Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η Ερμού παραμένει στους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους στον κόσμο


    Σταθερά την 15η θέση στην κατάταξη με τις πιο προνομιακές «πιάτσες» στο λιανεμπόριο παγκοσμίως διατηρεί η Eρμού σύμφωνα με το 33η έκθεση «Main Streets Across the World» της Cushman & Wakefield η οποία καταγράφει τις τιμές ενοικίασης καταστημάτων στις πιο δημοφιλείς αγορές.

    Την πρώτη θέση ως ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος στον κόσμο, διατηρεί η Πέμπτη Λεωφόρος της Νέας Υόρκης παρά το γεγονός ότι τα ενοίκια παραμένουν σταθερά σε σχέση με το περασμένο έτος.

    Η Via Montenapoleone του Μιλάνου ανέβηκε μια θέση στη δεύτερη, αντικαθιστώντας τον Tsim Sha Tsui από το Χονγκ Κονγκ, που κατέλαβε την τρίτη θέση το 2023.

    Η New Bond Street στο Λονδίνο και η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, διατήρησαν την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

    Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η οδός Istiklal στην Κωνσταντινούπολη, που ανέβηκε από την 31η στην 20η θέση, καθώς ο αχαλίνωτος πληθωρισμός προκάλεσε υπερδιπλασιασμό των ενοικίων τον περασμένο χρόνο. Τα ενοίκια στις αγορές αυτές συνέχισαν τη συνεχή ανάκαμψή τους, αυξάνοντας κατά μέσο όρο 4,8% σε όρους τοπικού νομίσματος το περασμένο έτος. 

    CW_23book.jpg

    Η ισχυρότερη ανάπτυξη καταγράφηκε στην Ασία-Ειρηνικό, που ήταν κατά μέσο όρο 5,9%, με την Ευρώπη στο 4,2% και την Αμερική στο 5,2%.

    Η αύξηση των ενοικίων δεν ακολούθησε απαραίτητα τις πληθωριστικές αυξήσεις.

    Να σημειωθεί οτι σχεδόν το 60% των αγορών παγκοσμίως παραμένει κάτω από τα επίπεδα ενοικίασης πριν από την πανδημία. Αυτό είναι πιο εμφανές στην Ευρώπη όπου σε επίπεδο 70% τα ενοίκια βρίσκονται χαμηλότερα από πριν την πανδημία. Αντίθετα στις ΗΠΑ, μόνο το 31% βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα προ-πανδημίας, ενώ το 69% είναι παραπάνω. 

    Σταθερή αξία η Ερμού

    Στην Ερμού τα ενοίκια δεν ακολούθησαν την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών με τα ενοίκια να κυμαίνονται σε ετήσια βάση στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πριν την πανδημία και ελαφρά υψηλότερα Σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο της Cushman & Wakefield Proprius, Νίκη Σύμπουρα.

    Το γεγονός «η ανθεκτικότητα των ενοικίων είναι κυρίως αποτέλεσμα της χαμηλής διαθεσιμότητα χώρων στην Ερμού, του ανταγωνισμού μεταξύ εμπόρων να εξασφαλίσουν κεντρικό κατάστημα σε αυτή την αγορά αλλά κα της τουριστικής κίνησης σε συνδυασμό με την βελτίωση των δεικτών σε σχέση με κατανάλωση, προσδοκίες, ρευστότητα κ.λπ. “Flight to Best” επικρατεί πλέον σε όλες τις αγορές ακινήτων». 


    Πηγή: https://ered.gr/real-estate-news/h-ermoy-paramenei-stoys-pio-akriboys-emporikoys-dromoys-ston-kosmo



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.