Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Θεσσαλονίκη: Ψηφιακή καταγραφή και αποτύπωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού


    Στην ψηφιακή καταγραφή και αποτύπωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Θεσσαλονίκης, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, τη μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης, την εύκολη καταγραφή βλαβών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας του φωτισμού, προχωρά η διοίκηση του κεντρικού Δήμου.

     

    Θα αποτυπωθούν συνολικά 364 ηλεκτρικοί πίνακες και περισσότερα από 17.000 φωτιστικά σημεία, τα φρεάτια ηλεκτροφωτισμού καθώς και το υπόγειο, εναέριο και επιτοίχιο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με συσκευές PDA/GPS και για το λόγο αυτό ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, υπέγραψε σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

     

    Το σύστημα θα λειτουργεί σε γραφικό περιβάλλον και θα αποτελείται από υποσυστήματα καταγραφής και διόρθωσης του δικτύου, παραγωγής ψηφιακών, έντυπων χαρτών και ερωτημάτων και δήλωσης παραπόνων με δυνατότητα σύνδεσης με την εφαρμογή "Βελτιώνω την πόλη μου".

     

    Το έργο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει κόστος 95.000 ευρώ, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε οχτώ μήνες.

     

    Πηγή: http://www.e-typos.com/gr/ellada/article/158493/thessaloniki-psifiaki-katagrafi-kai-apotuposi-tou-diktuou-ilektrofotismou/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Τα νεύρα μου με τους @#!^***ς :evil: . Είχα διαβάσει την "είδηση" κατά το μεσημέρι της μέρας που αναρτήθηκε. Στο μεταξύ, το βράδυ (περί τις 01:00) είχα τηλεφωνήσει στην -και καλά- 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του τμήματος ηλεκτροφωτισμού, για να δηλώσω μια καμένη λάμπα σε στύλο ηλεκτροφωτισμού της γειτονιάς μου. Όντως απάντησαν, αλλά μου είπαν ότι δεν βγαίνει καλαθοφόρο όχημα το βράδυ και να ξαναπάρω το πρωί. Άλλη λαλακία κι αυτή, καθώς εκείνες τις ώρες δεν θα δημιουργούνταν προβλήματα στην κυκλοφορία. Και παρεμπιπτόντως, ο υπάλληλος μου είπε πως ήδη είχε αναφερθεί και από άλλους η βλάβη. Τέλος πάντων, το προσπέρασα.

    Δοκιμάζω τ/φ το πρωί ..."Μήνυμα χωρίς χρέωση. Η τηλεφωνική σύνδεση που καλείτε δε λειτουργεί προσωρινά για τεχνικούς λόγους. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την βλάβη το συντομότερο δυνατόν". Ρε 'συ λέω, αυτό το παραμύθι το 'χω ξανακούσει από παλιά, μου βρόμισε λίγο, αλλά είπα να μην βλέπω παντού δαίμονες. Ξαναπαίρνω αργότερα, ξανά το μεσημέρι, τα ίδια. Άμα βράδιασε λέω άστο, και να λειτουργεί η γραμμή τα ίδια με χθες θα μου πούνε.

    Ξανά την Τετάρτη, είχα βρει και άλλα 5 (πέντε) τηλέφωνα ακόμα, του ίδιου τμήματος, χτυπούσαν ...στον βρόντο, μου είχαν ανάψει τα λαμπάκια. Ξανά χθες, τσάμπα κόπος.

    Σήμερα με έβγαλε ο δρόμος από το δημαρχιακό μέγαρο -πόσο είπαμε ότι κόστισε;- πάω στο πρωτόκολλο στον προϊστάμενο, του μιλάω ευγενικά, κάτσε μου λέει και θα είσαι μάρτυρας. Αρχίζει τα τηλέφωνα στη σειρά, βαράγανε στου κουφού την πόρτα. "Είσαι μάρτυρας, έτσι;" Και που είμαι, τι έγινε; Στο τέλος απάντησαν σε κάποιο απ' όλα, τους είπε ποιος είναι και τους εξήγησε γιατί καλεί. Με δίνει το ακουστικό, λέω είμαι ο τάδε, ζητώ το όνομα αυτού συνομιλώ, αναφέρω τη βλάβη, την (ξανά)σημειώνουν, εξηγώ πως έχει από τη Δευτέρα η κωλοιστορία για μια κωλολάμπα, και να με ρωτάει ο λελές αν είναι σε ξύλινο ή τσιμεντένιο ιστό και σε τι ύψος. Να τον ...σεις τον ...η! Δεν πέρασα ακόμα να δω αν την άλλαξαν, γιατί με φαίνεται πως μάλλον θα ζοχαδιαστώ.

     

    Και να διαβάζω τα παραπάνω για μεταξωτές κορδέλες, όταν τόσα χρόνια τα 'χουνε ματώσει στο ξύσιμο.

    Είκοσι νοματαίους σε γραφεία, μετράω στο "Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού & Φωτεινής Σηματοδότησης", τρομάρα τους, χώρια πόσοι θα 'ναι ηλεκτροτεχνίτες, οδηγοί, κλπ.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.