Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Έκθεση με τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για ένα σύστημα Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Αρχιτεκτόνων από το UK Register of Architects (ARB)


    Μια νέα έκθεση διαβούλευσης που δημοσιεύθηκε αποκαλύπτει τις απόψεις του επαγγέλματος σχετικά με το νέο σύστημα CPD- Continuing Professional Development από το Architects Registration Board -ARB στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα ξεκινήσει το επόμενο έτος.

    Μετά την πιο πρόσφατη διαβούλευση που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το ARB δημοσίευσε έκθεση που παρουσιάζει τα σχέδιά του  για το νέο σύστημα υποχρεωτικής συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης/κατάρτισης των Αρχιτεκτόνων. Ο αριθμός-ρεκόρ των απαντήσεων που έλαβε η διαβούλευση – 1.350 – παρείχε μεγάλο όγκο ανατροφοδότησης σχετικά με τις προτάσεις του ARB. Όλες αυτές οι απαντήσεις καταδεικνύουν άμεσα τις απόψεις του επαγγέλματος σχετικά με τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη. Αναλύθηκαν προσεκτικά και χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για τις τελικές εξελίξεις του ARB σχετικά με το νέο υποχρεωτικό σύστημα που θα απαιτείται για όλους τους εγγεγραμμένους Αρχιτέκτονες.

    Σύμφωνα με το νέο, εστιασμένο στα αποτελέσματα σύστημα, προκειμένου να παραμείνουν εγγεγραμμένοι οι Αρχιτέκτονες θα πρέπει να πραγματοποιούν δραστηριότητες CPD κάθε χρόνο και να επιβεβαιώνουν ότι τις έχουν αναλάβει όταν καταβάλλουν το τέλος συνδρομής. Οι Αρχιτέκτονες είναι ελεύθεροι να προσδιορίσουν τις δικές τους δραστηριότητες CPD. Εάν ένας Αρχιτέκτονας έχει εξελιχθεί επαγγελματικά και μπορεί να εφαρμόσει αυτά που έχει μάθει στην πρακτική του, τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων – 58% – συμφώνησε ότι η καταγραφή των δραστηριοτήτων είναι ένας καλός τρόπος μέτρησης της αναληφθείσας CPD.

    Ο Alan Kershaw, πρόεδρος του Συμβουλίου του ARB , δήλωσε:

    “Χαίρομαι που λάβαμε μια τόσο ισχυρή και λεπτομερή απάντηση στη διαβούλευσή μας. Αυτή η ανατροφοδότηση αποτελεί ζωτικό μέρος του έργου μας για τη διαμόρφωση αυτού του νέου συστήματος, του οποίου κεντρικός στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι Αρχιτέκτονες διαθέτουν τις γνώσεις που χρειάζονται για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός δομημένου περιβάλλοντος που είναι τόσο ασφαλές όσο και βιώσιμο“.

    Το ARB θα καταστήσει αρχική απαίτηση του συστήματος ότι οι Αρχιτέκτονες πραγματοποιούν υποχρεωτική CPD σχετικά με τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια των κτιρίων με τρόπο που να είναι σχετικός με την πρακτική τους. Το ARB θα εκδώσει οδηγίες για να υποστηρίξει τους Αρχιτέκτονες σε αυτό, και θα συνεργαστεί με τους επαγγελματικούς φορείς για να υποδείξει τις πηγές γνώσης. Δεν θα υπάρχει ελάχιστος αριθμός δραστηριοτήτων που πρέπει να ολοκληρώσει ένας Αρχιτέκτονας. Αντιθέτως, το ARB θα προτείνει, αλλά δεν θα απαιτεί, οι Αρχιτέκτονες να αναλαμβάνουν οκτώ δραστηριότητες ετησίως.

    Το ARB θα επαναξιολογήσει  το σύστημα CPD για να κατανοήσει καλύτερα την αποτελεσματικότητά του και να εξετάσει κατά πόσον διαφορετικοί τομείς της Αρχιτεκτονικής θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο υποχρεωτικής CPD στο μέλλον.

    Η ανάλυση έδειξε ότι οι περισσότερες ανησυχίες επικεντρώθηκαν στον τρόπο εφαρμογής αυτής της απαίτησης και όχι στον υποκείμενο σκοπό και το όφελος. Το 68% δεν υποστήριξε τη συνολική πρόταση: οι πιο συνηθισμένες ανησυχίες ήταν ότι ήταν υπερβολικά γραφειοκρατική και ότι αφαιρούσε χρόνο από την εργασία που αποφέρει αμοιβή.

    Το πλήρες κείμενο της έκθεσης “Consultation on a Scheme for Continuing Professional Development – Architects Registration Board”, είναι διαθέσιμο εδώ: https://arb.org.uk/consultations/results/arbs-consultation-on-a-scheme-for-continuing-professional-development/





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.