Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στα 1.000 ευρώ το πρόστιμο για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού


    Δημοσιεύθηκε η με αριθμ. ΔΕΑΦ 1128500 ΕΞ 2018 απόφαση με θέμα «Τροποποίηση της 45231/20-04-2017 (Β΄ 1445) κοινής υπουργικής απόφασης «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016 (Α΄ 240)»».

    Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση:

    • Για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., επιβάλλεται στους Υπόχρεους της παραγράφου 1 του άρθρου 1 (της απόφασης 45231/20-4-2017) διοικητικό πρόστιμο ύψους χίλια (1000) ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους Υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης Επαγγελματικού Λογαριασμού κατ’ εφαρμογή των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 5α (της απόφασης 45231/20-4-2017), νοείται ως μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού και επιφέρει το πρόστιμο του προηγούμενου εδαφίου.
    • Για την υποβολή δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. πέραν των προθεσμιών που ορίζονται στις παραγράφους 1 και 7 του άρθρου 5α επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους εκατό (100) ευρώ.
    • Τα πρόστιμα της παρούσας παραγράφου επιβάλλονται από τον Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδιος για την παραλαβή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του Υπόχρεου, κοινοποιούνται στον Υπόχρεο κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013 (Α΄ 170) και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. (ν.δ. 356/1974, Α΄ 90).

    Πηγή: https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=211439



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Τώρα κάλεσα στο 213-1621000 . τσέκαραν με τον αφμ μου ότι βγαίνει το εν λόγω μήνυμα Η δυνατότητα εισαγωγής ΕΛ για τον ΑΦΜ σας θα ενεργοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα

    και μου είπαν μην αγχώνεστε θα έχετε περιθώριο 3 μηνών, καλέστε ξανά από Δευτέρα , και ότι το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε γιατί η δυνατότητα εισαγωγής λογαριασμού μπαίνει σταδιακά και ανά ΚΑΔ, οπότε θα ολοκληρωθεί σιγά σιγάαααααα

    Link to comment
    Share on other sites

    16 minutes ago, pirsogiannis said:

    Τώρα κάλεσα στο 213-1621000 . τσέκαραν με τον αφμ μου ότι βγαίνει το εν λόγω μήνυμα Η δυνατότητα εισαγωγής ΕΛ για τον ΑΦΜ σας θα ενεργοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα

    και μου είπαν μην αγχώνεστε θα έχετε περιθώριο 3 μηνών, καλέστε ξανά από Δευτέρα , και ότι το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε γιατί η δυνατότητα εισαγωγής λογαριασμού μπαίνει σταδιακά και ανά ΚΑΔ, οπότε θα ολοκληρωθεί σιγά σιγάαααααα

    Οπότε βλέπω να πηγαίνουμε από Δευτέρα σε Δευτέρα μέχρι εξαντλήσεώς τους τον Δεκέμβρη.

    Το ίδιο βγάζει και σε 'μένα. Έχω μόνο τον 71120000 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

    Ποιόν (-ους) ΚΑΔ έχεις ?

    Edited by georgegaleos
    Link to comment
    Share on other sites

    71121200 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ Κύρια 01/12/2008  
    71121601 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΥΔΡΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ) Δευτερεύουσα 15/12/2010  
    71114103 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Δευτερεύουσα 15/12/2010  
    71121104 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΕΝΙΚΑ Δευτερεύουσα 15/12/2010  
    71114100 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ Δευτερεύουσα 15/12/2010  
    70223003 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Δευτερεύουσα 15/12/2010  
    71114102 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Δευτερεύουσα 15/12/2010
    • Thanks 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Eπιβεβαιώνω και γώ.

    Κυρία έχω τον κλασικό 71120000 Δραστηριοτητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες τεχνικών συμβούλων

     

    Edited by laxanos
    Link to comment
    Share on other sites

    Επιβεβαιώνω και εγώ.

    Το πρόβλημα υπάρχει από πέρυσι που βγήκε  η Κ.Υ.Α ΔΕΑΦ 1167412 ΕΞ 2017 
    Και τότε προσπάθησα να δηλώσω τον επαγγελματικό μου λογαριασμό αλλά πάλι τα ίδια. Εδώ και ένα χρόνο δηλαδή, προσπαθούν να το φτιάξουν αλλά δεν τα καταφέρνουν. Παρ΄όλα αυτά νομοθετούν κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί .

    Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο!!!!!!
     

    Link to comment
    Share on other sites

    δεν γνωρίζω αν έχει σχεση το ότι πρόσθεσα νέους ΚΑΔ (43...) αλλά πλέον μπόρεσα και συμπλήρωσα λογαρισμό. Μέχρι πρότεινως μου έβγαζε και εμένα το γνωσό μήνυμα.

     

    Επ' ευκαρίας έχει τελικά αποσαφηνιστεί ποιος θεωρείτε επαγγελματικός λογαριασμός, τι χρήση επιτρέπεται, αν είναι υποχρεωτικές όλες οι πληρωμές μέσω αυτού (ή αυτών) μόνο κλπ?

    Edited by maneni
    Link to comment
    Share on other sites

    Αυτός ο ΚΑΔ ενέχει την εμπορική ιδιότητα (οπότε αν ενέπιπτες στην  περ. στ' παρ.2 αρ.12 ν.4172/13 πιθανόν να σου δημιουργήσει θέμα στην φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2018). 

    Ίσως αυτό είναι και η αιτία που έφυγε το μήνυμα. Ίσως να γράφω και βλακείες. Δηλαδή να έχουν ενεργοποιήσει στην εφαρμογή μέχρι στιγμής τους ΚΑΔ που έχουν καθαρά εμπορική ιδιότητα.

    Η ουσία είναι ότι τον χαρακτηρισμό-ορισμό ως επαγγελματικό λογαριασμό τον κάνει η τράπεζα εφόσον αποδεχθεί την άιτησή σου για τέτοιου τύπου λογαριασμό και τα δικαιολογητικά για άνοιγμα τέτοιου. π.χ. ως ιδιώτης δεν ανοίγεις επαγγελματικό λογαριασμό, διότι δεν έχεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά...αυτονόητο. Αν πας να δηλώσεις στην εφαρμογή μη χαρακτηρισμένο ως επαγγελματικό λογαριασμό από την τράπεζα (π.χ. ταμιευτηρίου) θα φάει πόρτα. Αυτό γιατί ο λογαριασμός επιβεβαιώνεται από τον εκδότη-τράπεζα, ότι είναι χαρακτηρισμένος ως επαγγελματικός και σε αντίθετη περίπτωση εμφανίζεται απόρριψη  στην εφαρμογή.
    Οπότε θεωρητικά και πρακτικά η ΑΑΔΕ σου λέει ότι οι συναλλαγές που κάνεις μέσω του επαγγελματικού λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου και πρακτικά από εκεί θα αντλώ την πληροφορία για τα έσοδά σου, ενώ καταθέσεις από επαγγελματική δραστηριότητα π.χ. σε ταμιευτηρίου μπορούν να τα αντιμετωπίσω κάααπως !!!! διαφορεεεετικααααα !!!!

    Από τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΑΔΕ
    "Εισαγωγή
    Στη Δ.ΗΛΕ.Δ. υλοποιήθηκε web based εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Λογαριασμών (Ε.Λ.). Η επιχείρηση (υπόχρεος) δηλώνει στη Φορολογική Διοίκηση τον/τους Ε.Λ., όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.
    [...]"

    Έτσι τουλάχιστον το καταλαβαίνω εγώ.

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.