέ του.

     

    Επίπεδες οθόνες σε κάθε γωνία μπορεί να συγχρονιστούν ασύρματα με οποιοδήποτε τηλέφωνο ή φορητό υπολογιστή

     

    Δεδομένου ότι στους εργαζόμενους στο Edge δεν έχουν εκχωρηθεί γραφεία, τα ερμάρια χρησιμεύουν ως βάση για την ημέρα. Οι εργαζόμενοι αποθαρρύνονται από την τήρηση μιας ενιαίας θυρίδας για μέρες ή εβδομάδες, επειδή ένα μέρος της φιλοσοφίας είναι να αποσπάσουν τους ανθρώπους από σταθερές θέσεις, ρουτινες και άκαμπτο τρόπο σκέψης.

     

    Ενα κεντρικό ταμπλό παρακολουθεί τα πάντα, από τη χρήση της ενέργειας μέχρι όταν οι μηχανές του καφέ πρέπει να ξαναγεμίσουν. Τις ημέρες που αναμένονται λιγότεροι εργαζόμενοι ενα ολόκληρο τμήμα του κτηρίου θα μπορούσε ακόμη και να κλείσει, με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος της θέρμανσης, ψύξης, φωτισμού, καθώς και του καθαρισμού.

     

    Πηγή : http://www.ered.gr/el/content/Kataskeuastike_i_Uber_ton_grafeion/#.VgUzwZeExyB





    kan62

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Αφού το είδα σκέφτηκα αμέσως το ελληνικό ανάλογο για γραφεία δημόσιας υπηρεσίας :

    ένα περίπτερο που μέσα θα έχει μόνο το θυρωρό και το μηχάνημα διάτρησης της κάρτας ...

    Link to comment
    Share on other sites

    Αφού το είδα σκέφτηκα αμέσως το ελληνικό ανάλογο για γραφεία δημόσιας υπηρεσίας :

    ένα περίπτερο που μέσα θα έχει μόνο το θυρωρό και το μηχάνημα διάτρησης της κάρτας ...

     

    δεν χρειάζεται θυρωρός και διάτρηση. Μερικοί παίρνουν όλες τις κάρτες που αντιστοιχούν για τα επόμενα 30 χρόνια, τρυπημένες απο την πρώτη ημέρα της πρόσληψης. 

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    2500 με 1000 γραφεια .. αν ηταν στο ελληνικο δημοσιο θα υπηρχαν 100 γραφεια ... αλλα μπορει και να εχει γινει αυτο στο δημοσιο ... παντα υπηρχαν διορισμενοι που το προγραμμα του δημοσιο τους εστελνε σπιτι τους, για καφε, για ψωνια, να κανουν παρεα σε υπουργους, και αλλες δουλειες και οσοι περισευαν καθονταν στα γραφεια και δουλευαν οποτε το προγραμμα τους ελεγε....και φυσικα δεν χρειαζοταν σμαρτφον αλλα βισμαφον μονο...

    Link to comment
    Share on other sites

    Αν ηταν στην Ελλαδα, θα εβγαιναν οι συνδικαλιστες και θα παραπονιοντουσαν οτι καταργειται ο ιδωτικος χωρος και οτι δεν μπορουν να δουλεψουν αν δεν εχουν τα προσωπικα τους πραγματα

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Good morning, Big Brrother! Τουλάχιστον γλυτώνουν τις παροχές στους ρουφιάνους που είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν μέσα στην εταιρεία. Το τελευταίο είναι και το παρήγορο... επειδή και αυτοί θα μείνουν άνεργοι.

    Link to comment
    Share on other sites

    Γιατί πρέπει να επινοήσουμε μια θεωρία συνωμοσίας πίσω από κάθε επιστημονικό επίτευγμα;Άλλωστε όλες οι μηχανές που σκαρφίστηκε ποτέ ο άνθρωπος,είναι καλές ή κακές,ανάλογα με τον τρόπο που  τις χρησιμοποιούμε.

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.